Την ώρα που βρισκόμαστε σε διερευνητικές επαφές με την Τουρκία – Σε εγρήγορση κρατά η Άγκυρα την 1ηΣτρατιά, στην Ανατολική Θράκη

Την ώρα που η Ελλάδα βαυκαλίζεται ονειρευόμενη διερευνητικές επαφές και «καλή θέληση», η Τουρκία δείχνει για ακόμα μια φορά ξεκάθαρα τις προθέσεις της. Όχι μόνον έκανε μεγάλη άσκηση με βασικό σενάριο την διέλευση του Έβρου, αλλά την κοινοποίησε!
Με τυμπανοκρουσίες μάλιστα. Ας το δουν αυτό οι κυβερνώντες που προσέρχονται σε τραπέζι διαπραγματεύσεων χωρίς να έχουν πάρει από την Τουρκία καμία δέσμευση για την στρατιωτική ασυδοσία της στην περιοχή.
Και ας κάνουν τις ανάλογες καταγγελίες στους διεθνείς οργανισμούς. Κυρίως όμως ας συνειδητοποιήσουν ότι μιλούν με ένα κράτος – εγκληματία, το οποίο διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας σε τέσσερις χώρες και απειλεί ανοιχτά, στρατιωτικά την Ελλάδα.
Στο πλαίσιο αυτό και στο διάστημα από 2 έως 5 Φεβρουαρίου ο τουρκικός Στρατός πραγματοποίησε άσκηση γεφύρωσης και βίαιης διάβασης υδάτινων κωλυμάτων στη Θράκη, κοντά στο Κιρκλαρελί, τις γνωστές Σαράντα Εκκλησίες, και σε απόσταση μόλις 55 χλμ. από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στο σχετικό βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το τουρκικό επιτελείο Στρατού φαίνονται κινήσεις αρμάτων Leopard2A4, τεθωρακισμένα ερπυστριοφόρα FNSS, τεθωρακισμένα τροχοφόραBuranενώ η διάβαση γίνεται με ποικιλία τρόπων: με στρώση γέφυρας, με σχεδίες και με απευθείας πέρασμα με χρήση αμφίβιων σκαφών ή με την αντίστοιχη συλλογή για τα Leopard.
Μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας επί μήνες, τώρα κάνει και άσκηση εισβολής στον Έβρο.
Δυστυχώς με την Τουρκία, έχει την τάση να πραγματοποιεί τις απειλές της. Ό,τι έχει προαναγγείλει ο Ερντογάν μέχρι σήμερα, το έχει πραγματοποιήσει.
Από την Συρία, την Λιβύη, το βόρειο Ιράκ, το Αρτσάχ της Αρμενίας. Την ελληνική υφαλοκρηπίδα, και την προσέγγιση των ελληνικών νησιών, με αρμάδα πολεμικών πλοίων.
Δεν έχει σημασία εάν το στράτευμα θα συντρίψει οποιαδήποτε απόπειρα εισβολής.
Σημασία έχει ότι η Κυβέρνηση σε αντίθεση με την στρατιωτική ηγεσία, τρέφει αυταπάτες.