9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Ας τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας

Παρά την ομολογουμένως καλή επιδημιολογική εικόνα του Έβρου, μπήκαμε και εμείς οι Ακρίτες στο «κόκκινο», των Μέτρων Προστασίας, κατά της πανδημίας του κορονοϊού – Στο «ίδιο τσουβάλι» ο Έβρος με την… Αττική – Γιατί; – Ας δείξουμε προσοχή και υπομονή

Με νέους κανόνες θα λειτουργεί η αγορά στο Νομό Έβρου, από την Πέμπτη 4 Μαρτίου και οι οποίοι θα ισχύσουν έως και την Τρίτη 16 Μαρτίου καθώς ο Έβρος εντάσσεται πλέον στο επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου, αναφορικά με την εξάπλωση και τη διασπορά του κορωνοϊού.

Σε ανακοίνωσή του, το Επιμελητήριο Έβρου, αναφέρει τα εξής: Καλούμε τα μέλη μας, αλλά και τους καταναλωτές της περιοχής μας να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν προκειμένου να κυλήσουν ομαλά οι επόμενες δύο εβδομάδες και να διατηρηθεί η καλή επιδημιολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εδώ και μέρες ο Έβρος.

Στο Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο) στο οποίο ανήκει ο νομός Έβρου:
• Κατατάσσονται όλες οι περιοχές της χώρας εκτός από όσες ρητά εντάσσονται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο).
• Τα καταστήματα λειτουργούν μόνο με την διαδικασία του clickaway. Εξαιρούνται τα καταστήματα υποδημάτων, ενδυμάτων και τα βιβλιοχαρτοπωλεία που μπορούν να λειτουργούν με την διαδικασία clickinside.
• Για τα καταστήματα που λειτουργούν με clickaway, η παραγγελία καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο αγοράς (σε προπληρωμένη παραγγελία) ή του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα παραλαβής που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες. Η παραλαβή επιτρέπεται μόνο για ένα άτομο. Η πληρωμή γίνεται ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή. Η τήρηση των αποστάσεων είναι 2 μέτρα μεταξύ των πελατών, με το πολύ 9 άτομα στην αναμονή. Ο μέγιστος χρόνος παραμονής ορίζεται στα 10 λεπτά.
• Ειδικά ως προς το clickinside, οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να αναρτούν τον μέγιστο αριθμό πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα. Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό. Το ραντεβού καταχωρείται από την επιχείρηση και αποστέλλεται στον πελάτη είτε ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο του ραντεβού ή SMS με τα εξής στοιχεία: α) Επωνυμία, διεύθυνση, ΑΦΜ της επιχείρησης και β) χρονικό διάστημα αγοράς που δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 2 ώρες.

- Advertisement -

Δυστυχώς, παρά την καλή επιδημιολογική εικόνα του Έβρου, δεν αποφεύχθηκε η εφαρμογή των συγκεκριμένων μέτρων στην περιοχή μας, τα οποία όλοι κατανοούμε ότι δεν είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα για την τοπική οικονομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο ΕΟΔΥ, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σε όλη τη χώρα έφτασε τα 2.702, ανάμεσά τους και 32 στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ανά περιφερειακή ενότητα, ο Έβρος είχε 7 νέα κρούσματα, η Καβάλα 18, η Θάσος και η Δράμα από 3 και η Ξάνθη 1. Κανένα νέο κρούσμα δεν ανακοινώθηκε για τη Ροδόπη.

* * * 
Σημείωση Ε.Θ.

Όντως, τα επτά (7) νέα κρούσματα είναι ασήμαντα σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού του Νομού Έβρου.

Αλλά, όπως λέγει και ο Λαός μας «πη#@%ται η παπαδιά και την πληρώνει το χωρίο».

Η ραγδαία εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού στην Αττική, έβαλε κι εμάς τους Εβρίτες στο τσουβάλι.

Μέχρι τις 16 Μαρτίου λοιπόν, θα είμαστε και εμείς στο… «κόκκινο».

Και εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι η πιστή τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Ο καθένας μας γνωρίζει πολύ καλά, ποια είναι αυτά και πώς πρέπει να τα εφαρμόζει.

Ας προσέξουμε λοιπόν, λίγο περισσότερο και ιδιαιτέρως τα νέα παιδιά, τα «παλιόπαιδα τα ατίθασα, όπως τα έλεγε ο αείμνηστος Νίκος Τσιφόρος.

Προσοχή και Υπομονή. Μπόρα είναι και θα περάσει.

Σ.Κ.

ΕΛΑΝΚΟ

Egnatia Pass

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ρωσικά αντίποινα: «Μην πάτε για διακοπές στην Τουρκία»

Σφαλιάρα περιωπής από την Μόσχα στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας, για ανάμειξη στην Ουκρανία Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό...

More Articles Like This