9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Οι Πρόεδροι 29 Κοινοτήτων ήταν έτοιμοι να παραιτηθούν

Η Επιτροπή Αγώνα είχε αποφασίσει να πραγματοποιηθεί παλλαϊκή συγκέντρωση την Παρασκευή 05/03, στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδος

Παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της επέκτασης του Κ. Υ. Τ. Φυλακίου ή δημιουργίας νέας δομής στην περιοχή, είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας. 

Όπως αναφέρει η ert.gr, η απόφαση είχε ληφθεί ομόφωνα στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που είχαν την Κυριακή τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα του δήμου Ορεστιάδας με τους εκπροσώπους των φορέων. 

Στη σύσκεψη, κατά την οποία διαπιστώθηκε κλίμα απόλυτης σύμπνοιας, συμμετείχαν οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, του Επιμελητηρίου Έβρου, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, του Συνδέσμου Βιοτεχνιών-Βιομηχανιών βορείου Έβρου, της Επαγγελματικής Ένωσης, της Β’ ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Δικηγορικού Συλλόγου, του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών, της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών και του προέδρου της κοινότητας Φυλακίου, που εκπροσώπησε και τους 29 προέδρους των κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας. 

- Advertisement -

Στη διάρκεια της δίωρης τηλεδιάσκεψης, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενημέρωσαν τους φορείς για τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τις ενέργειες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για την επέκταση του Κ.Υ.Τ. Φυλακίου, και πρότειναν να οργανωθεί από κοινού, την ερχόμενη Παρασκευή, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Το μεσημέρι της Κυριακής τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα, την οποία απαρτίζουν ο δήμαρχος Ορεστιάδας και οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, συνεδρίασαν προκειμένου να καταλήξουν στις τελικές οργανωτικές λεπτομέρειες της κινητοποίησης.

ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΕΙΧΑΝ ΕΚΦΡΑΣΕΙ ΟΙ 29 ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ, ΕΦΟΣΟΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΥΤ

Την ίδια στιγμή, όπως αναφέρει η ert.gr, την πρόθεσή τους να παραιτηθούν μαζικά είχαν εκφράσει και οι 29 πρόεδροι των κοινοτήτων του δήμου Ορεστιάδας, “εφόσον προχωρήσει σε ολοκληρωτικές διαδικασίες το έργο του ΚΥΤ Φυλακίου”, όπως συγκεκριμένα ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους. 

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων Φυλακίου (Χρήστος Τυρμπάκης), Ορεστιάδας (Γιώργος Ρυζιώτης), Καστανεών (Σταύρος Τζιαμαλίδης), Καβύλης (Σωτήρης Συμεωνίδης), Νέας Βύσσας (Χαράλαμπος Τσεπκινλής), Ριζίων (Βλαδίμηρος Κιολές), Δικαίων (Νίκος Μπιτσακίδης), Στέρνας (Παράσχος Μπακαλίδης), Άρζου (Στράτος Παρασχίδης), Ελιάς (Χρήστος Μιχαήλ), Νεοχωρίου (Γιώργος Δημισκίδης), Βάλτου (Κωνσταντίνος Κωστόπουλος), Αμπελακίων (Νίκος Ζησούδης), Ζώνης (Ηλίας Σακαλής), Θουρίου (Αντώνης Μποντσίδης), Κομάρων (Πολυχρόνης Αρχοντόγλου), Κυπρίνου (Γιώργος Σιώπης), Μεγάλης Δοξιπάρας (Ιωάννα Τζιαμπαζίδου), Χειμωνίου (Αθανάσιος Αρχοντίδης), Ορμενίου (Γιάννης Πούλκος), Πενταλόφου (Διαμαντής Χρηστούδης), Πλάτης (Βασίλης Καραπατσιάς), Φτελιάς (Γιάννης Μερτζανίδης), Σπηλαίου (Βαγγέλης Κανελάκης), Θεραπειού (Απόστολος Μαυρουδής), Μαρασίων (Γιώργος Καραμπατζάκης), Μηλιάς (Γιώργος Χαρισούδης), Πετρωτών (Στράτος Τσαλαλίδης) και Χανδρά (Γιάννης Χατζής), υπογραμμίζουν επίσης ότι αίρουν την εμπιστοσύνη τους στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, αλλά και στην κυβέρνηση συνολικά. 

Στο μεταξύ, όλα αυτά ανατράπηκαν με την ανακοίνωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη.

ΕΛΑΝΚΟ

Egnatia Pass

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ρωσικά αντίποινα: «Μην πάτε για διακοπές στην Τουρκία»

Σφαλιάρα περιωπής από την Μόσχα στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας, για ανάμειξη στην Ουκρανία Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό...

More Articles Like This