9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Στη Β’ φάση αποζημίωσης οι πληγέντες από τις πλημμύρες

Τι ανακοίνωσε από τον Έβρο ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος – Επισκέφθηκε και τις περιοχές που υπέστησαν καταστροφές από την πρόσφατη νεροποντή

Γ.Γ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου Δημήτρη Πέτροβιτς είχε το πρωί της Παρασκευής ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής, Χρήστος Τριαντόπουλος, στο πλαίσιο της ευρύτερης επίσκεψής του στον Έβρο. 

- Advertisement -

Στη συνάντηση συζητήθηκε κυρίως η προώθηση των αποκαταστάσεων, καθώς και η στήριξη των πληττόμενων περιοχών, από τις πλημμύρες των προηγούμενων περιόδων. 

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συνάντηση σε συνέχεια των εβδομαδιαίων τηλεδιασκέψεων που πραγματοποιούνται εδώ και καιρό, καθώς και της προηγούμενης συνάντησης που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες εβδομάδες, παρουσία και του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα. 

«Ήδη βρισκόμαστε στη Β’ φάση χρηματοδότησης και στόχος είναι να επιταχύνουμε ακόμα περισσότερο τις διαδικασίες, σε μία στενή συνεργασία με όλους τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς όλοι μαζί λειτουργούμε σα μία ομάδα», τόνισε ο Χρήστος Τριαντόπουλος. 

Παράλληλά, συζητήθηκε και το θέμα των αποζημιώσεων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων οι οποίες υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες. 

Από την μεριά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και ιδιαίτερα με το Χρήστο Τριαντόπουλο, και έκανε λόγο για μια εποικοδομητική συνάντηση, τονίζοντας πως προχωρά αυτή η συνεργασία και στόχος είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν μετά τις καταστροφικές πλημμύρες, και να δοθούν το ταχύτερο δυνατό, οι αποζημιώσεις.

* Επίσκεψη στους δήμους Σουφλίου & Διδ/χου

Ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος υποδέχτηκε τον Γενικό Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, συνοδευόμενο από τον ειδικό συνεργάτη του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Πέτσα, κ.  Λαζαρίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε.  Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Βασίλη Δελησταμάτη.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε οικισμούς του Δήμου, ο Δήμαρχος εξέφρασε το χρόνιο πρόβλημα με την ελλιπή αντιπλημμυρική θωράκιση των παραποτάμιων οικισμών του Δήμου Σουφλίου και την ταλαιπωρία που υφίστανται διαρκώς οι δημότες. 

Ο Γενικός Γραμματέα ανέφερε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων πολιτών.

Εν συνεχεία, ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στους ορεινούς οικισμούς του Δήμου Σουφλίου, όπου έχει ξεκινήσει η αποκατάσταση του  επικίνδυνου οδοστρώματος από έντονα καιρικά φαινόμενα. 

Το έργο αφορά αποξήλωση και ανακατασκευή του οδικού δικτύου, με τα αντίστοιχα απαραίτητα τεχνικά όπου απαιτείται, τοποθέτηση κατάλληλης σήμανσης και καθαρισμό τάφρων, πλευρικά της οδού. 

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.345.000€και αφορά 18χλμ. οδικού δικτύου, με την αποπεράτωση να αναμένεται εντός Μαΐου.

Ο Γενικός Γραμματέας διανύοντας το οδικό δίκτυο, διαπίστωσε την πρόοδο των εργασιών και εξέφρασε τη στήριξή του  για την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής.

Και το Διδυμότειχο επισκέφθηκε ο κ. Τριαντόπουλος, όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο κ Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου ζητήματα αναφορικά με τις καταστροφές και την πορεία των αποζημιώσεων. 

Σκοπός της επίσκεψης του Γ.Γ. ήταν η παρακολούθηση της εξέλιξης των εργασιών για την εκτίμηση της προόδου, με στόχο να συζητηθούν οι επόμενες ενέργειες. 

Ο Γ.Γ. δήλωσε την πρόσθεσή του να μεριμνήσει, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πρόσφατων καταστροφών 

Στη συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ Χρήστο Τριαντόπουλο, συμμετείχαν ο Πρόεδρος Μεταξάδων κ. Χρήστος Κεσούδης, ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ερυθροποτάμου  κ. Δημήτριος Παναγιώτου και κλιμάκιο μηχανικών. 

Με το πέρας της συνάντησης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του γενικού γραμματέα συνοδεία του Δημάρχου Διδυμοτείχου, σε πληγείσες περιοχές με στόχο την επιτόπια αυτοψία.    

Ν.Τ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Τρομερό όπλο αποκτούν τα νησιά και ο Έβρος

Το Ισραηλινό Σύστημα στο «Τείχος του Έβρου» μπορεί να εξουδετερώσει, σε ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση, όλο το τουρκικό οπλοστάσιο -...

More Articles Like This