Λήψη έκτακτων μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση της πανδημίας – Μεταξύ άλλων, έρχονται 14 νέα οχήματα για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ

Η επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζει ακάθεκτη την πορεία της, δοκιμάζοντας τα όρια των μονάδων υγείας μας, τα οποία δίνουν καθημερινά μια άνιση μάχη.
Στο πλαίσιο αυτό -και- η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης στέκεται αρωγός στον αγώνα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα.
Για το εν λόγω ζήτημα, αναφέρθηκε εκτενώς στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ της Δευτέρας 22 Μαρτίου με τον Σταύρο Παπαδόπουλο, η εκτελεστική γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Ζωή Κοσμίδου.
«Από την πλευρά μας, κάνουμε ό,τι μπορούμε για την αναβάθμιση του συστήματος υγείας. Στεκόμαστε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Μέχρι στιγμής έχουμε εντάξει 48 έργα, συνολικού προϋπολογισμού 48.000.000 ευρώ. Κατανοούμε πως οι ανάγκες στα νοσοκομεία μας είναι τεράστιες, γεγονός που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε εμπράκτως. Θεωρώ πως σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων», ανέφερε η κα. Κοσμίδου.

Επιγραμματικά, τα κυρίαρχα μέτρα στήριξης που έχει θέσει σε εφαρμογή η περιφέρεια ΑΜ-Θ είναι:
α)14 νέα οχήματα για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ τηςπεριφέρειας
β) Έκτακτες Προσλήψεις και κάλυψη μισθοδοσίας ιατρικού προσωπικού ύψους 12.000.000 ευρώ, που αφορούν την στελέχωση των νοσοκομειακών ιδρυμάτων της
γ) 3.000.000 ευρώ για την βοήθεια των κέντρων προσφύγων σε Δράμα και Καβάλα και
δ) Παροχή εξοπλισμού σε κέντρα υγείας και ευπαθείς ομάδες.
Παράλληλα, η κα. Κοσμίδου στάθηκε και στις αναγκαίες μετακινήσεις εργαζομένων, στον τομέα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.
«Στηρίξαμε, στο κομμάτι της φιλοξενίας, τους εργαζομένους που κλήθηκαν με απόσπαση, ώστε να στελεχώσουν το ΕΚΑΒ, στις νοσηλευτικές μονάδες της περιφέρειας ΑΜ-Θ. Η συνεργασία μας με την 4η ΥΠΕ είναι εξαιρετική», ήταν τα λόγια της εκτελεστικής γραμματέως της ΑΜ-Θ, τονίζοντας πως η Περιφέρειαείναιανοικτή να ακούσει και να αξιολογήσει κάθε νέα πρόταση, προς βελτίωση των δομών υγείας της.
Χ.Ν.