Οι εργασίες κατασκευής του δικτύου αρχίζουν τον Απρίλιο – Μετά έχουν σειρά Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Ένα νέο κεφάλαιοστην πορεία της ανοίγει η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), μετά την επίλυση και της τελευταίας εκκρεμότηταςγια την υλοποίηση του Προγράμματος Ανάπτυξης 2021-2025, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, που θα φέρει το φυσικό αέριο σε δεκάδες πόλεις της χώρας.
ΤοΕλεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε επιτυχώς τον προσυμβατικό έλεγχο για τα πρώτα κατασκευαστικά έργα στις πόλεις της Ξάνθηςκαι της Δράμαςτης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δίνοντας το «σύνθημα» για την υπογραφή, το αμέσως επόμενο διάστημα, της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΔΑ και του αναδόχου,της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ».
Το έργο στις πόλεις της Ξάνθης και της Δράμας είναι προϋπολογισμού 17,1 εκατ. ευρώ(πλέον Φ.Π.Α.) και χρηματοδοτείται από ίδια κεφάλαια, δανειακά κεφάλαια, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εργασίεςκατασκευής του δικτύου θα ξεκινήσουν εντός του Απριλίου καιθα ολοκληρωθούνσταδιακάέως το 2023.
Παράλληλα με τις εργασίεςκατασκευής θα πραγματοποιούνται συνδέσειςκαταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), καθώς και δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως νοσοκομείων και μονάδων υγείας, σχολείων κ.ά.

Σειρά θα πάρουν, στη συνέχεια, οι πόλεις της Αλεξανδρούποληςκαι της Κομοτηνήςτης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τις οποίες οι διαδικασίες οριστικής έγκρισης των έργων αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.
Σημειώνεται ότι τα παραπάνω έργα είναι τα πρώτα που θα ξεκινήσουν να υλοποιούνται στο πλαίσιο του εγκεκριμένου, από τη ΡΑΕ, Προγράμματος Ανάπτυξηςτης ΔΕΔΑ για την περίοδο 2021-2025. Τα έργα, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ, θα φέρουν το φυσικό αέριο σε 34 πόλειςτης χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, θα κατασκευαστούν συνολικά 1.860 χιλιόμετρα δικτύουκαι θα γίνουν περισσότερες από 68.000 συνδέσειςκαταναλωτών όλων των κατηγοριών.