9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Η Άγκυρα θέλει να πάρει την… «ρεβάνς» στον Έβρο!!!

Έναν χρόνο μετά την εισβολή, με εκατοντάδες οργανωμένους και ετοιμοπόλεμους αλλοδαπούς, στην μεθόριο των Καστανεών, η Τουρκία, σύμφωνα με ειδικούς αναλυτές, θα επιχειρήσει να ανακτήσει τον έλεγχο των κινήσεων στα Σύνορα του Έβρου

Η απόσυρση ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. από τον Έβρο, όπως αποφασίστηκε πρόσφατα, δίνει στην Τουρκία ένα πολύ σοβαρό επιχειρησιακό πλεονέκτημα.

Ήδη, άρχισαν να επανεγκαθίστανται στην ευρύτερη περιοχή τα πιο ικανά δίκτυα δια- κινητών, τα οποία πριν από τα γεγονότα στις Καστανιές είχαν μετατρέψει τη συνοριογραμμή στον Έβρο σε ανοιχτή παιδική χαρά. 

Κορυφαίες ανακαλύψεις των ειδικών δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. στον Εβρο πριν από τα γεγονότα στις Καστανιές, σε σακίδια διακινητών και παράνομων μεταναστών, από εξοπλισμός ελεύθερων… σκοπευτών μέχρι χιλιάδες από τα χάπια των τζιχαντιστών, τα γνωστά ως «κάπταγκον». 

- Advertisement -

Η συμβολή της ΕΚΑΜ σε αρκετά πολύ δύσκολα περιστατικά στις Καστανιές πέρυσι τον Μάρτιο ήταν καταλυτική και η προσφορά της στην πατρίδα ανεκτίμητη. «Αν αφαιρέσει κανείς από την εξίσωση την ΕΚΑΜ, το σύνορο στις Καστανιές θα είχε πέσει». Ακριβώς έτσι περιγράφουν την παρουσία της μονάδας στον Έβρο συνάδελφοί τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Η ΕΚΑΜ, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι πολύ πρόσφατα, στον Έβρο, αποφεύγοντας καλοστημένες ενέδρες οι οποίες δεν είδαν ποτέ το φως της δημοσιότητας και γνωρίζοντας ότι τα τούρκικα dronesκατέγραφαν τα πάντα από ψηλά, απέτρεψε την παράνομη είσοδο στη χώρα χιλιάδων αλλοδαπών και όχι μόνο, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι.

Όλη αυτή την περίοδο, οι Τούρκοι διακινητές είδαν τα τεράστια οικονομικά τους συμφέροντα να θίγονται πολύ σοβαρά, εξέλιξη που τους οδήγησε στο σημείο να επικηρύξουν στην Ελλάδα μετανάστες οι οποίοι βοηθούν με πληροφορίες την ΕΛ.ΑΣ. στα σύνορα. 

Ταυτόχρονα, η παρουσία της ΕΚΑΜ στα σύνορα «έσπασε» σε πολλά σημεία την αλυσίδα που συνδέει τα κυκλώματα των Τούρκων διακινητών με «ασφαλιστικά γραφεία» και συνεργάτες τους από την Κωνσταντινούπολη και τον Έβρο μέχρι την καρδιά της Αθήνας.

Συνολικά, η παρουσία της ΕΚΑΜ στον Έβρο από τον Μάρτιο του 2020 κατάργησε στην πράξη την κατάχρηση του δικαιώματος ασύλου, συνθήκη την οποία σε όλη τη χώρα εκμεταλλεύτηκαν θησαυρίζοντας δεκάδες ΜΚΟ και κυκλώματα διακινητών.

Πάντως, σε κάθε περίπτωση και εφόσον χρειαστεί, «η αντίδραση της ΕΚΑΜ θα είναι άμεση», τονίζουν πηγές από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., υπογραμμίζοντας ότι και «οι εναπομείνασες δυνάμεις έχουν διδαχθεί πολλά από την παρουσία της μονάδας στον Έβρο από πέρυσι τον Μάρτιο μέχρι σήμερα».

Σήμερα

Τώρα στον Έβρο περιπολούν ομάδες νέων συνοριοφυλάκων, οι οποίοι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκπαιδεύτηκαν στα ανθρώπινα όρια και σε πραγματικές συνθήκες στην περιοχή του Έβρου από την ίδια την ΕΚΑΜ.

Ομοίως, στελέχη της ΕΚΑΜ εκπαιδεύουν συνοριοφύλακες και σε νησιά του βορείου Αιγαίου. 

Στο χαοτικό περιβάλλον του Έβρου και των νησιών του βορείου Αιγαίου, όπου υβριδικές απειλές εμφανίζονται από παντού και όλα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, πρέπει να τηρηθούν πολύ λεπτές ισορροπίες και, όπως έχει αποδείξει η Τουρκία, αγαπά τις προκλήσεις και λάθη δεν θα συγχωρήσει.

Από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα, η Τουρκία μελέτησε πάρα πολύ καλά σε όλη του την εξέλιξη το επιχειρησιακό περιβάλλον από τον Έβρο μέχρι τη Ρόδο και εξακολουθεί να μελετά αδιανόητα σενάρια.

«Αδιανόητη» ήταν η απόπειρα να ενοχοποιήσει διεθνώς την Ελλάδα για τη δολοφονία αλλοδαπού επί τουρκικού εδάφους, σε στιγμή κατά την οποία κορυφωνόταν η οργανωμένη εισβολή στον Έβρο, με δεκάδες ελληνικές και ξένες δημοσιογραφικές αποστολές να μεταδίδουν τα πάντα σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Την κρίσιμη ώρα, η Ελλάδα κατάφερε να διαψεύσει αποτελεσματικά την καταιγίδα των fakenewsπου εξαπέλυσε η Τουρκία με συμμάχους και δυτικά ΜΜΕ. 

Η είδηση της «δολοφονίας» από Έλληνες μεταδόθηκε ακαριαία στις κοινότητες των αλλοδαπών που ζουν στην Ελλάδα, επικράτησαν όμως οι ψύχραιμες φωνές στα γκέτο και στα κέντρα υποδοχής μεταναστών, και δεν κλιμακώθηκε μια αναταραχή η οποία θα μπορούσε να προκαλέσει ταυτόχρονη κρίση αποσταθεροποίησης και στο εσωτερικό της χώρας.

Όσο για τον αλλοδαπό ο οποίος δολοφονήθηκε τότε επί τουρκικού εδάφους, δεν ήταν ο μόνος ο οποίος, κατά έναν «μαγικό» τρόπο, από το κέντρο της Αθήνας όπου κινούνταν στις αρχές Μαρτίου βρέθηκε ξαφνικά στην Τουρκία να επιχειρεί από κοινού με άλλους να εισέλθει σε ελληνικό έδαφος ως «μετανάστης».

Αγκαλιά με τη «βόμβα»

Οι πιέσεις στον Έβρο τους τελευταίους μήνες έχουν αυξηθεί και από πλευράς Τουρκίας, αλλά και από τη Βουλγαρία, η οποία επαναπροωθεί στην Ελλάδα αλλοδαπούς που μέσω Τουρκίας επιχειρούν να διαφύγουν από τη Βουλγαρία στην Ευρώπη. 

Ομοίως ενεργεί και η Αλβανία. Όλα αυτά δείχνουν ότι το πρόβλημα παραμένει εδώ, με τη φοβική Ευρώπη ουσιαστικά να κλείνει τα σύνορά της με την Ελλάδα.

Ωστόσο, η φύση του μεταναστευτικού προβλήματος έχει μεταβληθεί πλέον σε υβριδικό πόλεμο. «Η Τουρκία θα εργαλειοποιήσει οτιδήποτε σε βάρος της Ελλάδας» εκτιμούν αστυνομικοί οι οποίοι υπηρετούν αυτή τη στιγμή στα σύνορα, «και το Μεταναστευτικό μόνο ως υβριδικός πόλεμος μπορεί να αντιμετωπιστεί. Δεν είναι πια Μεταναστευτικό».

Η Τουρκία έχει αποδείξει την ικανότητά της να στήνει σκηνικά εντάσεων. Στηρίζεται σε ένα μεγάλο δίκτυο πληροφοριών μέσα σας κοινότητες των αλλοδαπών διαμενόντων σχεδόν παντού στην Ελλάδα, υπολογίζει στη δύναμη «πυρός» δεκάδων ακραίων ισλαμιστών με «ασυλία» στην Ελλάδα, κυρίως όμως διαθέτει στελέχη ικανά να παίξουν με τη φωτιά, αλλά και θα εκμεταλλευτεί απόλυτα οποιαδήποτε ευπάθεια και, φυσικά, κάθε «ανοησία» της Ελλάδας. 

Μερικές ημέρες μετά τα γεγονότα στις Καστανιές, η ΜΙΤ, ύστερα από κάλεσμα στον μουσουλμανικό κόσμο να πράξει ένα από τα αρχαιότερα καθήκοντά του προς τον Θεό, οχυρώνοντας με κάθε είδους πληροφορίες την εθνική ασφάλεια της Τουρκίας, ανακοίνωνε από τον τουρκικό Τύπο ότι δέχθηκε ρεκόρ αιτήσεων -περίπου σας 40.000- από άτομα τα οποία θέλουν να συνεργαστούν με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες ως «πληροφοριοδότες».

Μόλις μερικούς μήνες αργότερα, η Ελλάδα ανακοίνωνε την εξάρθρωση δικτύου κατασκόπων, το οποίο συνέλεγε στρατιωτικές πληροφορίες με έδρα τη Ρόδο…

Μάνος Μεϊμαράκης

ΕΛΑΝΚΟ

Egnatia Pass

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Νησί Covid-free η Σαμοθράκη!

Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό Τον μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Σαμοθράκης 191TESTCOVID-19. Τα αποτελέσματα ήταν όλα...

More Articles Like This