9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 7 Μαΐου, 2021

Καλούν μετανάστες για… νέα εισβολή

Νέο σκηνικό αποσταθεροποίησης, σε Έβρο και Νησιά του Αν. Αιγαίου, σχεδιάζουν οι Τούρκοι – Μηνύματα SMS στέλνονται στα κινητά των αλλοδαπών λαθροπροσφύγων, για να πραγματοποιήσουν ξανά ομαδική εισβολή στα σύνορα του Έβρου – Σε επιφυλακή οι Υπηρεσίες Ασφαλείας

Νέο σκηνικό αποσταθεροποίησης σχεδιάζουν οι Τούρκοι σε Έβρο και Αιγαίο. Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί συναγερμός στην ΕΥΠ, καθώς η Άγκυρα φαίνεται πως θέλει να πάρει εκδίκηση, για την ήττα που υπέστη πριν ένα χρόνο. 

Τις τελευταίες ημέρες διάφοροι λογαριασμοί, προσπαθούν παραπληροφορώντας (σε ομάδες κλειστές και ανοιχτές), να ξεσηκώσουν τους αλλοδαπούς για να εισβάλλουν ομαδικά στην Ελλάδα. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες  στέλνονται και SMS. Δεν είναι μονο ο Έβρος στοχοποιημένος, αλλά και τα νησιά του Αιγαίου. 

 Η πρώτη ημερομηνία που δίνονταν ήταν η 13 Απριλίου. Παρά το γεγονός ότι καταγράφηκαν κάποιες κινήσεις εντός τουρκικού εδάφους, αυτές δεν ήταν μαζικές, ενώ δεν καταγράφηκε καμία ιδιαίτερη κινητικότητα στα σύνορα, που να θέσει σε επιπλέον επιφυλακή στρατό και αστυνομία.

- Advertisement -

 Στον Έβρο, εδώ και μέρες η επιφυλακή είναι αυξημένη, ενώ σε επιχειρησιακό στάδιο έχουν αναβαθμιστεί οι περιπολίες και οι κατόψεις των τουρκικών ακτών, γιατί το κάλεσμα δεν αποτυπώνει ακόμη το χώρο όπου καλούνται οι μετανάστες να περάσουν σε Ελληνικό έδαφος. Δεν αποσαφηνίζεται δηλαδή, αν αυτό θα είναι από τα νησιά ή από τον Έβρο, σύμφωνα με το thrakinea.

 Στο μεταξύ, το γεγονός ότι οι πληροφορίες διέρρευσαν στην Ελλάδα και με ευρωπαϊκή συνδρομή, φαίνεται ότι δεν έδωσε τον απαραίτητο χρόνο στα κυκλώματα να δράσουν όπως το είχαν σχεδιάσει. Σε κάθε περίπτωση πάντως, η επιφυλακή παραμένει, παρά το γεγονός ότι οι ροές παραμένουν στα επίπεδα των τελευταίων μηνών. 

Ταυτόχρονα, οι περιπολίες των Τουρκικών ΕΔ στον Έβρο εντάθηκαν. Τα ΜΜΕ της γειτονικής χώρας αποδέσμευσαν και εικόνες με την κινητικότητα των απέναντι.  

@stavroforos_

* * * 
Σημείωση Ε.Θ.

Και ενώ συμβαίνουν αυτά, οι παράνομοι μετανάστες κυκλοφορούν τη νύχτα ελεύθεροι στον Έβρο.

Δυο παράνομοι μετανάστες (τουλάχιστον τόσοι εμφανίστηκαν) περπατούσαν χθες στον επαρχιακό δρόμο Διδυμοτείχου-Μεταξάδων, λίγα μέτρα πριν την διασταύρωση προς Ασβεστάδες και το χωριό της Κυανής.

Συνήθως ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους στην περιοχή, αλλά ο προορισμός είναι ο ορεινός όγκος του Σουφλίου και από εκεί βγαίνουν στην Ροδόπη και παίρνουν κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Η καταγραφή τους έγινε σε βίντεο του evrosnews.gr

Και βέβαια, το γεγονός δεν μας εκπλήσσει καθόλου.

Ο συνδυασμός όμως και των δύο αυτών ειδήσεων είναι εκρηκτικός.

Ας έχουμε τα αυτιά και τα μάτια μας, ανοιχτά.

Σ.Κ.

ΕΛΑΝΚΟ

Egnatia Pass

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Νησί Covid-free η Σαμοθράκη!

Αρνητικά όλα τα τεστ για κορονοϊό Τον μήνα Απρίλιο πραγματοποιήθηκαν από την Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) Σαμοθράκης 191TESTCOVID-19. Τα αποτελέσματα ήταν όλα...

More Articles Like This