9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 10 Απριλίου, 2021

Στήνουν «ισλαμοχώρια» σε Έβρο και νησιά!!!

Το Υπουργείο Μετανάστευσης εξαπάτησε τους κατοίκους του Βορείου Έβρου – Ποια έργα θα γίνουν στον χώρο επέκτασης του ΚΥΤ Φυλακίου Ορεστιάδος

Τα πραγματικά σχέδια της κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό, η οποία τόσο καιρό κρυβόταν πίσω από παρελκυστικές τακτικές, μισόλογα και εξωραϊσμένες εκφράσεις, αποκάλυψε η επίσκεψη της Ιλβα Γιόχανσον στη χώρα μας.

Όσα αυτή είπε για τον τρόπο που θα λειτουργεί το νέο σύμφωνο για το άσυλο αποδόμησαν όλα όσα η κυβέρνηση ισχυριζόταν ενώπιον των Ελλήνων πολιτών. Η εικόνα του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου της χώρας, Νότη Μηταράκη, να παρακολουθεί τα δηλητηριώδη σχόλια της Ευρωπαίας επιτρόπου, Ιλβα Γιόχανσον και ο χαλαρός τρόπος με τον οποίο αυτή πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτουν την αλήθεια πίσω από τα «μεγάλα λόγια» του υπουργείου και ταυτόχρονα στέλνει ένα σαφές μήνυμα στους «απέναντι» ότι είναι καιρός να επανεκκινήσουν τις «πιέσεις» προς τη χώρα μας.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, έχοντας στη διάθεσή του έναν ολόκληρο χρόνο μετά τα επεισόδια του περασμένου έτους στον Έβρο και την πανδημία, είχε σχεδόν μηδενικές πιέσεις. Αντί, όμως, να εκμεταλλευτεί το διάστημα αυτό για να θωρακίσει τα σύνορα της χώρας και να φροντίσει να βελτιώσει την κατάσταση στο εσωτερικό, προτίμησε να παραπλανήσει τους Ελληνες, μέχρι να ολοκληρωθεί το… ευρωπαϊκό πλαίσιο, το οποίο ξεκάθαρα ακόμη μία φορά λειτουργεί υπέρ συγκεκριμένων κρατών, αφήνοντας τα βάρη της διαχείρισης του Μεταναστευτικού στους ώμους των Ελλήνων ακριτών. Ο αρμόδιος υπουργός προτίμησε να ψεύδεται στον ελληνικό λαό αντί να βρίσκει λύσεις.

- Advertisement -

Χρήμα για εργολάβους

Αυτό προκειμένου να προχωρήσει δίχως προβλήματα η «υλοποίηση» μεγάλων έργων που θα αναλάβουν να εκτελέσουν αγαπημένοι της εξουσίας «εργολήπτες», με ζεστό χρήμα που θα φέρει η Ευρώπη, αν όμως και εφόσον τηρηθούν οι όροι που αυτή θέτει, προκειμένου να προστατεύσει τα δικά της συμφέροντα, τα οποία φυσικά δεν συνάδουν με αυτά των Ελλήνων πολιτών, που κινδυνεύουν να μετατραπούν σε μειονότητες στην ίδια τους την πατρίδα. Ανοιχτές αντί των κλειστών δομών, προετοιμασία για νέες συμφορήσεις αντί για αποσυμφόρηση, ανεξάρτητοι ελεγκτικοί μηχανισμοί διαψεύδουν πλήρως την εικόνα που μέχρι πριν από κάποιο διάστημα περιέγραφε ο Μηταράκης.

Οι Ελληνες πολίτες, όμως, δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την ίδρυση «μουσουλμανοχωριών» στους τόπους τους, μέσω της ίδρυσης «δομών – πόλεων» που θα στεγάσουν χιλιάδες μετανάστες απ’ άκρη σε άκρη της χώρας και αντιδρούν νιώθοντας θύματα ψευδών υποσχέσεων.

Το Φυλάκιο στον Έβρο

«Αυτονόητα θα γίνει αναβάθμιση του ΚΥΤ Φυλακίου. Σημαίνει επέκταση του χώρου» τόνιζε την Πέμπτη σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο Νότης Μηταράκης, αναφερόμενος σε ένα θέμα το οποίο θα έπρεπε ήδη να έχει λήξει, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Η εμμονή όμως του Νότη Μηταράκη να δημιουργήσει ένα «χωριό αγνώστων» δίπλα στα ελληνικά και σε απόσταση αναπνοής από στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν μπορεί να εξηγηθεί εύκολα.

«Η χωρητικότητα του ΚΥΤ Φυλακίου δεν θα μεταβληθεί, θα δημιουργηθούν μόνο 20 επιπλέον θέσεις καραντίνας λόγω κορωνοϊού και θα γίνει μια αύξηση του ΠΡΟΚΕΚΑ. Αυτά είναι που θα γίνουν στην επέκταση, δεν έχει αλλάξει καθόλου ο σχεδιασμός από αυτό που ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος» τόνισε, επιχειρώντας να κρυφτεί πίσω από τεχνικούς όρους.

Ψεύδεται

Ομως, οι κάτοικοι της περιοχής τον κατηγορούν πως ψεύδεται και πως ο στόχος του είναι εντελώς διαφορετικός. «Στη δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διανομής καθώς και χώροι εστίασης, ψυχαγωγίας, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων, γραφείων διοίκησης, φρουράς» λέει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» ο πρόεδρος του Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης και συνεχίζει ότι προβλέπεται χώρος άθλησης, μηχανολογικών εγκαταστάσεων, γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, πυροσβεστικής υπηρεσίας, μονάδα επεξεργασίας λυμάτων, δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, περιμετρική οδό με περίφραξη.

Με τα παραπάνω λόγια ο πρόεδρος του Φυλακίου θεωρεί ότι δίνεται η εικόνα μιας μόνιμης εγκατάστασης ενός πληθυσμού μεταναστών κατά πολύ μεγαλύτερου από τον σημερινό και ότι μπορεί μέσα σε λίγες νύχτες οι Ελληνες της περιοχής να αποτελούν μειονότητα. Καταγγέλλει μάλιστα ακόμη και τον… περίφημο φράχτη του Εβρου ως ακόμη ένα επικοινωνιακό κόλπο της κυβέρνησης: «Ο Έβρος έχει συνοριακή γραμμή 200 χλμ. Εχει γίνει φράχτης 7 χιλιόμετρα στις Καστανιές και 25-30 στην Αλεξανδρούπολη. Ο φράκτης είναι επικοινωνιακό κόλπο». Συμπληρώνει ότι πάρα πολλοί πλέον εισέρχονται από τη Βουλγαρία. Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες του, στη γειτονική Τουρκία η επίσκεψη Γιόχανσον λειτούργησε ως… σήμα και ήδη επίδοξοι λαθρομετανάστες έχουν αρχίσει να κινούνται για να εισέλθουν στη χώρα μας.

Οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι δεν ξεπερνούν τους 1.500, όπως εξηγεί, έχουν τρομοκρατηθεί από την προοπτική μιας μόνιμης εγκατάστασης ενός μεγάλου αριθμού μεταναστών στην περιοχή τους. Και τους τρόμαξε ακόμη περισσότερο η γεμάτη αλαζονεία αποστροφή του κ. Μηταράκη ότι εάν θέλει μπορεί να φέρει και 10.000. «Αυτή η δομή με τα δεδομένα της Ε.Ε. θα είναι ανοιχτή, γιατί δεν χρηματοδοτεί κλειστές δομές» εξηγεί ο κ. Τυρμπάκης.

Από 30 στρέμματα, 72

Φυσικά, οι ισχυρισμοί του κ. Μηταράκη ότι δεν υπάρχει θέμα «επέκτασης» του ΚΥΤ δεν πείθουν τους κατοίκους. Οπως εξηγεί ο δραστήριος νομικός και πρόεδρος του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» της περιοχής Πάρης Παπαδάκης, δεν συνάδουν με την απλή λογική, «αυτά που λέει ο Μηταράκης δεν έχουν καμία βάση». Εξηγεί πως εάν δεν σχεδιάζεται επέκταση, δεν υπάρχει λόγος να υπερδιπλασιαστεί η έκτασή του από 30 σχεδόν στρέμματα σε πάνω από 72. «Δεν είναι επέκταση, είναι νέα δομή επί της ουσίας» σημειώνει και, όπως εξηγεί, ομοναδικός λόγος που το βαπτίζουν επέκταση είναι για να αποφύγουν περιβαλλοντικές μελέτες και ΚΥΑ που θα δημιουργούσαν καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδάκη, είναι σαφές ότι αυτή η βιασύνη -που δήθεν οφείλεται στην πανδημία- υπάρχει μόνο για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα αυτών που θέλουν βιαστικά να υλοποιήσουν τα έργα με τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Αλλιώς, γιατί να νοικιάζονται για 5 και 10 χρόνια τα χωράφια, αφού ο μόνος λόγος για την «επέκταση» είναι ο κορονοϊός;

Δώρισε το κτήμα του για να γίνει ναός!

Τα ψέματα της κυβέρνησης και του Μηταράκη οδήγησαν τον Κώστα Σωτηρόπουλο, κάτοικο του Φυλακίου Εβρου, να παραχωρήσει το κτήμα του στην τοπική ενορία για να γίνει εκκλησία, ακριβώς απέναντι από την είσοδο του ΚΥΤ Φυλακίου.

«Εμείς εδώ είμαστε 250 άτομα. Τι θα κάνουμε εάν μας φέρουν 1500 άτομα;» τονίζει στην «κυριακάτικη δημοκρατία» και εξηγεί πως το υπουργείο τούς προσέγγισε για να ενοικιάσει τα κτήματά τους για την επέκταση της δομής. «Θέλανε να τα πάρουν με ενοίκιο για 5 χρόνια». «Εγώ τους απάντησα εξαρχής ότι το χωράφι δεν το δίνω για μια τέτοια δουλειά, γιατί είμαστε ακριτική περιοχή και δεν θέλουμε άλλους μετανάστες» συνεχίζει, τονίζοντας ότι χάρισε το χωράφι του στην Εκκλησία γιατί δεν θέλει να αναγκαστεί να εγκαταλείψει το χωριό του.

Ηδη, όπως τονίζει, έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για να οικοδομηθεί ο ναός, καθώς, εκτός από τους τοπικούς αιρετούς που έχουν προσφέρει τον μισθό τους για να εκκινήσουν τα έργα, υπάρχουν προσφορές από επιχειρηματίες της περιοχής που θέλουν να δωρίσουν υλικά για την κατασκευή τους. «Εγώ δεν θέλω ούτε αποζημίωση ούτε τίποτε» συνεχίζει ο κ. Σωτηρόπουλος, λέγοντας: «Εμείς είμαστε ηλικιωμένοι άνθρωποι. Είμαστε 15 χιλιόμετρα από την Τουρκία και 15 χιλιόμετρα από τη Βουλγαρία, ποιους θα μας φέρουν τώρα; Το μόνο που θέλω είναι να μη χαθεί το χωριό μου, δεν θέλω τίποτε άλλο». Και εξηγεί πως δεν πιστεύουν τον υπουργό Μετανάστευσης, καθώς η αρχική συμφωνία ήταν για κλειστή δομή και παραβιάστηκε.

Δημήτρης Παπαγεωργίου

ΕΛΑΝΚΟ

Egnatia Pass

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ρωσικά αντίποινα: «Μην πάτε για διακοπές στην Τουρκία»

Σφαλιάρα περιωπής από την Μόσχα στα ύποπτα σχέδια της Τουρκίας, για ανάμειξη στην Ουκρανία Η Τουρκία δεν θα αποτελέσει προορισμό...

More Articles Like This