9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Σε λειτουργία η γραμμή ΟΣΕ Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη

Μεγάλες ζημίες είχε υποστεί το Σιδηροδρομικό Δίκτυο, από τις έντονες βροχοπτώσεις – Κανονικά τα δρομολόγια στην γραμμή Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο

Απόλυτα λειτουργική είναι πλέον, μετά την αποκατάσταση της από τον ΟΣΕ, η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη και Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο που είχε υποστεί μεγάλες ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα (έντονες βροχοπτώσεις) στην ευρύτερη περιοχή του Ν. Σερρών και στους Ν. Ροδόπης και Έβρου.

Ο ΟΣΕ προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες αποκατάστασης του δικτύου. Συνεργεία Αναδόχου Εταιρείας, αλλά και συνεργεία του ΟΣΕ εργάστηκαν από την πρώτη στιγμή, ώστε η αποκατάσταση των ζημιών να γίνει όσο το δυνατό συντομότερα.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες – συνεχείς βροχοπτώσεις, προβλήματα απάντλησης και αποστράγγισης των υδάτων, προσβασιμότητας λόγω καταστροφών και στο οδικό δίκτυο, κακοκαιρία «Μήδεια» κ.λ.π., ο Οργανισμός μπόρεσε να ανταπεξέλθει και να δώσει σε κυκλοφορία τη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη και τη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο, εντός των χρονικών δεσμεύσεων του.

- Advertisement -

Αξίζει να αναφερθεί ότι, σε συγκεκριμένα τμήματα της γραμμής όπως Σερρών – Λευκοθέας, Πολύσιτου – Αλεξανδρούπολης και Αλεξανδρούπολης – Ορμενίου, καταγράφηκαν πάνω από 10 σημεία που έχρηζαν επεμβάσεων, ώστε να μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία ξανά η γραμμή.

Αναλυτικότερα, η αποκατάσταση των παραπάνω ζημιών του σιδηροδρομικού δικτύου, εξελίχθηκε ως εξής:

  • Στις 11.03.21 δόθηκε σε κυκλοφορία το τμήμα γραμμής μεταξύ Σερρών – Λευκοθέας. Οι εργασίες μέχρι την οριστική αποκατάσταση συνεχίζονται στο συγκεκριμένο τμήμα, αλλά δεν επηρεάζουν τη διέλευση των αμαξοστοιχιών.
  • Στις 14.03.21 δόθηκε σε κυκλοφορία το τμήμα γραμμής μεταξύ Πολύσιτου -Αλεξανδρούπολης. Επίσης οι εργασίες οριστικής αποκατάστασης συνεχίζονται στο συγκεκριμένο τμήμα γραμμής, αλλά δεν επηρεάζουν τη διέλευση των αμαξοστοιχιών.
  • Η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη έχει δοθεί στο σύνολό της σε κυκλοφορία από τις 14.03.21.
  • Στις 27.03.21 δόθηκε σε κυκλοφορία η σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο. Οι εργασίες μέχρι την οριστική αποκατάσταση συνεχίζονται στο συγκεκριμένο τμήμα, αλλά δεν επηρεάζουν τη διέλευση των αμαξοστοιχιών.

Ο ΟΣΕ, σε σχετική ανακοίνωση, ευχαριστεί το επιβατικό κοινό και τις σιδηροδρομικές επιχειρήσεις που κάνουν χρήση του σιδηροδρομικού δικτύου, για την κατανόησή τους καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης.

metaforespress.gr

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This