9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 14 Ιουνίου, 2021

Τα «ΕΛΤΑ» θέλουν να μας κλείσουν

Το Αθηνοκεντρικό Κράτος θέλει να αφανίσει τις Ημερήσιες Εφημερίδες της Επαρχίας – Για να κυριαρχούν πανελλαδικά μόνον τα ΜΜΕ της Αθήνας – Άμεσος συνεργός είναι τα «Ελληνικά Ταχυδρομεία» που παρεμποδίζουν (για λόγους οικονομίας;) την διανομή των Περιφερειακών Εφημερίδων – Τον λόγο έχουν οι Βουλευτές της ΑΜ-Θ

Για μία ακόμη φορά, το Αθηνοκεντρικό Κράτος μας, δείχνει τα δόντια του απέναντι στην Ελληνική Επαρχία.

Και αυτήν την φορά στόχος είναι οι Ημερήσιες Επαρχιακές Εφημερίδες.

Να συρρικνωθούν, να αφανισθούν, να κλείσουν γιατί «κλέβουν αναγνώστες από τα μεγάλα Αθηναϊκά Εκδοτικά Συγκροτήματα.

- Advertisement -

Με την συναίνεση όλων των Κυβερνήσεων, ολόκληρο το πακέτο των Κρατικών Διαφημίσεων, πηγαίνει στα Αθηναϊκά ΜΜΕ (ακόμα και σε ασήμαντες ιστοσελίδες, που όμως διατηρούν επώνυμοι Δημοσιογράφοι της Αθήνας) και στην Επαρχία δεν πέφτει ούτε δεκάρα.

Τα έχουμε ξαναγράψει αυτά, τα έχουμε καταγγείλει επωνύμως, πλην όμως καμία διαφοροποίηση δεν έχει επέλθει τόσες δεκαετίες, μέχρι σήμερα.

Θα σας μεταφέρω, αγαπητοί αναγνώστες της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», ένα άγνωστο στιγμιότυπο από την συνάντηση στο Γραφείο στη Βουλή του αείμνηστου Πρωθυπουργού, Κων/νου Μητσοτάκη.

Ως εκπρόσωπος της Ενώσεων Ημερήσιων Επαρχιακών Εφημερίδων, διαπραγματεύομαι την παραχώρηση ποσοστού 30% από την Κρατική Διαφήμιση.

Η συζήτηση γίνεται εντόνως και τότε παρεμβαίνει ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης:

– κ. Κονδύλη, ξέρεις ποιος είναι ο προϋπολογισμός Διαφήμισης-Προβολής της Εθνικής Τράπεζας;

– Όχι, κ. Πρόεδρε, δεν τον γνωρίζω.

– Σε πληροφορώ ότι είναι 7 ΔΙΣ δραχμές τον χρόνο. Ζητάς 30% για τις Επαρχιακές Εφημερίδες, δηλ. ζητάς τρεις Χ επτά = 2,1 ΔΙΣ να αφαιρεθούν από τα Αθηναϊκά. Αν το κάνω αυτό, θα πέσει η Κυβέρνηση.

Έμεινα με το στόμα ανοιχτό από τα λόγια του Πρωθυπουργού. Και το μόνο που αντέτεινα ήταν «Τότε μειώστε το 30% και δώστε στην Επαρχία το 25%».

Δυστυχώς, ούτε αυτή η πρόταση έγινε δεκτή.

Ο ειλικρινής και «κυνικός» ίσως Κων/νος Μητσοτάκης, είχε δώσει ξεκάθαρα την πλήρη εικόνα του Αθηνοκεντρισμού.

Και αυτή η κατάσταση δυστυχώς συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Τώρα, το ύπουλο σχέδιο αφανισμού των Επαρχιακών Ημερήσιων Εφημερίδων συνεχίζεται εκ πλαγίου, διά μέσω ΕΛΤΑ.

Τα οποία απέκτησαν νέα Διοίκηση για να τα αναδιοργανώσει και να τα καταστήσει… κερδοφόρα!!!

Και ένα από τα μέτρα της «αναδιοργάνωσης» είναι η μη διανομή των Εφημερίδων μας καθημερινά, όπως γινόταν τόσα χρόνια.

Επόμενο είναι λοιπόν, να δημιουργούνται παράπονα των τακτικών αναγνωστών μας, ενώ παράλληλα έχουμε διαγραφές των συνδρομητών μας.

Και χωρίς συνδρομητές, δεν νοείται ημερήσια εφημερίδα.

Ακόμη και στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι μεγαλύτερες Εφημερίδες με κυκλοφορία εκατομμυρίων φύλλων, έχουν τους τακτικούς συνδρομητές τους.

Άλλο οι πωλήσεις στα περίπτερα και άλλο οι Συνδρομητές, που αποτελούν την δύναμη κάθε ημερήσιας εφημερίδας.

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία λοιπόν, αντί να μειώσουν τις αμοιβές των Διοικητικών Στελεχών τους, νομίζουν ότι με την μείωση διανομέων και ως εκ τούτου, με την καθυστέρηση της κυκλοφορίας των Επαρχιακών Εφημερίδων, θα κάνουν οικονομία!

Προφάσεις εν αμαρτίαις, που αλλού στοχεύουν.

Με λίγα λόγια αντέξαμε στα 76 χρόνια εκδοτικής ζωής, σε περιόδους Εμφυλίου Πολέμου, σε ημέρες Χούντας, σε κομματικές Διώξεις, κλπ., και τώρα απειλούμαστε με λουκέτο, εξαιτίας των ΕΛΤΑ.

Καταγγέλλουμε αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις και καλούμε τους Βουλευτές όλων των Κομμάτων της Περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης και κυρίως του νομού Έβρου, να πάρουν υπεύθυνη «Επαρχιώτικη» θέση για να παύσουν αυτές οι πρακτικές εκ μέρους των ΕΛΤΑ.

Που μόνα τους «βγάζουν τα μάτια τους», όταν αρνούνται έργο που τους δίνουμε, πληρώνοντας ακριβά ταχυδρομικά τέλη για την διακίνηση της εφημερίδος μας.

Η Κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη πρέπει να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Σ.Κ.

ΕΛΑΝΚΟ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Νερά αχαρτογράφητα τα… Ελληνοτουρκικά

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021, γίνεται η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ – Προβληματισμό όμως προκαλούν οι δηλώσεις...

More Articles Like This