9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Ήταν να έρθουν για την ορκωμοσία, αλλά η τελετή αναβλήθηκε

Απογοητευμένοι οι γονείς και φίλοι των Αποφοίτων του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Δ.Π.Θ. – Ο κορονοϊός άλλαξε τα σχέδια – Όμως έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά στην Αλεξανδρούπολη

Μόνο λίγες ημέρες κράτησε η χαρά των φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ, καθώς αναβλήθηκε τελικά η δια ζώσης τελετή ορκωμοσίας και καθομολόγησης των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 23 και 26 Ιουλίου Αντίστοιχα.

Η απόφαση πάρθηκε λόγω της ραγδαίας επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και κατόπιν σύσκεψης της διοίκησης του προέδρου τμήματος, με τους αρμόδιους φορείς υγείας και πολιτικής προστασίας. 

«Με μεγάλη μας λύπη αναγκαστήκαμε να ανακοινώσουμε την ακύρωση της Ορκωμοσίας των αποφοίτων του Παιδαγωγικού τμήματος. Την τελευταία εβδομάδα στον Έβρο είχαμε καταγεγραμμένα πάνω από 100 κρούσματα. Γνωρίζω πολύ καλά την χαρά που παίρνουν οι φοιτητές, αλλά και οι οικογένειές τους, στις δια ζώσης τελετές ορκωμοσίας. Άλλωστε μια εξ αποστάσεως τελετή είναι άχρωμη και άοσμη και δεν θα θέλαμε να επαναληφθεί, αν και σίγουρα είναι η πιο εύκολη διαδικασία. Όταν πάρθηκε η απόφαση της διεξαγωγής δια ζώσης τελετής, τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν διαφορετικά. Πλέον άλλαξαν, επομένως δεν μπορούμε να ρισκάρουμε σε καμία περίπτωση την περαιτέρω εξάπλωση της Πανδημίας του κορονοϊού και την προστασία της δημόσιας υγείας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΤΔΕ Αλεξανδρούπολης, Αθανάσιος Καραφύλλης.

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται πως η τελετή ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 23 και 26 Ιουλίου στο υπαίθριο Θέατρο «Αλτιναλμάζη» της Αλεξανδρούπολης, παρουσία αρκετών φοιτητών, συγγενών και φίλων τους, από όλη την Ελλάδα, όπως είχε γίνει γνωστό στις 7 Ιουλίου με επίσημη ενημέρωση από την γραμματεία του τμήματος. Ωστόσο, στις 16 Ιουλίου, η γραμματεία προχώρησε εκ νέου σε ανακοίνωση, ανάκλησης της πρώτης.

Η απόφαση αναβολή της διεξαγωγής της τελετής, όπως ήταν φυσικό δεν ήχησε με τον καλύτερο τρόπο στα αυτιά των φοιτητών οι οποίοι έθεσαν στην διοίκηση του τμήματος τους προβληματισμούς τους, με κυρίαρχο αυτό των οικονομικών εξόδων (μεταφορικά, διαμονή κτλ) στα οποία οι περισσότεροι είχαν προχωρήσει.

Στο πλαίσιο αυτό, παίρνοντας θέση, ο κ. Καραφύλλης επεσήμανε πως η σχολή επικοινώνησε με τις αεροπορικές εταιρείες, οι οποίος διαβεβαίωσαν πως δεν θα υπάρξει χρέωση σε περίπτωση αλλαγής στις ημερομηνίες δρομολογίων από πλευράς επιβατών. Ενώ, το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και για τα υπεραστικά δρομολόγια των ΚΤΕΛ.

«Δεν μιλάμε για ακύρωση, αλλά για αναβολή. Εάν όλα πάνε καλά, τον προσεχή Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία, δια ζώσης. Ευελπιστούμε να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί και μεταξύ των φοιτητών, ούτως ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το τείχος ανοσίας», συμπλήρωσε ο κ. Καραφύλλης.

Χρήστος Νέδος

* * *
Σημείωση Ε.Θ.

Το παράδοξο είναι πως στην Αλεξανδρούπολη έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά στις εκδηλώσεις με συνάθροιση κόσμου.

Τι εννοούμε; Πώς γίνεται από την μία να αναβάλλεται η τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Παιδαγωγικού ΔΠΘ, που θα γινόταν στο Πάρκο Αλτιναλμάζη την Παρασκευή 23 Ιουλίου, και την επομένη (δηλαδή, το Σάββατο 24 του μηνός) στον ίδιο χώρο να πραγματοποιείται κανονικά η συναυλία του Γιάννη Χαρούλη;

Πραγματικά, είναι απορίας άξιον…

Επιπρόσθετα, ουδείς σκέφτεται πως όλοι όσοι θα επισκέπτονταν την Αλεξανδρούπολη χάριν της ορκωμοσίας, κάτι θα άφηναν στην πόλη;

Είτε στα ξενοδοχεία, είτε στις ταβέρνες και τα καφέ/μπαρ, είτε στα εμπορικά καταστήματα…

ΕΛΑΝΚΟ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρώτος ο ναυταθλητικός όμιλος Αλεξανδρούπολης

Στην κατάκτηση Χρυσών Μεταλλίων, σε όλες τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ανάμεσα στις Περιφερειακές Ομάδες της χώρας - Απολογισμός...

More Articles Like This