9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Με στήριξη από ιδιώτες το γύρισμα της ταινίας «ΠΕΝΤΕ»

Το «Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου» δεν χρηματοδοτεί την ταινία που έχει θέμα το άγνωστο ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης

Το πολιτιστικό σωματείο ΕΚΚΙΝΗΣΗ με χαρά σας ενημερώνει για την πορεία της κινηματογραφικής ταινίας “ΠΕΝΤΕ”:

“Την πρώτη ανάγνωση ενός καταπληκτικού σεναρίου παρευρέθησαν σήμερα για πρώτη φορά οι συντελεστές της νέας ιστορικής ταινίας του Βασίλη Τσικάρα, “Πέντε”.

Το σενάριο αφορά το άγνωστο για τους περισσότερους θέμα του Ολοκαυτώματος της Σαμοθράκης το 1821 παράλληλα με τις σφαγές της Σάμου και της Χίου από τον Καρά Αλι.

- Advertisement -

Χωρίς δεύτερη σκέψη και πάρα του ότι στο νησί δεν υπήρχε οργανωμένος και εκπαιδευμένος στρατός, οι Δημογέροντες αποφάσισαν να σηκώσουν το λάβαρο της Επανάστασης χωρίς να φοβηθούν το θάνατο και έχοντας στην διάθεση τους πενιχρά μέσα και κάποια πυρομαχικά που τους παρέδωσε το ζεύγος Βισβίζη.

Ήταν αποφασισμένοι όμως να μη ζήσουν άλλο κάτω από τον Τουρκικό ζυγό.

Τουλάχιστον 9.000 κάτοικοι ζούσαν στη νησί και μετά την Τουρκική αδυσώπητη εκδικητική μανία επέστρεψαν από τα σκλαβοπάζαρα μόνο 33 οικογένειες.

Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν μέσα Αυγούστου στη Θράκη και στην πρώτη ανάγνωση του σεναρίου συμμετείχαν εξαιρετικοί ηθοποιοί διακεκριμένοι που θα τους θαυμάσουμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως Γιάννης Αϊβάζης, Βύρωνας Κολάσης, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καρμάτης, Κωνσταντίνα Μυλωνά, Λεωνίδας Καλφαγιάννης, Κωνσταντίνος Λάγκος, Αντώνης Σιώπκας, Μανώλης Σαββίδης, Χρύσα Κοντογιώργου, Λευτέρης Δημηρόπουλος, Γεράσιμος Σοφιανός, Κωνσταντίνος Καραθωμάς, Γεωργία Μπιτάκου, Πέτρος Πέτρου, Σταύρος Δουκουζγιάννης, Χριστίνα Πιερή, Γιάννης Περδίκης, Σταύρος Παρχαρίδης, Βασίλης Τελίδης, Αριστείδης Σιναπίδης, Γιάννης Λαζαρίδης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Ειρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά.

Στην Ελλάδα σε λίγες εβδομάδες για τις ανάγκες των γυρισμάτων θα έρθει και ο διεθνούς φήμης Νεοζηλανδός ηθοποιός ManuBennett(Spartacus, Arrowκλπ) που θα υποδυθεί κεντρικό ρόλο και καταλυτικό για την εξέλιξη της πλοκής. 

Guests: Σπύρος Μπιμπίλας, Πέτρος Ίμβριος

Η ταινία “Πέντε” είναι η τρίτη μετά την “Έξοδο” και την “Πολιορκία” και ολοκληρώνει τη θαυμάσια αυτή ιστορική τριλογία του Βασίλη Τσικάρα που παρά το υψηλό επίπεδο παραγωγής ποτέ δεν στηρίζεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου αλλά με πάθος και αφοσίωση στο όραμά του προχωράει με στήριγμα την ιδιωτική πρωτοβουλία και στη συγκεκριμένη ταινία και Δήμων της Θράκης.”

ΕΛΑΝΚΟ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Πρώτος ο ναυταθλητικός όμιλος Αλεξανδρούπολης

Στην κατάκτηση Χρυσών Μεταλλίων, σε όλες τις κατηγορίες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, ανάμεσα στις Περιφερειακές Ομάδες της χώρας - Απολογισμός...

More Articles Like This