Για ποιά… «θωράκιση» του Έβρου μιλούμε όταν τα πυροσβεστικά Αεροπλάνα και Ελικόπτερα πηγαίνουν για ανεφοδιασμό καυσίμων στην Χρυσούπολη Καβάλας και όχι στην Αλεξανδρούπολη; – Είμαστε άξιοι της μοίρας μας

Εντυπωσιακή ήταν η συμβολή του Ρωσικού Πυροσβεστικού Αεροπλάνου BERIEV-B-200 στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς που ξεκίνησε στην Λευκίμμη Έβρου, όπου χρειάστηκε η απομάκρυνση των κατοίκων από τα σπίτια τους, για λόγους ασφαλείας.
Η σφοδρότητα των ανέμων οδηγούσε τις φωτιές, κατευθείαν στο χωριό, αλλά το …«θηρίο» με την παρέμβασή του την κρίσιμη στιγμή έδιωξε τις φωτιές και σώθηκαν τα σπίτια από τον κίνδυνο να γίνουν παρανάλωμα του πυρός.
Στην μάχη της κατάσβεσης πήραν μέρος, εκτός από τις χερσαίες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Ελικόπτερα και Πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου… CANADAIR.
Όμως, σ’ αυτό το σημείο πρέπει να καταγγείλουμε για μία ακόμη φορά την υποκρισία και αδιαφορία των τοπικών μας Αιρετών Αρχόντων για την αντιμετώπιση του χρονίζοντος προβλήματος για ανεφοδιασμό καυσίμων που εξακολουθεί να υπάρχει στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Γιατί όλοι μιλούν για ΘΩΡΑΚΙΣΗ του Έβρου, αλλά ο Έβρος δυστυχώς εξακολουθεί να παραμένει αθωράκιστος.
Και αυτό φάνηκε για μία ακόμη φορά, στην προχθεσινή πυρκαγιά της Λευκίμης, που παραλίγο θα επεκτείνονταν και στο Πευκοδάσος της Δαδιάς.
Την ώρα λοιπόν της Μάχης για την κατάσβεση της Πυρκαγιάς, τα Αεροπλάνα διέκοπταν τις ρίψεις νερού για να πάνε για ανεφοδιασμό καυσίμων στην …Καβάλα.
Γιατί όπως φωνάζει τόσον καιρό η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, το Αεροδρόμιο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ, της Αλεξανδρούπολης εξακολουθεί να μην διαθέτει Δεξαμενές Αεροπόρων Καυσίμων.
Δεν υπάρχει ούτε νερό
Όλοι έχουμε δει εικόνες με τα Πυροσβεστικά Αεροπλάνα CANADAIRνα κατεβαίνουν στην επιφάνεια της θάλασσας και να γεμίζουν με νερό.
Αυτή η μέθοδος όμως δεν ισχύει για τα αεροπλάνα PEZETEL.
Τα οποία για τον ανεφοδιασμό τους με νερό, πρέπει να προσγειωθούν σε Αεροδρόμιο και εκεί με μανίκα να γεμίσουν τις δεξαμενές τους.
Και νερό στο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης δεν υπάρχει.

Τα PEZETEL είναι Αεροπλάνα που κάνουν για Αεροψεκασμούς και όχι για Πυρόσβεση.
Και αποτελούν μία ακόμη περίπτωση των …ατυχών Κρατικών Προμηθειών με κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ για μία ακόμη φορά καλεί τους Αιρετούς μας Άρχοντες, Περιφερειάρχες Αντιπεριφερειάρχες κ.λπ. να αξιώσουν επιτέλους από την Κυβέρνηση την εξασφάλιση Καυσίμων στο Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.
Να μην περιμένουμε τους Διαγωνισμούς κατασκευής των Δεξαμενών που έχουν εξαγγελθεί.
Η στάθμευση ενός Βυτίου Καυσίμων οποιασδήποτε Πετρελαϊκής Εταιρείας, μπορεί να δώσει, άμεση λύση στο υφιστάμενο πρόβλημα.
Όχι άλλες ολιγωρίες.
Το Καλοκαίρι με τα μελτέμια του, είναι μπροστά μας και ο κίνδυνος Πυρκαγιών είναι υπαρκτός.
Ας θωρακίσουμε λοιπόν τον Έβρο κατά παντός κινδύνου, με έργα και όχι μόνο με λόγια.
Σ.Κ.