9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ξεκινούν τα γυρίσματα της ταινίας «ΠΕΝΤΕ»

Την ερχόμενη Τρίτη 24/08, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Βασίλη Τσικάρα – Ένα όνειρο που αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά – Βρέθηκαν και οι κομπάρσοι

Η τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και η εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» ήταν από τους πρώτους που ασχολήθηκαν με την ανάδειξη αυτού του πολύ σημαντικού ζητήματος, που αφορά στην ιστορία του τόπου μας.

Μιλούμε για την ταινία «ΠΕΝΤΕ», που έχει ως θέμα το ολοκαύτωμα της Σαμοθράκης και τη ζωή και θάνατο των 5 Νεομαρτύρων του νησιού.

Η όλη προσπάθεια ξεκίνησε πριν από 2 χρόνια περίπου από το Σωματείο «Εκκίνηση» και γρήγορα τα μέλη του σκόρπισαν την φλογερή επιθυμία, να πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα και καλύτερα αυτή η ταινία.

- Advertisement -

Στο μεταξύ όμως, ξέσπασε και ο κορονοϊός – κάτι που δεν έκαμψε την λαχτάρα των ιθυνόντων.

Ο Γιώργος Σιμσίρης, από το Σωματείο «Εκκίνηση», έγραψε τις προάλλες:

«Όταν πριν από μήνες ο σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας, μετά από κάποια άρνηση χρηματοδοτήσεως από επίσημο κρατικό φορέα, έγραφε – σε πείσμα όλων αυτών που μας αρνούνται: “Εμείς την ταινία θα την κάνουμε! Όταν εσείς τον Αύγουστο θα βρίσκεστε στις παραλίες, εμείς με φουστανέλα και άρματα θα κάνουμε τα γυρίσματα”, το εννοούσε!! Η ώρα της Θράκης έφτασε! Σε λίγο ξεκινάμε! Κι εμείς ξεσηκωθήκαμε!!!!».

  • Λίγα λόγια για την ταινία

Ο Μιχάλης και η Μυρσίνη, δυο νέα παιδιά, ετοιμάζονται να κάνουν το σπιτικό τους έχοντας όνειρα για μια ειρηνική και όμορφη ζωή. Την ίδια στιγμή, οι 5 δημογέροντες της Σαμοθράκης αποφασίζουν να διώξουν τον Τούρκο φοροεισπράκτορα του νησιού και να συνταχθούν στο επαναστατικό κλίμα της εποχής.   

Ακολουθούν 3μήνες   ειρήνης,  ωστόσο το νησί προετοιμάζεται  για το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Έτσι δημιουργείται μια ομάδα ανθρώπων πουκινεί τα νήματα, με τη συμμετοχή των 5 δημογερόντων, της οικογένειας Βισβίζη, ενός οπλαρχηγού από τη Σάμο κι ενός μυστηριώδους ξένου άντρα με το όνομα  Αράν.   

Στα τέλη Αυγούστου,  η Σαμοθράκη κυκλώνεται από τουρκικά πλοία. Ο καθένας από τους ήρωες θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κακό που έρχεται. Ο μεγάλος αγώνας για επιβίωση ξεκινά…

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τον Νεοζηλανδό ηθοποιό ManuBennett(Spartacus, Hobbit, Arrow) και τους Γιάννη Αϊβάζη,  Βύρωνα  Κολάση,  Νταίζη  Σεμπεκοπούλου,  Δημήτρη Παπαδόπουλο,  Παναγιώτη  Καρμάτη,  Κωνσταντίνα  Μυλωνά, Λεωνίδα  Καλφαγιάννη,  Κωνσταντίνο  Λάγκο,  Αντώνη  Σιώπκα, Μανώλη  Σαββίδη,  Χρύσα  Κοντογιώργου,  Λευτέρη  Δημηρόπουλο, Γεράσιμο  Σοφιανό,  Κωνσταντίνο  Καραθωμά,  Γεωργία  Μπιτάκου, Πέτρο  Πέτρου,  Σταύρο  Δουκουζγιάννη,  Χριστίνα  Πιερή,  Γιάννη Περδίκη, Σταύρο Παρχαρίδη, Βασίλη Τελίδη, Αριστείδη Σιναπίδη, Γιάννη Λαζαρίδη, Στέργιο Κωνσταντζίκη, Έιρήνη Χαραλαμπίδου κ.ά.

Guests: Σπύρος Μπιμπίλας, Πέτρος Ιμβριος 

  • Πριν την έναρξη

Η πολυπόθητη στιγμή λοιπόν έφτασε, και την την προσεχή Τρίτη 24 Αυγούστου 2021, ξεκινούν στην περιοχή μας, τα γυρίσματα της ταινίας. 

Στην Αλεξανδρούπολη θα αρχίσουν να καταφτάνουν οι ηθοποιοί, με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων να εκτιμάται γύρω στις 25 Σεπτεμβρίου.

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Τσικάρας θα βάλει τα δυνατά του για να δημιουργηθεί ένα άρτιο ιστορικά και πολιτιστικά αποτέλεσμα, το οποίο θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Μάλιστα, σημειώνεται πως τέλη Ιουλίου είχε προηγηθεί μια συνάντηση των υποψήφιων κομπάρσων που θα συμμετέχουν στην ταινία, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Αλεξ/πολης.

Εκεί, ενημερώθηκαν από την ενδυματολόγο Μαρία Βλάχου για το ποια θα πρέπει να είναι τα ρούχα και τα παπούτσια που θα φοράνε (εποχής).

Η στήριξη πάντως προς τους συντελεστές της ταινίας, από φορείς και επιχειρήσεις της περιοχής, είναι μέχρι τώρα συγκινητική.

Εμείς να ευχηθούμε καλή αρχή!

Μαρίνα Κονδύλη

spot_img

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Πτυσσόμενο… γήπεδο στην «καρδιά» της Αλεξανδρούπολης

Ένα πτυσσόμενο γήπεδο ποδοσφαίρου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου, στον αύλειο χώρο της Ζαρίφειου Ακαδημίας Αλεξανδρούπολης. Παιδιά από τις ακαδημίες του Δήμου Αλεξ/πολης,αλλά και ολοκλήρου του...

More Articles Like This