9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Οι απελάσεις πρέπει να γίνουν ένας προς έναν

Ουδείς είναι ευπρόσδεκτος, όταν δε σέβεται την Ελλάδα – Τα άλλοθι της Τουρκίας πρέπει να εκλείψουν

Η κράτηση του Γεωργίου Βαρυθυμιάδη, προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη και η παρεμπόδιση του εκεί πρόξενου μας, να έλθει εις επαφήν με τον επί 6ωρον κρατούμενο, δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.

Αντί διαβήματος του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών (ΥΠΕΞ) προς την Άγκυρα, που άλλωστε απερρίφθη, πρέπει ν’ απελαθή πάραυτα κάποιος Τούρκος υπάλληλος του προξενείου των στην Κομοτηνή και να εμποδισθεί επί 6ωρον η ανθελληνική λειτουργία του στη Θράκη, για να πάρουν το μήνυμα οι Τούρκοι, ότι η Ελλάς εφαρμόζει το Αγγλοσαξωνικό διπλωματικό δόγμα «Titfortat» εις πάσαν αυθαιρεσία του διεθνούς δικαίου και προς πάσαν κατεύθυνσιν.

Το επιχείρημα του Τουρκικού ΥΠΕΞ ότι ο Βαρυθυμιάδης δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις εισόδου στην Τουρκία είναι καταγέλαστο. Ποιοι Τούρκοι, απ’ αυτούς που μας μισούν βαθύτατα, πληρούν τις ελάχιστες απαιτήσεις επισκέψεως της Ελλάδος; Μήπως οι επίσημοι, οι εμπρηστές της ΜΙΤ ή οι απλοί Τούρκοι τουρίστες, που δεν παύουν να χύνουν δηλητήριο όταν επισκέπτονται την φιλόξενο χώρα μας, γιατί ο Ελληνισμός τιμά τα 200 χρόνια της παλιγγενεσίας του από τον Οθωμανικό ζυγό;

- Advertisement -

Η απάντηση είναι ΟΥΔΕΙΣ είναι ευπρόσδεκτος όταν δεν σέβεται την Ελλάδα! Το τουρκικό σύμπλεγμα …ανωτερότητας που διακατέχει τους γείτονες δεν αφήνει περιθώρια για φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών παρά την κατά καιρούς επίδειξη συνδιαλλαγής εκ μέρους των εύπιστων Ελλήνων. Την μόνη γλώσσα που ξέρουν οί οίηματίες της γείτονος είναι η ακαριαία απάντηση σε κάθε παρασπονδία τους – όχι απέναντι στους Έλληνες αλλά στην Ευρώπη, την διεθνή νομοθεσία, στον κόσμο όλο, με τον οποίο ευρίσκονται σε πολιτιστική διάσταση.

Σκόπιμη επίσης κρίνεται η λήξις της συνάθροισης των Ποντίων τέκνων

μας στην Παναγιά του Σουμελά ετησίως το 15αύγουστο, όχι μόνο διότι δίνει την ευκαιρία στην τουρκική κυβέρνηση να μας «κάνει γυμνάσια» αλλά κυρίως επειδή εμπεριέχει μίαν ιστορική αντίφαση που τη βολεύει: Δεν μπορούμε να ομιλούμε για Ποντιακή γενοκτονία μεταξύ 1910 και 1923 και πλήθη ομοεθνών μας νά μαζεύονται στο λατρευτικό κέντρο του πάλαι ποτέ σφάζοντας Ελληνικού Πόντου που κατέσφαξε ο Κεμάλ και να κοκορεύονται οι γενοκτόνοι ότι σέβονται την θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στο απάνθρωπο Ισλαμικό του κράτος.

Τα άλλοθι της Τουρκίας πρέπει να εκλείψουν το «Ένα μετά το Άλλο» για να μας φοβούνται οι εχθροί μας και να μας σέβονται οι «φίλοι» μας -ιδίως οι Τουρκολάγνοι «εταίροι» μας.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Τρομερό όπλο αποκτούν τα νησιά και ο Έβρος

Το Ισραηλινό Σύστημα στο «Τείχος του Έβρου» μπορεί να εξουδετερώσει, σε ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση, όλο το τουρκικό οπλοστάσιο -...

More Articles Like This