Τις εγκαταστάσεις της Μονάδος Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Αλεξανδρούπολης, επισκέφθηκαν οι Δήμαρχοι Καβάλας, Ορεστιάδας και Ξάνθης, μαζί με τον κ. Γ. Ζαμπούκη – Στόχος μέχρι τέλους 2021, να ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου

Μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων, στην Αλεξανδρούπολη.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Ζαμπούκης, μαζί με τον Πρόεδρο της εταιρείας Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΔΙΑΑΜΑΘ) και Δήμαρχο Ξάνθης, Μανώλη Τσέπελη, τον Αντιπρόεδρο της ΔΙΑΑΜΑΘ και Δήμαρχο Καβάλας, Θεόδωρο Μουριάδη, καθώς και τον Δήμαρχο Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη, επιθεώρησαν τις εγκαταστάσεις.
«Πλησιάζουμε προς την τελική ημέρα παραλαβής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα έργο που θα φέρει αρκετές θέσεις εργασίας στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης και θα αποτελέσει πιλότο, για τους υπόλοιπους δήμους της περιοχής, οι οποίοι και αυτοί με την σειρά τους θα μπουν στον ευρύτερο σχεδιασμό της περιφέρειας, αποκτώντας τις δικές τους μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων. Η εν λόγω μονάδα θα δώσει ώθηση όχι μονάχα στο “αύριο”, αλλά στο μέλλον της περιοχής», τόνισε ο κ. Ζαμπούκης.

«Ήρθαμε να δούμε την εξέλιξη της Μονάδος. Βάλαμε ως στόχο μέχρι τον Δεκέμβριο να μπουν σκουπίδια. Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη για τις χρηματοδοτήσεις που έδωσε, προκειμένου τα έξοδα να μην γίνουν από ιδίους πόρους των Δήμων. Παράλληλα, σχεδιάζεται να γίνει αποκατάσταση του ΧΥΤΑ Κομοτηνής, όπως επίσης και μια μικρή Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Ξάνθη, προϋπολογισμού έως 8 εκατομμυρίων ευρώ, με πόρους της περιφέρειας ΑΜΘ. Στόχος μας είναι να γίνουμε πρωτοπόροι στον τομέα της αξιοποίησης των σκουπιδιών σε όλη την Ελλάδα», ήταν τα λόγια του κ. Τσέπελη.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Το έργο θα δώσει μια μεγάλη λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων σε όλο τον Έβρο, στην Ροδόπη, αλλά και συνολικά στην περιφέρεια ΑΜΘ. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, αλλά και τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της ΔΙΑΑΜΑΘ, οι οποίοι με τις ενέργειές τους ξεπέρασαν όλες τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και πλέον θα έχουμε μια μεγάλη οικονομική ελάφρυνση σε όλους τους Δήμους της περιφέρειάς μας», ανέφερε ο κ. Μαυρίδης.
Υπενθυμίζεται πως η λειτουργία της μονάδας θα ξεκινήσει τους πρώτους μήνες του 2022.
Χρήστος Νέδος