9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου, 2021

Το φυσικό αέριο σε όλους τους Εβρίτες

Ο κεντρικός Αγωγός Αερίου είναι αναγκαίο να διακλαδωθεί προς Βορράν, φθάνοντας μέχρι τα Δίκαια Τριγώνου και το Ορμένιο

Σε εποικοδομητικό κλίμα συζητήθηκε στις 8/10, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων η κατατεθείσα Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή Έβρου κι Επίτιμου Αρχηγού της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκη, στα πολλαπλά ερωτήματα της οποίας απάντησε ο αρμόδιος Υφυπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Νικόλαος Ταγαράς!!

Ειδικότερα, ο Βουλευτής στην Πρωτολογίατου υπογράμμισε τα εξής : 

Το εμβληματικό έργο της επέκτασης διανομής φυσικού αερίου που υλοποιεί η κυβέρνηση, περιλαμβάνει στον σχεδιασμό της, τις πέντε (5) ΠΕ της ΠΑΜ-Θ με τις πρωτεύουσες αυτών καθώς και την Ν.Ορεστιάδα!!

- Advertisement -

Ωστόσο, είναι αναγκαίο να ενταχθεί συνολικά όλος ο Έβρος στην διαδικασία αυτή, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε αυτό το προνόμιο όλα τα χωριά, οι οικισμοί καθώς και οι (κωμο)πόλεις του Νομού!! 

Εξασφαλίζοντας αναπτυξιακό πλεονέκτημα στον ακριτικό Έβρο, συμβάλλοντας στην πληθυσμιακή συγκράτησή του!!

Ο Υφυπουργός στην πρώτη του τοποθέτησηανέφερε τα εξής: 

Στόχος της κυβέρνησης είναι ο Έβρος να κατέχει ξεχωριστή θέση στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 της ΔΕΔΑ!!!

Στις περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στον υφιστάμενο σχεδιασμό αναμένεται να κατασκευαστούν συνολικά 466 χλμ δικτύου, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν περίπου 15.000 συνδέσεις, καλύπτοντας τις ενεργειακές ανάγκες όλων των κοινωνικών στρωμάτων!!

Ωστόσο διευκρινίστηκε ότι εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση, αυτή θα καλυφθεί πλήρως και ο αριθμός των συνδέσεων θα είναι πολλαπλάσιος!!

Αναφορικά με τον Δήμο Ν.Ορεστιάδας, επισήμανε ότι σε αρχική φάση θα γίνεται με τον Σταθμό Συμπιεσμένου Φυσικού Αερίου CNG, μέχρι να επιτευχθεί η σύνδεση του δικτύου με τον ΔΕΣΦΑ!!

Στην Δευτερολογία του ο Βουλευτήςανέφερε τα ακόλουθα:

Ο ακριτικός Έβρος, αποτελεί τον ΠΥΛΩΝΑ της Χώρας & της Ευρώπης!!

Καθώς τα χωριά & οι οικισμοί κατα μήκος της συνοριογραμμής αποτελούν ενεργά στρατόπεδα, τα οποία όμως πληθυσμιακά συρρικνώνονται!!

Είναι αναγκαίο ο αγωγός φυσικού αερίου να διακλαδώνεται προς τον Βορρά, φτάνοντας μέχρι τα Δίκαια Τριγώνου και το Ορμένιο, διασφαλίζοντας αναπτυξιακή και οικονομική ανάταση των ακριτικών περιοχών!

Στην δεύτερη τοποθέτησή του ο Υφυπουργόςτόνισε ότι :

Ο κεντρικός άξονας, μπορεί να ξεκινά από τους ”μεγάλους καταναλωτές” όμως σταδιακά θα συμπληρωθεί από δευτερεύοντα δίκτυα προκειμένου να έχουν πρόσβαση ΌΛΟΙ οι καταναλωτές!!

Κλείνοντας, εξήρε τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που αναμένεται να επιφέρει το εμβληματικό έργο για τον Έβρο & τη Θράκη, στηρίζοντας τα νοικοκυριά, τις τοπικές επιχειρήσεις δίνοντας ταυτόχρονα ισχυρό οικονομικό, περιβαλλοντικό και επενδυτικό πλεονέκτημα!! 

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Τρομερό όπλο αποκτούν τα νησιά και ο Έβρος

Το Ισραηλινό Σύστημα στο «Τείχος του Έβρου» μπορεί να εξουδετερώσει, σε ενδεχόμενη πολεμική αναμέτρηση, όλο το τουρκικό οπλοστάσιο -...

More Articles Like This