9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ευκαιρία ανάπτυξης για την Αλεξανδρούπολη!!!

Το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δίνει την δυνατότητα να βγει η Ακριτική μας περιοχή από την απομόνωση – Ευοίωνες προοπτικές για το μέλλον, περιγράφει η Αμερικανική Κοινοπραξία «PROXENOSI.D.» – Να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στον διαγωνισμό

Εκπρόσωποι της αμερικανικής κοινοπραξίας ProxenosIDεπισκέφθηκαν την Αλεξανδρούπολη και συναντήθηκαν με τοπικές αρχές και επιχειρήσεις για να κατανοήσουν τους μακροπρόθεσμους στόχους του λιμένα της πόλης.

Η Proxenos-ID, μια κοινοπραξία της ProxenosInternationalκαι της Quintana-ID, συμμετέχει ως ένας από τους 4 πλειοδότες στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ευκαιρία να δημιουργήσουμε πρωτοφανή αξία και οικονομική ενέργεια για την κοινότητα και τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης μέσω της αναζωογόνησης του λιμανιού”, δήλωσε ο πρόεδρος της Proxenos, EdMcKechnie. “Μέσα από την εμπειρία μας στην ανάπτυξη λιμανιών, βιομηχανικών πάρκων και σιδηροδρόμων σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 20 χρόνια, πιστεύουμε ότι η μακροπρόθεσμη αξία που είναι διαθέσιμη εδώ για τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του και τη δημιουργία θέσεων εργασίας για την πόλη και την περιοχή είναι τεράστια”.

- Advertisement -

Ο McKechnieηγείται των μελετών της ProxenosIDγια τον λιμένα Αλεξανδρούπολης, αναπτύσσοντας ένα επιχειρηματικό σχέδιο που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και τις ευκαιρίες που δεν έχουν υλοποιηθεί επί του παρόντος.

Δίνοντας προτεραιότητα στον διάλογο με την κοινότητα, καθώς και στις προσπάθειές της για τη δημιουργία νέας οικονομικής βιωσιμότητας, η ProxenosIDστέκεται σταθερά στα θεμέλια της συνεργασίας και της ανάπτυξης των ευκαιριών που δημιουργούνται από την ανάπτυξη του λιμανιού μέσω της συνεργασίας και της συνεννόησης.

Η δέσμευση της ProxenosIDγια την υλοποίηση των προσπαθειών μετασχηματισμού του λιμανιού είναι μακροπρόθεσμη, με επίκεντρο την ενθάρρυνση τοπικών, περιφερειακών και διεθνών επενδύσεων, ενώ παράλληλα αναπτύσσει το πλήρες δυναμικό του λιμανιού ως ζωτικής σημασίας πύλη διεθνών μεταφορών για τη βορειοανατολική Ελλάδα.

“Μέσα από τις μελέτες και τις συζητήσεις μας, έχουμε εντοπίσει μια πορεία και βλέπουμε μια προσέγγιση για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που επικεντρώνεται στην υψηλότερη και καλύτερη δυνατή χρήση του”, δήλωσε ο McKechnie.  “Πιστεύουμε ότι το σχέδιό μας είναι μοναδικό και θα οδηγήσει στην επιτυχία που είναι απαραίτητη για τη δημιουργία σημαντικής αξίας για την πόλη, την περιοχή, την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη για τις επόμενες γενιές”.

“Το σχέδιό μας συνοψίζεται σε μερικά βασικά σημεία”, δήλωσε ο McKechnie. “Το πρώτο είναι η υποστήριξη των υφιστάμενων επιχειρήσεων στο λιμάνι.  Το δεύτερο είναι η εύρεση νέων πελατών για την επέκταση της εμβέλειας της Αλεξανδρούπολης στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη μέσω του σιδηροδρομικού και του οδικού δικτύου και, αντίστροφα, η χρήση πλοίων για την επέκταση της εμβέλειας του λιμανιού σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο”.

Ο McKechnieεπισήμανε τη σύνδεση που έχει το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με την τοπική κοινωνία, καθώς και τις πραγματικές ευκαιρίες που υπάρχουν για τη μετατροπή και την ανάπτυξη των περιουσιακών στοιχείων του λιμανιού.  Είπε ότι πιστεύει ότι οι δεσμεύσεις για την υλοποίηση αυτών των ευκαιριών θα ενθαρρύνουν τον τουρισμό και θα ενισχύσουν τους δεσμούς μεταξύ των ανθρώπων που θα χρησιμοποιούν το λιμάνι.

Ο McKechnieδήλωσε επίσης ότι πιστεύει ότι η ηγετική ομάδα του λιμανιού θα πρέπει να εξισορροπήσει την αυξανόμενη χρήση του λιμανιού από τα στρατιωτικά κλιμάκια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας ότι το λιμάνι είναι κατάλληλα εξοπλισμένο για να εξυπηρετεί την τρέχουσα και τη μελλοντική εμπορική κίνηση.

“Η ομάδα μας έχει συναντηθεί με τοπικούς επιχειρηματίες και έχουμε περπατήσει στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης, συνειδητοποιώντας τη σύνδεση των πολιτών με το λιμάνι”, δήλωσε ο McKechnie.  “Είναι η πύλη αυτής της πόλης και οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης χρειάζονται και αξίζουν ένα λιμάνι παγκόσμιας κλάσης με παγκόσμια εμβέλεια. Η ομάδα μας είναι πολύ εξοικειωμένη με τη διευκόλυνση της συνεργασίας των πελατών και της κοινότητας για την επίτευξη μακροπρόθεσμης επιτυχίας που οδηγεί σε διαρθρωτικές αλλαγές που ξεκινούν και καταλήγουν σε τοπικό επίπεδο. Επιπλέον, είναι προτεραιότητά μας να το επικοινωνήσουμε αυτό με τρόπο που οι επιχειρήσεις και οι οικογένειες μπορούν να κατανοήσουν και να απολαύσουν”.

Η ομάδα της ProxenosIDδήλωσε ότι προσεγγίζει κάθε έργο με την ίδια νοοτροπία.  Όπως και τα αναπτυξιακά έργα μεγάλης κλίμακας, των οποίων ο McKechnieηγήθηκε στο παρελθόν, δήλωσε ότι γνωρίζει ότι οι πελάτες του λιμανιού πρέπει να αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της εξίσωσης.

“Ο λόγος ύπαρξής μας και η δημιουργία αξίας μέσω οποιουδήποτε έργου έγκειται στους πελάτες και την κοινότητα που βρίσκονται πίσω από κάθε προσπάθεια”, δήλωσε ο McKechnie. “Πολλές εταιρείες θα προσεγγίσουν ένα έργο, όπως το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με προσπάθειες να επιβάλουν ένα όραμα στους πελάτες και την κοινότητα, τοποθετώντας τελικά τα μέρη σε αντιπαράθεση μεταξύ τους.  Αυτό δεν θα λειτουργήσει, και δεν είναι η πρακτική μας”.

Ο McKechnieπρόσθεσε ότι βλέπει ξεκάθαρα τις ευκαιρίες επιτυχίας για την Αλεξανδρούπολη.

“Αυτή η κοινότητα αξίζει ένα λιμάνι παγκόσμιας κλάσης που μπορεί να αποτελέσει κέντρο καινοτομίας, μεταφορών και κοινοτικής ανάπτυξης”, δήλωσε ο McKechnie.  “Σε περίπτωση που η ProxenosIDείναι ο νικητής αυτής της διαδικασίας, θα δείτε μια εντατική προσπάθεια από την ομάδα μας να συνδεθεί όλο και περισσότερο με τους πελάτες και την κοινότητα για να ξεκινήσει ένα οικονομικό ταξίδι που θα δημιουργήσει αξία για τη βορειοανατολική Ελλάδα”.

Κλείνοντας, ο McKechnieδήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να μην υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις στη διαδικασία του διαγωνισμού.

“Υπάρχει ευθυγράμμιση από τους πελάτες στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη που αναζητούν μια νέα πύλη.  Είναι σαφές ότι οι πολίτες της Αλεξανδρούπολης είναι υπερήφανοι για το λιμάνι τους και είναι ενθουσιασμένοι για τον μετασχηματισμό. Ήρθε η ώρα να προχωρήσει αυτή η διαδικασία και να γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις για να δημιουργηθεί αυτό το λιμάνι σε μια εγκατάσταση παγκόσμιας κλάσης.  Η ProxenosIDείναι ευγνώμων για την ευκαιρία να κάνει ακριβώς αυτό σε συνεργασία με τους κατοίκους της Αλεξανδρούπολης και καλωσορίζουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με οποιεσδήποτε ομάδες ενδιαφέρονται να κάνουν το ίδιο”.

www.capital.gr

spot_img
spot_img

Latest News

Το Μνημείο Τιμής και Μνήμης των Θρακών προσφύγων στο Διδυμότειχο 

Αποκαταστάθηκε μία παράλειψη πολλών δεκαετιών, χάρη στην πρωτοβουλία 5 Διδυμοτειχιτών Κυριακή 15 Μαΐου 2022, μία ημερομηνία που θα μείνει βαθιά...

More Articles Like This