9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Η Θράκη παραμένει στο στόχαστρο τα Άγκυρας

Το σενάριο κατάληψης της Θράκης δεν έχει εγκαταλειφθεί από την Τουρκία – Τι σημαίνει η σύσσωμη παρουσία της Τουρκικής Στρατιωτικής Ηγεσίας, στο Μνημόσυνο του Αχμέτ Σαδίκ, που εμφανίζεται ως θεματοφύλακας των υποτιθέμενων «Τούρκων» της Δυτικής Θράκης

Το ότι η Τουρκία έχει στρατιωτικά σχέδια κατάληψης της Θράκης μας είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ιδίως  μάλιστα μετά την δημοσιοποίηση του Σχεδίου “Βαριοπούλα” για επίθεση στον ποταμό Έβρο από  δυνάμεις της 1ης Τουρκικής Στρατιάς, διαχωρισμό και στη συνέχεια καταστροφή των  δυνάμεων της 12ης και 16ης Μηχανοκίνητων Μεραρχιών μας  ενώ στη συνέχεια προβλεπόταν  εκμετάλλευση,  με τις ακολουθείσες τουρκικές δυνάμεις  να κινούνται δια μέσου της πεδιάδας της Κομοτηνής και Ξάνθης μέχρι τον Νέστο ποταμό , καταλαμβάνοντας έτσι τη Θράκη μας.

Το παραπάνω σενάριο κατάληψης της Θράκης δεν έχει εγκαταλειφθεί ακόμη και σήμερα, όπως ενδεχομένως αρκετοί πιστεύουν, ιδίως μετά την δημιουργία Αμερικανικής βάσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, γεγονός που προκάλεσε για τον λόγο αυτό έντονη δυσφορία και δυσαρέσκεια στην Τουρκία.

Για του λόγου το αληθές πριν από λίγες μόλις ημέρες πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην Τουρκία προς τιμήν του Αχμέτ Σαδίκ στην οποία μετείχε σύσσωμη η τουρκική στρατιωτική ηγεσία υπό τον ΥΠΑΜ Ακάρ.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας Hulusi Akar, στην ομιλία του στην «Εορτή του Δρ. Sadik Ahmet  από την 75η επέτειο από τη γέννησή του» που διοργάνωσε η Προεδρία για τους Τούρκους στο Εξωτερικό και τις συναφείς κοινότητες, στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Προεδρικού Συγκροτήματος, αναφέρθηκε  εκτενώς στον “μεγάλο υπερασπιστή του δίκαιου αγώνα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης τον  Sadik Ahmet”.

Στην εκδήλωση  όπου κατά τους Τούρκους  παρουσιάστηκε  το  έργο του  Σαντίκ Αχμέτ και η παρακαταθήκη  στις μελλοντικές γενιές, ο Ακάρ συνεχάρη όσους συνέβαλαν στην προετοιμασία αυτού του πολύτιμου έργου, το οποίο περιγράφει τον αγώνα του και τα προβλήματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Περιγράφοντας τον Σαντίκ Αχμέτ ως «το όνομα σύμβολο και τον ατρόμητο ηγέτη της Τουρκικότητας της Δυτικής Θράκης, που έκανε τη φωνή των συμπατριωτών μας να ακουστεί στον κόσμο ενάντια στις άδικες και παράνομες ενέργειες της ελληνικής διοίκησης εναντίον των Τούρκων της Δυτικής Θράκης», ο Ακάρ είπε:

«Ταξίδεψε στα εδάφη που έζησε, άκουσε τα προβλήματα των συμπατριωτών μας, έκανε μεγάλες προσπάθειες να βρει λύσεις σε αυτά και αφιέρωσε τη ζωή του στον σκοπό του, παρά τις δυσκολίες, τις πιέσεις, τις απειλές  που δέχτηκε.Πρέπει να περπατήσουμε  στο μονοπάτι που άνοιξε ο Δρ. Sadik Ahmet. Είναι καθήκον μας να προστατεύσουμε την κληρονομιά του Dr. Sadik Ahmet, του οποίου η ζωή, η αποφασιστικότητα, το θάρρος και η αυτοθυσία ενέπνευσαν την τουρκική νεολαία και να παραδώσει αυτή την κληρονομιά στις επόμενες γενιές.

Πιστεύω ότι στη Δυτική Θράκη, η δίκαιη “υπόθεση” των Τούρκων θα έχει το αποτέλεσμα που της αξίζει».

Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε Αιγαίο και Κύπρο, συκοφαντώντας τη χώρα μας για μαξιμαλιστικές θέσεις.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, αρκετοί τουρκόψυχοι  προερχόμενοι από τη Θράκη μας και “αξιωματούχοι”, όπως ο  Αμπντουλλάχ Ερέν-πρόεδρος της Διεύθυνσης Απόδημων Τούρκων, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ μαζί με τους αρχηγούς των τριών Όπλων,ο  Λεβέντ Σαδίκ Αχμέτ (υιός), Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ (σύζυγος).

Εντύπωση προκάλεσε η φωτογραφία η οποία ακολούθησε στην οποία μαζί με την κ. Ισίκ Σαδίκ Αχμέτ και την κόρη της με τις οποίες φωτογραφήθηκαν ο  αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Γιασάρ Γκιουλέρ μαζί με τους αρχηγούς των τριών Όπλων,  θέλοντας να δώσουν  το στίγμα ότι οι Τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις είναι οι θεματοφύλακες των “Τούρκων” της Δυτικής Θράκης. 

Τι θα επιδιώξουν οι Τούρκοι μέχρι το 2023;

Η Τουρκία  του Ερντογάν είναι δεδομένο ότι  επιθυμεί  και θα επιδιώξει να αναθεωρήσει στο σύνολό της τη Συνθήκη της Λωζάνης , προβαίνοντας στην ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 

Η αναθεώρηση αυτή συνεπάγεται αλλαγή συνόρων συνοδευόμενη με κατάκτηση εδαφών από τα γειτονικά κράτη και κατά συνέπεια με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Αν μπορούσε η Τουρκία θα προέβαινε άμεσα στην κατάκτηση του υπολοίπου εδάφους της Κύπρου, των νησιών  μας στο Αιγαίο , της Θράκης μας ακόμη και δυτικότερα αυτής.

Ωστόσο η σημαντικότατη Ελληνική αποτρεπτική στρατιωτική ισχύς σε συγκερασμό με τις πολύ ισχυρές συμμαχίες και αμυντικές συμφωνίες που έχουν συνάψει Ελλάδα και Κύπρος και το γεγονός ότι είναι κράτη μέλη  της ΕΕ, ανατρέπουν τη σχεδίαση της Τουρκίας στην παρούσα φάση.

Η δημιουργία τέλος βάσης των ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη διαταράσσει εν μέρη  από ότι φαίνεται την τουρκική σχεδίαση για κατάκτηση της Θράκης και όχι σε πλήρη απόρριψη των σχεδίων της.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι η Ελλάδα και η Κύπρος δεν είναι και δεν θα είναι μόνες εάν η Τουρκία κάνει το απονενοημένο και επιτεθεί.

Ειδικά για την χώρα μας θα λέγαμε ότι πίσω από την τουρκική επιθετικότητα με φραστικές επιθέσεις των Τούρκων ΥΠΑΜ-ΥΠΕΞ, αποστράτων Αξιωματικών, συνταξιούχων διπλωματών και λοιπών αξιωματούχων, κρύβεται διάχυτα η φοβία για τυχόν επέκταση των χωρικών υδάτων μας από 6 νμ σε 12 νμ, στο Αιγαίο, κάτι το οποίο θα δημιουργούσε νέα δεδομένα , ανατρέποντας την πληθώρα των παράνομων τουρκικών διεκδικήσεων στο Αρχιπέλαγος.

Οι συγκυρίες είναι κατάλληλες και το μόνο που απομένει είναι να αναμένουμε την πτώση του Ερντογάν από την εξουσία προκειμένου να επιχειρηθεί αυτό, υιοθετώντας την τακτική του “ώριμου φρούτου».

pentapostagma.gr

spot_img

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Ορεστιάδα: Μια πόλη στην αρχή της Ελλάδος

Η Νέα Ορεστιάδα είναι Ορόσημο, Ανάχωμα και Προφύλακας δύο κόσμων και δύο θρησκειών __________________________________________________________________ Γράψαμε σε άλλη ευκαιρία, ότι η πόλη...

More Articles Like This