9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Οργή και αγανάκτηση για όσα έγιναν στο Φυλάκιο

Αποτροπιασμός για την κοροϊδία, υποκρισία και εμπαιγμό της τοπικής κοινωνίας στον Βόρειο Έβρο, που δεν θέλει επέκταση του ΚΥΤ Μεταναστών

Οργή, αγανάκτηση, θλίψη και αποτροπιασμός”. Αυτά είναι τα πρώτα συναισθήματα που νιώσαμε, βλέποντας όσα διαδραματίστηκαν το πρωί της Πέμπτης 12/1ου στο χώρο έξω από το ΚΥΤ – ΠΡΟΚΕΚΑ.

Οργή γιατί γίναμε μάρτυρες μιας βίαιης επίθεσης στον Πρόεδρο του ΑΚΕΛ κ. Βάκη Τσομπανίδη. Τρανή απόδειξη ότι το οικονομικό συμφέρον σήμερα, τίθεται πάνω από γνωριμίες, φιλίες, ιδεολογίες και ευαισθησίες. Κάπως έτσι, αντιλαμβάνεται κανείς πως ακόμα και το 2022, ένα «κλικ» αρκεί σε ορισμένους για να ξεκινήσουν «εμφυλίους»!

Αγανάκτηση για τις αντιφατικές δηλώσεις των υπουργών στην επιτροπή του κοινοβουλίου, που τελικά οδηγεί στο να επικρατήσει ο μεγαλύτερος αριθμός φιλοξενουμένων στις δομές. Μια πολιτική «αντιφατικής διπλωματίας», η οποία καταλήγει σε βάρος του Βόρειου Έβρου.

- Advertisement -

Θλίψη αλλά και συγκίνηση για το επεισόδιο με την υγεία του του Προέδρου της κοινότητας Φυλακίου κ. Χρήστου Τυρμπάκη, η καθιστική διαμαρτυρία του οποίου και η πρόθεση να συλληφθεί γι αυτήν, οδήγησε σε λιποθυμία, κίνδυνο της υγείας του και μεταφορά με το ΕΚΑΒ. Η σκέψη μας είναι μαζί του και οι ευχές μας ας συνοδεύουν τη γρήγορη ανάρρωσή του!

Αποτροπιασμό για όλο το φάσμα των εξελίξεων, της κοροϊδίας, του εμπαιγμού, της υποκρισίας, της απαξίωσης των επιθυμιών της τοπικής κοινωνίας.

Οφείλουμε να είμαστε όλοι εκεί. Να διατρανώσουμε την αντίρρησή μας ακόμα και τώρα που ο κόμπος, όχι απλώς έφτασε στο χτένι, αλλά το ξεπέρασε!

Αρκετή υπομονή έχουμε κάνει μέχρι τώρα, στα όσα μας μετέφερε ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης! Τις αγαστές σχέσεις με τους διαδοχικούς υπουργούς, την πολιτική εντιμότητα των προαναφερθέντων, τις υποσχέσεις που λάμβανε εδώ και ένα χρόνο, ότι θα παραστούν να μας μιλήσουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Ούτε από τηλεδιάσκεψη δεν το καταδέχτηκαν!

Ίσως να έρθουν για την ολοκλήρωση των έργων και τα πιθανά εγκαίνια!

Έφτασε η ώρα να αποδώσουμε “τα του Καίσαρος τω Καίσαρι“!

Έφτασε η ώρα να σταματήσει η υποκρισία και διγλωσσία!

Προτείνουμε άμεση παύση των εργασιών, απόλυτο και ακριβές ξεκαθάρισμα των προθέσεων της κυβέρνησης για τους αριθμούς των φιλοξενουμένων και επιτροπή επίβλεψης από δημοτικούς συμβούλους κατά την επανέναρξή τους, για να τηρηθούν όσα ομόφωνα συμφωνήσαμε στο δημοτικό συμβούλιο!

Μέχρι τότε…. Στα κάγκελα!

Αγωνιστικά

«Δημοτική Επαναφορά» – Χρήστος Καζαλτζής

* * * 

Εν τω μεταξύ, τη νομική οδό επέλεξε η δημοτική αρχή προκειμένου να παύσουν οι εργασίες επέκτασης των δομών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπως ανέφερε πριν λίγο στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης. 

Ο κ. Μαυρίδης εξήγησε γιατί δεν παραβρέθηκε χθες στις αντιδράσεις των πολιτών για την έναρξη των εργασιών και μετέβη στο χώρο αργότερα, εξέφρασε τις απόψεις του σχετικά με όσα εξελίσσονται μεταξύ των δύο υπουργείων για τις δομές στο Φυλάκιο, τις δεσμεύσεις του κ. Θεοδωρικάκου, καθώς και όσους αποπροσανατολίζουν τον κόσμο επιρρίπτοντας ευθύνες στον ίδιο και όχι στους υπεύθυνους. 

Εν τω μεταξύ, συνελήφθη ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης, καθώς και χτες προσπάθησε να παρεμποδίσει τις εργασίες του εκσκαφέα.

radioevros.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Τρίτη, 9 Αυγούστου, 2022

Latest News

Η Ελένη Παπαδοπούλου υποψήφια με την “Πατριωτική Ένωση” στην Δράμα

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την υποψηφιότητα της κυρίας Ελένης Παπαδοπούλου στην εκλογική περιφέρεια Δράμας. Η κ. Ελένη Παπαδοπούλου γεννήθηκε στη...

More Articles Like This