9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Ο Έβρος δεν πέφτει

Με πρόσημα την Δομή Μεταναστών, στήνεται στο χωριό Φυλάκιο, μία ολόκληρη Ισλαμική πόλη

Ηχούν ακόμη στα αυτιά των Εβριτών, οι διθύραμβοι των Ελλήνων πολιτικών, για το ήθος και τον αγώνα τους, να κρατήσουν πέραν των Ελληνικών συνόρων τους εργαλειοποιημένους από το Τουρκικό καθεστώς, χιλιάδες λαθρομετανάστες, τον παγωμένο Μάρτιο του 2020. Τα κρίσιμα εκείνα τρία πρώτα εικοσιτετράωρα ,της μεγάλης απειλής, μέχρι να γίνει κατανοητός ο μεγάλος κίνδυνος, οι Εθνοφύλακες, χωρίς καν να κληθούν, μαζί με όλους τους κατοίκους του νομού και φυσικά με τους συνοριοφύλακες, έδωσαν τον υπέρ Πατρίδος αγώνα. Οι πράξεις τους εχαρακτηρίζοντο ηρωϊκές.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, το Αθηνοκεντρικό κράτος, απεφάσισε, παρά την αντίθετη γνώμη των γηγενών, με πρόσχημα την βελτίωση των συνθηκών στο ΚΥΤ και το ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ που βρίσκονται στο ακριτικό χωριό Φυλάκιο, να στήσει μία ολόκληρη ισλαμική πόλη, με σχολείο, ιατρείο, γήπεδα, κλπ, και με βιολογικό καθαρισμό, προκειμένου να φιλοξενούνται εκεί οι παρανόμως εισερχόμενοι από την Τουρκία λαθρομετανάστες.

Από την κρυφίως ληφθείσα απόφαση, από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, προφανώς μετά από εισήγηση ανιστορήτου στελέχους του, έως και σήμερα, παρά τις προσπάθειες των τοπικών αρχόντων να αναδείξουν το επικίνδυνο του εγχειρήματος στους κρατούντες και την προσωρινή λεκτική οπισθοχώρηση του υπουργού, υπάρχει άρνηση να αποδεχθεί το λάθος του και να αναγνωρίσει το άκρως επικίνδυνο για την ασφάλεια της χώρας, έργο.

- Advertisement -

Η άγνοια, η επιπολαιότητα και η αφροσύνη, οδήγησαν, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των κατοίκων, που έγιναν την προηγουμένη εβδομάδα, να δώσουν εντολή στην αστυνομία να επιβληθεί στους συγκεντρωθέντες διαμαρτυρομένους Εβρίτες, προκειμένου να αρχίσει το έργο διαμορφώσεως του τοπίου για την τοποθέτηση των κτισμάτων. Έθεσαν δηλαδή τους <ήρωες> του Μαρτίου του 20, απέναντι, κατά το <<διαίρει και βασίλευε>>.

 Εκατό χρόνια, μετά τον άδικο ξεριζωμό των Θρακών από τις πατρογονικές εστίες τους στην Ανατολική Θράκη, γεγονός που έχει αφήσει ανεξίτηλες πληγές στις ψυχές όλων των Θρακών, έρχεται η Ελληνική κυβέρνηση, να δώσει την χαριστική βολή στον Έβρο, με έργα φιλοξενίας, για τους εισβολείς.

Οι απόγονοι των ταλαιπωρημένων Ανατολικοθρακών, των Ποντίων και των Βορειοδυτικοθρακών, βλέπουν τα πατρώα εδάφη, να ποδοπατούνται. Βλέπουν το κράτος των Αθηνών, αυτό που τους χειροκροτούσε και επαίρετο ότι κράτησε πέραν των συνόρων τις ορδές των Αφροασιατών, να τους ανταμείβει, αντί των μεγάλων υποσχέσεων για έργα ανάπτυξης και αύξηση των θέσεων εργασίας, με υψηλούς φόρους, υψηλό ΦΠΑ και με την καινούργια δομή για τους εποίκους. Είναι απορίας άξιον, πώς δεν απασχολεί τους<< αρίστους>> της κυβερνήσεως το μείζον θέμα της Ελλάδος, η υπογεννητικότητα και περί άλλων τυρβάζουν.

Προφανώς δεν έχουν κατανοήσει ότι η χώρα δεν τους ανήκει, λάθος που έκανε συμφώνως με ιστορικούς και ο Ελ. Βενιζέλος, αλλά εψηφίσθησαν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον για πάνω από μία δεκαετία, σκληρά δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό. Είναι γνωστό ότι η συνθήκη της Λωζάνης, απαγορεύει την εγκατάσταση Μουσουλμάνων στην συνοριογραμμή και σε απόσταση μικροτέρα των 40χμ από αυτήν.

Στον παρόντα χρόνο ,οι κατ’ αντικείμενον αρμόδιοι, δεν σέβονται την συνθήκη, εγκαθιστώντας, αγνώστου προελεύσεως , ενδιαφερόντων και διαθέσεων ανθρώπους, στην σημαντική για την Εθνική ασφάλεια αυτή περιοχή. Το διαρκώς χρησιμοποιούμενο επιχείρημα, κενόν ουσίας, ότι τα έργα κατασκευάζονται με πόρους της ΕΕ, δηλαδή και ημών και ότι τις προδιαγραφές τις θέτει το σοφό επιτελείο των Βρυξελλών, ηχεί παράλογο στα ώτα των σκεπτομένων.

Η αποκτηθείσα, με θυσιαστική πορεία ολοκλήρου του Έθνους, Εθνική ανεξαρτησία, δεν έχει τεθεί με καμία απόφαση των Ελλήνων, στην διάθεση των όποιων προταγμάτων της παγκοσμίου τάξεως πραγμάτων και των υπηρετών της, ΜΚΟ. Οι ακρίτες προστατεύουν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα, άνευ βοηθείας από το κράτος, υπερασπιζόμενοι την πατρώα γη.

Ας πάψουν λοιπόν οι χρυσοκάνθαροι, οι επιβιώνοντες από τους μόχθους των Ελλήνων, να επιβουλεύονται τους αγώνες και τις καλές προθέσεις τους. Ας πάψουν να επιβουλεύονται την ανεξαρτησία και την Ελληνικότητα της Θράκης.

Οι Θράκες, ίσως το αρχαιότερο Ελληνικό φύλο, ακρίτες στην πορεία του Έθνους, ουδέποτε επαίτησαν από την συντεταγμένη πολιτεία ιδιαίτερα προνόμια, αλλά συνέβαλλον τα μέγιστα τους αγώνες για την Εθνική ανεξαρτησία και την δημιουργία του Ελληνικού κράτους. Σ’ αυτήν την δύσκολη χρονική περίοδο της ισλαμοποιήσεως της Ευρώπης, λόγω της βουλήσεως διεστραμμένων νοών, εξακολουθούν να υπερασπίζονται τα πατρώα εδάφη, με ευπρέπεια ,αγωνιστικότητα και αποφασιστικότητα.

Καλόν είναι οι κατ’ ευφημισμόν <<άριστοι>> να προσπαθήσουν να κατανοήσουν τα ζωτικής σημασίας προβλήματα των ακριτών και με νομοθετικές παρεμβάσεις να συνδράμουν στην επίλυσή τους. Ας αρχίσουν από την σωστή φύλαξη των συνόρων και από την επίσπευση της διαδικασίας απελάσεων.

Είναι πασιφανές, ότι το ενδιαφέρον των αποφασιζόντων, αφίσταται των εθνικών προτεραιοτήτων και δικαίων. Το ενδιαφέρον για τους μονίμως διαμένοντες στην μεθόριο, είναι ανύπαρκτο ,όπως ανύπαρκτος είναι και η διάθεση βοηθείας, ώστε να αναπτυχθεί η πολλαπλών δυνατοτήτων περιοχή. Μή έχοντες καμίαν επαφήν με την πραγματικότητα, υπονομεύουν αν όχι υποθηκεύουν με τις πράξεις τους, το μέλλον της πολύπαθης Θράκης.

  Είναι βέβαιον ότι οι μέχρι τώρα, στα πλαίσια των πολιτισμένων αντιδράσεων, συγκεντρώσεις των Θρακών, θα γιγαντωθούν, ίσως λάβουν και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, εάν δεν υπερισχύσει η λογική στο υπουργείο αποκαταστάσεως των λαθρομεταναστών.

Είναι βέβαιον ότι ο σθεναρώς αγωνιζόμενος όλον αυτόν τον καιρό, πρόεδρος του κοινοτικού διαμερίσματος Φυλακίου, Χρήστος Τυρμπάκης, έχει αφυπνήσει πλήθος συμπαραστατών σ’ όλη την Ελλάδα, με τον δίκαιο αγώνα που κάνει, υπέρ βωμών και εστιών.

Το μήνυμα με πολλούς αποδέκτες είναι ένα: Ο Έβρος δεν πέφτει, όσα κι αν επεργάζονται δίποδοι Ελληνόφωνες. Θα πέσουν όμως με εκκωφαντικό θόρυβο, όσοι εμμένουν στην δημιουργία κερκόπορτας, επιζητώντες την καταστροφή του.

Η αλήθεια είναι ότι: η υπεράσπιση κάθε σπιθαμής Ελληνικής γης, αποτελεί ύψιστο πατριωτικό καθήκον, κι αυτό πράττουν όλοι οι Εβρίτες! Έσσεται ήμαρ (ότε εθνική συνείδησις πάλιν ελεύσεται και εις αεί έσσεται).

Μαρία Γιαλαμά

Μέλος Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ

Προηγούμενο άρθροΕγκληματικότητα
Επόμενο άρθροΣτα σκαριά η δεξαμενή καυσίμων
spot_img
spot_img

Latest News

Η ισχυρότερη Μεραρχία της χώρας μας

Είναι η XVI Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού και βρίσκεται στο Διδυμότειχο Την βεβαιότητα ότι  ο Ελληνικός Στρατός εγγυάται την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας,...

More Articles Like This