9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Παγκόσμιο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους θέλει η Σαμοθράκη

Θα διεξάγεται κάθε καλοκαίρι στο ακριτικό μας νησί – Ζητείται η στήριξη και η βοήθεια χορηγιών

Το παγκόσμιο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Σαμοθράκης είναι ένα νέο φεστιβάλ που θα λαμβάνει χώρα κάθε καλοκαίρι στο νησί της Σαμοθράκης για 4 ημέρες. Το φεστιβάλ στοχεύει στην προώθηση του πολιτισμού και των νέων καλλιτεχνών στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Η Σαμοθράκη αποτελεί ένα διεθνή τουριστικό προορισμό ανθρώπων όλων των ηλικιών και γι’ αυτό το λόγο ένα φεστιβάλ σαν το UFFSθα μπορέσει να ικανοποιήσει με τις δράσεις του τις απαιτήσεις τόσο των κινηματογραφόφιλων, όσο και ανθρώπων με άλλα είδους ενδιαφέροντα, καθώς δεν θα σταθούμε μόνο σε προβολές ταινιών αλλά θα εμπλουτιστεί και με παράλληλες δράσεις για να είναι μια εκδήλωση που θα αφορά όλο τον πληθυσμό του νησιού και επίσης θα δημιουργήσει και τουριστικό ενδιαφέρον. 

Ο τόπος μας είναι ένας παράδεισος της φύσης ξακουστός παγκοσμίως τόσο για την άγρια ομορφιά του όσο και για την ιστορία του. Έτσι θα έχει πολύ ενδιαφέρον να προβληθούν ταινίες με θέμα την άγρια ζωή σε ένα τόπο που την αντιπροσωπεύει τόσο έντονα και επιπλέον ταινίες με θέμα τα σύνορα και τους μετανάστες, κάτι το οποίο απασχολεί τόσο τους κατοίκους όσο και τις τοπικές αρχές καθώς είμαστε ακριτικός τόπος. 

Με την προβολή του φεστιβάλ, το νησί θα γίνει ακόμα πιο ελκυστικός προορισμός και το καλοκαίρι είναι η πιο κατάλληλη εποχή και με βάση τις καλές καιρικές συνθήκες αλλά και με βάση την προσβασιμότητα του κοινού.

- Advertisement -

Αναλυτικότερα:

Οι ταινίες που θα καταθέτονται από τους συμμετέχοντες θα κρίνονται από την κριτική επιτροπή του φεστιβάλ και οι επιλεγμένες θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ και την τελευταία μέρα θα γίνονται οι απονομές των βραβείων των επικρατέστερων. 

Οι κατηγορίες ταινιών που θα γίνονται δεκτές θα είναι:

  1. Ταινίες μικρού μήκους γενικού περιεχομένου
  2. Ντοκιμαντέρ
  3. Animation films
  4. Ταινίες γυναικών σκηνοθετών
  5. Ταινίες με θέμα την άγρια ζωή (ζώα και περιβάλλον)
  6. Borderfilms(ταινίες με θέμα τα σύνορα και τους μετανάστες)

Επιπλέον το φεστιβάλ θα φιλοξενεί παράλληλες δράσεις πριν τις προβολές των ταινιών όπως προβολή βίντεο για παρουσίαση του νησιού και της ιστορίας του, έκθεση ζωγραφικής, φωτογραφίας, ομιλίες από ντόπιους φορείς και φορείς σχετικούς με τα θέματα του φεστιβάλ, περίπτερα έκθεσης χειροποίητων κατασκευών και κοσμημάτων, θεατρική παράσταση, μουσικές συναυλίες διαφόρων ειδών (instrumental, ethnic, έντεχνο και ρεμπέτικο), χορό(παραδοσιακό και σύγχρονο), ομιλία από αρχαιολόγο για την ιστορία του νησιού καθώς από περιβαλλοντολόγο με θέμα την τοπική βλάστηση του νησιού, πάγκους για έκθεση και προώθηση ντόπιων προϊόντων, δια δραστικές δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες κ.α. 

Μας στηρίζει επίσης το Χαμόγελο του Παιδιού, έτσι ώστε το φεστιβάλ να αποκτήσει και φιλανθρωπικό ενδιαφέρον καθώς και η Φιλοζωική ΑλεξανδρούποληςΚΙΒΩΤΟΣώστε να επικοινωνήσουμε και να στηρίξουμε όσο μπορούμε το δύσκολο έργο της. Επιπλέον μια από τους βασικούς συμμετέχοντας στο φεστιβάλ μας θα είναι η κυρία Μαρία Βερβέρη Κράουζεπου θα εκθέσει πίνακες, βιβλία και δουλειά της και επιπλέον θα αφηγηθεί κάποια από τα παραμύθια της και θα τραγουδήσει ντόπια νανουρίσματα.

Θα υπάρχει επιπλέον και μπουφές καλωσορίσματος όλες τις ημέρες του φεστιβάλ, καθώς επίσης και αναμνηστικές δημιουργικές κατασκευές με τη βοήθεια του κοινού στα πλαίσια του φεστιβάλ που θα δοθούν στο δήμο του νησιού ως αναμνηστικά. 

Κατά τη διεξαγωγή του, θα προσκληθούν ηθοποιοί, σκηνοθέτες και άλλοι καλλιτέχνες για να μιλήσουν για τον χώρο της 7ηςτέχνης. 

NorthTreeProductions

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία

Mail: uffs2022@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας 6944769355

spot_img
spot_img

Latest News

Φουλάρουν τα ρεζερβουάρ στη …μισή τιμή !!!

Οι Έλληνες έχουν κατακλύσει τα βενζινάδικα της γειτονικής Βουλγαρίας, όπου οι τιμές είναι 40% χαμηλότερες - Στα 1,28 ευρώ...

More Articles Like This