9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 23 Ιανουαρίου, 2022

Τώρα αμφισβητούν και την κυριαρχία της Ελλάδος στην… Γαύδο!!!

Νέο αδιανόητο τουρκικό παραλήρημα – «Η Γαύδος είναι υπό Ελληνική κατοχή από το… 2004» γράφει η εφημερίδα Sozcu- Δεν πρέπει να έχουμε κανέναν εφησυχασμό στα σχέδια της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Αμφισβητούν την κυριαρχία της Γαύδου ξανά οι Τούρκοι, οι οποίοι έχουν απλώσει για τα καλά τα χέρια τους παντού και δεν λένε να τα μαζέψουν. Ξεπερνώντας (πάλι) κάθε φαντασία και κάθε προηγούμενη προπαγανδιστική μυθολογία, η εφημερίδα Sozcu(σ.σ. πρόσκειται στους Κεμαλιστές) έγραψε πως η Γαύδος είναι… υπό Ελληνική κατοχή από το 2004!

ΓΑΥΔΟΣ   1996 – 2022

Τελετή Αγιασμού των Υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανείων στην Γαύδο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022. (ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ/EUROKINISSI)

Η Ωγυγία του Ομήρου, η Κλαύδη των Ρωμαϊκών χρονών, η Γότζος της Μεταβυζαντινής περιόδου, η Γαύδος της νεώτερης ελληνικής ιστορίας, το νησί τόπος εξορίας τη δεκαετία του 1930, ήρθε στο προσκήνιο το 1996 με αφορμή μια άσκηση του ΝΑΤΟ. Τώρα, στο ξεκίνημα του 2022 ξαναέρχεται με αφορμή την επίσκεψη της ΠτΔ σε αυτό. 

- Advertisement -

Και τις δυο φορές, η Γαύδος έρχεται στο προσκήνιο μετά από παρασκήνιο της Άγκυρας.

Το Μάιο του 1996,στο στρατηγείο της Νάπολης, κατά τη διαδικασία σχεδιασμού της άσκησης του ΝΑΤΟ «DynamicMix», oΤούρκος Πλοίαρχος (CaptainTUN) Hüseyin Çiftçi, απεσταλμένος του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας (TGS), αντέδρασε στο να περιληφθεί η Γαύδος στην άσκηση με το επιχείρημα ότι δεν είναι σαφές αν αποτελεί μέρος της ελληνικής επικράτειας. Συγκεκριμέναανέφερε«Its (Gavdos) disputed  status of property IAW the international treaties». 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» στις 4-6-1996, ο Τούρκος αξιωματικός του πολεμικού ναυτικού διατύπωσε το αίτημά του διαβάζοντας γραπτό κείμενο που είχε συνταχτεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στην Άγκυρα.   

Τον Ιανουάριο του 2022,τουρκικά ΜΜΕεπανέρχονται, με αφορμή την επίσκεψηστη Γαύδοτης Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, σχολιάζοντας πως η ΠτΔ “επιδεικνύει κυριαρχία στα «τουρκικά νησιά» που βρίσκονται «υπό ελληνική κατοχή».

Θυμίζουμε ότι με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, σε ένδειξη σεβασμού προς το πρόσωπο της πρώτης Ελληνίδας που ασκεί το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Γαύδου.

Σε προκλητικό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Sözcü,αναφέρει πως στο λιμάνι της Γαύδου υποδέχτηκαν την ΠτΔ με στρατιωτική τελετή, όπου και χαιρέτισε την ελληνική σημαία, που είχαν φέρει οι Έλληνες στρατιώτες στο νησί. 

Επίσης, ο  απόστρατος Τούρκος Συνταγματάρχης Ümit Yalım, πρώην ΓΓ του Τ/ΥΠΑΜ, εκθειάζει τον Hüseyin Çiftçi, απόστρατο ναύαρχο, καθώς όταν ήταν στο βαθμό του πλοιάρχου ‘εμπόδισε τον ελληνικό στρατό και τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ να πραγματοποιήσουν ασκήσεις στη νήσο Γαύδο το 1996’.

Βλέπουμε πως οι Τούρκοι, μετά τα Ίμια ορέγονται και τη Γαύδο. Επιμένουν στο δόγματης«γαλάζιας πατρίδας»το οποίο όσο αστείο και ελλιπές κι αν φαίνεται στους πονηρούς καιρούς μας δεν πρέπει να δημιουργεί εφησυχασμούς. 

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Υποναύαρχος ΛΣ (ε.α)

Αλεξανδρούπολη

spot_img

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

spot_img

Latest News

Ορεστιάδα: Μια πόλη στην αρχή της Ελλάδος

Η Νέα Ορεστιάδα είναι Ορόσημο, Ανάχωμα και Προφύλακας δύο κόσμων και δύο θρησκειών __________________________________________________________________ Γράψαμε σε άλλη ευκαιρία, ότι η πόλη...

More Articles Like This