9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022

Όταν οι νέοι κάνουν περήφανη την Ελλάδα στο εξωτερικό!

Ο Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821 στην Βοστώνη, με τα …«Λιανοτράγουδα» 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με την Δήμαρχο Βοστώνης Michelle Wu

Είναι γνωστό τοις πάσι πως τα τελευταία έτη, δεν είναι λίγοι οι νέοι και νέες που επιλέγουν να σπουδάσουν και να εργαστούν αργότερα, σε κάποια χώρα του εξωτερικού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής εξακολουθούν να αποτελούν μία από τις αγαπημένες επιλογές Ελληνόπουλων, αφού εκεί οι προοπτικές που ανοίγονται μετέπειτα στον επαγγελματικό τομέα είναι μεγάλες.

- Advertisement -

Η συνέχεια είναι λίγο-πολύ αναμενόμενη. Νέες και νέοι από την Ελλάδα κατορθώνουν να φτάσουν ψηλά και να κάνουν περήφανη την πατρίδα μας, με τις επιτυχίες τους!

Ακόμα όμως και κατά την περίοδο των σπουδών τους στα ξένα, τα Ελληνόπουλα δεν ξεχνούν να τιμούν την μητέρα-πατρίδα σε κάθε ευκαιρία.

Ο Παναγιώτης Κουτσούκος με την στολή Εύζωνα

Ένας από αυτούς είναι και ο υιός του Διευθύνοντος Συμβούλου της «Εγνατία Οδός Α.Ε.», Κωνσταντίνου Κουτσούκου, ο νεαρός και φέρελπις Παναγιώτης.

  • Η αρχή του ονείρου

Έχοντας υψηλό στόχο και διαβάζοντας άοκνα, ο Παναγιώτης από την Θεσσαλονίκη κατάφερε να πάρει υποτροφία στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, την χρονιά που έκαναν αίτηση 75.000 υποψήφιοι σε αυτό, δηλαδή το 2021.

Όπως ανέφερε και σχετικό άρθρο της voria.gr, oΠαναγιώτης κατόρθωσε να συγκεντρώσει 45/45 στο παγκόσμιο πρόγραμμα IB, ένα διετές και συστηματικό πρόγραμμα σπουδών, που προετοιμάζει το μαθητή που επιθυμεί να εισαχθεί και να σπουδάσει με επιτυχία στα σπουδαιότερα πανεπιστήμια του κόσμου, σε όλες τις ειδικότητες.

Το μέγεθος του επιτεύγματός του καταδεικνύεται από το γεγονός πώς μόνο το 0,3% των υποψηφίων παγκοσμίως καταφέρνουν αυτήν τη βαθμολογία!

Έτσι, ο Παναγιώτης Κουτσούκος από τις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου είναι και επισήμως φοιτητής στο Τμήμα Φυσικής & Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.

  • Ο εορτασμός της 25ηςΜαρτίου στη Βοστώνη
Η παρέλαση των Ελλήνων της Βοστώνης στην BoylstonStreet

Πριν από λίγες ημέρες – την Κυριακή της Πρωτομαγιάς, για την ακρίβεια – τιμήθηκε στην Βοστώνη η Επανάσταση του 1821, με παρέλαση και εορταστικές εκδηλώσεις.

Και εκεί, ο Παναγιώτης Κουτσούκος έκανε περήφανη την Ελλάδα, αλλά και την οικογένειά του, παρελαύνοντας ως Εύζωνας, στην Boylston Street!

Ήταν πράγματι, συγκινητικές οι εικόνες των Ελλήνων τσολιάδων που συμμετείχαν στην παρέλαση, όλο καμάρι και υπερηφάνεια για την καταγωγή τους!

Η Δήμαρχος Βοστώνης Michelle Wu με τον Έλληνα Πρόξενο στη Βοστώνη Στράτο Ευθυμίου

Βέβαια, η πιο ωραία στιγμή ήταν η κατάληξη της παρέλασης στο Πάρκο Boston Common, όπου όλοι οι Έλληνες με τις φορεσιές Ευζώνων, Ποντίων και Μακεδονομάχων, χόρεψαν τσάμικο χορό, αλλά και τον παραδοσιακό θρακιώτικο ζωναράδικο, υπό τους ήχους του τραγουδιού «Λιανοχορταρούδια»! Πράγματι, η στιγμή εκείνη ήταν κορυφαία! 

Σημειώνεται πως η φιλελληνίδα Δήμαρχος της Βοστώνης, Michelle Wu, τίμησε με την παρουσία της, τις εκδηλώσεις της ομογένειας της Νέας Αγγλίας.

Το παρών φυσικά έδωσε και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βοστώνη, Στράτος Ευθυμίου, όπως και ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης, βουλευτής Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας.

Εμείς αυτό που έχουμε να επισημάνουμε είναι πως η καρδιά της Ελλάδας συνεχίζει να χτυπά δυνατά στο εξωτερικό και πως οι νέες και οι νέοι μας, εξακολουθούν να αποτελούν λαμπρό παράδειγμα για όλους!

Μαρίνα Κονδύλη

spot_img
spot_img

Latest News

Φουλάρουν τα ρεζερβουάρ στη …μισή τιμή !!!

Οι Έλληνες έχουν κατακλύσει τα βενζινάδικα της γειτονικής Βουλγαρίας, όπου οι τιμές είναι 40% χαμηλότερες - Στα 1,28 ευρώ...

More Articles Like This