9.4 C
Alexandroupoli
Monday, June 9, 2025

Ενισχύεται ο Έβρος για την φετινή αντιπυρική περίοδο

Θα επιχειρούν στον Ακριτικό μας Νομό Δύο (2) Νέου Τύπου Πυροσβεστικά Αεροσκάφη και Ένα Ελικόπτερο – Να προσέχουν Πολίτες και Αγρότες -Μεγάλος ο κίνδυνος Δασικών Πυρκαγιών 

 

Πριν καν συμπληρωθεί ένας μήνας από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, ήδη έχουν σημειωθεί κάποια περιστατικά πυρκαγιάς στον Έβρο. 

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζεται πως οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν σήμερα τον σημαντικότερο εχθρό του δάσους. 

- Advertisement -

Καταστρέφουν ολοκληρωτικά μεγάλες εκτάσεις δασικής βλάστησης σε ελάχιστο χρονικό διάστημα ενώ μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς και απώλειες ανθρώπινων ζωών. Είναι δυνατόν να προκληθούν από φυσικά αίτια ή από ανθρώπινες δραστηριότητες. 

Στην Ελλάδα, ο κίνδυνος εκδήλωσης Δασικής Πυρκαγιάς από ανθρώπινες δραστηριότητες έχει διαπιστωθεί στατιστικά ότι είναι μεγάλος. 

Για τον λόγο αυτό, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  Έβρου, Σπύρος Κούτρας, εφιστά την προσοχή στους πολίτες και τους αγρότες, να λάβουν σοβαρά υπόψη τις απαγορεύσεις, όπως έχουν κάνει με συνέπεια όλα τα τελευταία χρόνια, προκειμένου και φέτος να μην γίνουν υπαίτιοι πρόκλησης πυρκαγιών, με πιθανότητα ανυπολόγιστων καταστροφών για τον τόπο και τις περιουσίες μας. 

Παράλληλα, ο κ. Κούτρας ενημερώνει για τα νέου τύπου πυροσβεστικά αεροσκάφη που θα επιχειρούν στην περιοχή το φετινό καλοκαίρι.

Τ.Π.

Monday, June 9, 2025

Latest News

Οι LOCOMONDO στην Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη!

Το καλοκαίρι σημαίνει… Locomondo! Η μπάντα, που εδώ και χρόνια συνοδεύει τις πιο φωτεινές στιγμές του καλοκαιριού, ξεκινά την περιοδεία...

More Articles Like This