9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, June 19, 2025

O κλάδος των Αρτοποιών αντιστέκεται

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα τους, στην Αλεξανδρούπολη – Σημαντική παρέμβαση του Υπ. Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη

Ήταν ομολογουμένως μια πολύ πετυχημένη ημερίδα, με μεγάλη συμμετοχή αρτοποιών απ’ όλη την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, έχοντας ως θέμα «Αρτοποιία και ποιότητα – Η συμπεριφορά μας ορίζει το μέλλον».

Τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο των αρτοποιών τέθηκαν επί τάπητος, με τον Πρόεδρο της Συντεχνίας Αρτοποιών Έβρου, Κώστα Κεβρεκίδη, να θίγει πάλι το μείζον ζήτημα του κατεψυγμένου ψωμιού (επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως πρόκειται για μια αδικία που πρέπει επιτέλους να αποκατασταθεί), όπως και το τεράστιο θέμα με τις μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και στο πετρέλαιο κίνησης.

«Ζητάμε επειγόντως την μείωση του ΦΠΑ, έστω για 2-3 μήνες, μέχρι να δούμε που θα κατασταλάξει η αγορά», ήταν το μήνυμα του κ. Κεβρεκίδη, από του βήματος.

- Advertisement -
  • «Με τους αρτοποιούς έχω πολύ καλή συνεργασία»

Σε παρέμβαση που έκανε στο συνέδριο, ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε τα εξής: «Πρώτα, ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Πραγματικά, θα ερχόμουν για εσάς, γιατί ξέρετε πόσο πολύ σας αγαπώ, όμως δεν τα κατάφερα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για την πάρα πολύ καλή συνεργασία που έχουμε μεταξύ μας, όλο αυτό το διάστημα. Και θέλω να ξέρετε, πως και τους επόμενους μήνες, όπου έχει ξεκινήσει αυτή η φοβερή κρίση με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την άνοδο των τιμών της ενέργειας, αλλά και του σιταριού, θα είμαι μαζί σας για να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο. Σας έχω πει, σέβομαι τον κόπο σας. Δε θα συζητήσουμε απλώς, θα τα λύσουμε όλα και θα τα νομοθετήσουμε κιόλας. Οι λογαριασμοί ρεύματος (οι μηνιαίοι) πρέπει να αρχίσουν να βλέπουν την μείωση. Οι λογαριασμοί που είναι πάνω από μήνα θα φανεί η διαφορά τον Ιούλιο».

  • Ανάλυση ερευνών για τους φούρνους της γειτονιάς

Με την σειρά του, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχάλης Μούσιος, μετά τον χαιρετισμό του προς το κοινό, όπου υπογράμμισε την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν σήμερα οι αρτοποιοί, ανέλυσε τα στοιχεία τόσο της έρευνας των Αρτοποιών που πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Μικρών Ερευνών ΓΣΕΒΕΕ, όσο και της μελέτης που είχε ως θέμα «Άρτος & Καταναλωτής: Ανταγωνισμός και νέες τάσεις στο premiumψωμί».

Τα στοιχεία ήταν άκρως ενδιαφέροντα και διαφωτιστικά για τους παρευρισκόμενους στην ημερίδα, καθότι κατέγραφαν τις τάσεις των καταναλωτών για το μέρος από το οποίο αγοράζουν ψωμί, την συχνότητα, καθώς και την ποιότητα του άρτου.

  • «Η συμπεριφορά μας ορίζει το μέλλον»

Βέβαια, αποκαλυπτικός και υψίστης σημασίας ήταν ο λόγος του εκπαιδευτή στελεχών επιχειρήσεων, Γιάννη Καλογεράκη, ο οποίος έδωσε βασικές κατευθύνσεις αναφορικά με την συμπεριφορά του πωλητή μέσα σ’ ένα αρτοποιείο.

Με ένα εμπνευσμένο video, ο κ. Καλογεράκης έδωσε την δυνατότητα στους παριστάμενους στην ημερίδα, να καταλάβουν τι πρέπει να κάνουν σωστά από ‘δω και πέρα για να δουν θετικά αποτελέσματα στην εργασία τους.

Να γιατί λοιπόν, «η συμπεριφορά μας ορίζει το μέλλον».

Το συμπέρασμα πάντως της ημερίδας ήταν ότι – παρά το δυσοίωνο κλίμα που έχει δημιουργηθεί – ο κλάδος των αρτοποιών αντιστέκεται και συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά του για ένα καλύτερο μέλλον.

  • Βραβεύσεις συνταξιούχων αρτοποιών

Έκπληξη του συνεδρίου αποτέλεσε η βράβευση παλαιών και καταξιωμένων αρτοποιών, από την Συντεχνία Αρτοποιών Ν. Έβρου.

Ο Κώστας Κεβρεκίδης αναφέρθηκε στην απόφαση που ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο για την αναγνώριση αυτών των -συνταξιούχων πλέον- αρτοποιών, οι οποίοι μπορεί να έχουν αποσυρθεί, αλλά την δουλειά τους την συνεχίζουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Πρόκειται για τους: Κομνηνό Τζαναβάρη, Κωνσταντίνο Μαλγαρινό, Σάββα Σαλγκάμη, Ιωάννη Γιουρτζόπουλο και Θεοδώρα Καραβασίλη.

Τον συντονισμό της ημερίδας έκανε η δημοσιογράφος του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, Μαρίνα Κονδύλη.

  • Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Σημειώνεται πως στην ημερίδα παρευρέθηκε η βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, εκπρόσωποι των βουλευτών Έβρου, Στ. Κελέτση, Αν. Δημοσχάκη & Χρ. Δερμεντζόπουλου, ο εκπρόσωπος της Μητρόπολης Αλεξ/πολης πατήρ-Σωκράτης Βουλγαράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας ΑΜ-Θ Βασίλης Δελησταμάτης, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, ο πρόεδρος ΟΕΒΕΣΕ Τριαντάφυλλος Χατζάκης, καθώς και ο εκπρόσωπος των Μύλων Θράκης, Δημήτρης Αμπατζής.

Μ.Κ.

Thursday, June 19, 2025

Latest News

Ένα Καλοκαίρι γεμάτο δροσιά!

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αλεξανδρούπολη     Ένα καλοκαίρι γεμάτο δροσιά, κέφι, μουσική, θέατρο και χορό θα...

More Articles Like This