9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Οι διακινητές δεν έχουν… τελειωμό;

Καθημερινά στον Έβρο γίνονται 6-7 συλλήψεις δουλεμπόρων, που μεταφέρουν λαθροπρόσφυγες στην Ελλάδα – Διακινούν τους… «πελάτες» τους με Ι.Χ. αυτοκίνητα κλεμμένα, κυρίως από την Αττική – Στο κύκλωμα των Τούρκων είναι και Έλληνες!!!

Πληθαίνουν τα ερωτήματα των κατοίκων των νομών Έβρου για την συνεχιζόμενη δράση των δουλεμπόρων που μεταφέρουν την εκλεκτή πελατεία τους από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Όπως μας λένε αναγνώστες της εφημερίδος μας, κάθε τόσο Υπουργοί από την Αθήνα, μας διαβεβαιώνουν ότι ο «φράχτης» του Έβρου ενισχύεται, προσλαμβάνονται περισσότεροι συνοριοφύλακες, τοποθετούνται στις παρέβριες περιοχές σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα ελέγχου, μπαίνουν κάμερες νυχτερινής όρασης και ραντάρ, αλλά η εισβολή των λαθρομεταναστών συνεχίζεται αδιάπτωτη.

Βέβαια, η Αστυνομία καιροφυλακτεί και καθημερινά σχεδόν συλλαμβάνει 5-6 διακινητές και τους λαθροπρόσφυγες που μεταφέρουν.

- Advertisement -

Ενδεικτικά, δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου της ΕΛΑΣ της 1ης Ιουλίου 2022.

* * *

Συνελήφθησαν στις 29-6-2022, σε περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, έξι (6) αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε πέντε διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί στην παρέβρια περιοχή Ψαθάδων Έβρου, αστυνομικοί της Ειδικής Επιχειρησιακής Ομάδας Επέμβασης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου συνέλαβαν έναν αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με φουσκωτή βάρκα, δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη του διακινητή απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλα είκοσι πέντε (25) περίπου άτομα, τα οποία ανέμεναν στο τούρκικο έδαφος προκειμένου να περαιωθούν με τη βάρκα.

Σημειώνεται ότι ο δράστης – διακινητής αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες  το πρωί σε αγροτική περιοχή της Ορεστιάδας αστυνομικοί  του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας συνέλαβαν τον δεύτερο αλλοδαπό διακινητή, διότι τον εντόπισαν να καθοδηγεί πεζή στο εσωτερικό της χώρας πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προηγουμένως είχε περαιώσει από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας με πλαστική βάρκα τον ποταμό Έβρο.

Στη τρίτη περίπτωση το μεσημέρι της ίδιας ημέραςστον οικισμό Κοπτερού Ροδόπης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου συνέλαβαν τον τρίτο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα οχτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός – διακινητής δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα, πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ τελικά ακινητοποίησε το όχημα λόγω μηχανικής βλάβης και συνελήφθη.

Στη τέταρτη περίπτωση το απόγευμα της ίδιας ημέραςστην Παλαιά Εθνική οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής πλησίον του οικισμού Προφήτη Ηλία Μάκρης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον τέταρτο αλλοδαπό διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός δεν σταμάτησε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα,  ενώ στη συνέχεια ακινητοποίησε το όχημα και συνελήφθη.

Στη πέμπτη περίπτωση το απόγευμα της ίδιας ημέραςστον οικισμό Νικητών Ροδόπης, αστυνομικοί Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών συνέλαβαν δύο αλλοδαπούς διακινητές, διότι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μετέφεραν παράνομα στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Κατασχέθηκαν τρία οχήματα, μία πλαστική βάρκα, και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις πέντε υποθέσεις ενεργούν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Ιάσμου και Σαπών.

* * *
Εν τω μεταξύ, οι διακινητές φροντίζουν εκ των προτέρων να διασφαλίσουν την μεταφορά των πελατών τους, με Ι.Χ. αυτοκίνητα που είναι κλεμμένα κυρίως από την Αττική και τα οποία κρύβουν επιμελώς σε καλαμιές δίπλα στο ποτάμι.

Με λίγα λόγια, η εισβολή λαθροπροσφύγων στον Έβρο συνεχίζεται.

Και κατά πως φαίνεται, παρά τις συλλήψεις, οι Τούρκοι και «Έλληνες» διακινητές δεν έχουν τελειωμό.

Γιατί υπάρχει και η ελληνική συμμετοχή στο κύκλωμα.

Τα κέρδη του Δουλεμπορίου είναι τόσα πολλά, που ούτε οι συλλήψεις, ούτε οι κατασχέσεις, ούτε τα πρόστιμα τους αποθαρρύνουν, γι’ αυτό και συνεχίζουν το επικερδές εμπόριο «ψυχών».

Σ.Κ.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Latest News

Η αμμονησίδα στον Έβρο… «περπάτησε» !!!

Και οι 38 Σύριοι Λαθρομετανάστες από την Τουρκία, πέρασαν τελικά στην Ελλάδα – Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για την...

More Articles Like This