9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Στήνουν πυραύλους στην Ίμβρο και  την Τένεδο !!!

Θα μπορούν να πλήξουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Η Τουρκία είναι αυτή που παραβιάζει την Συνθήκη της Λωζάνης – Γιατί δεν την καταγγέλλουμε;

Από τον περασμένο Οκτώβριο, το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ έχει αποκαλύψει πως σε τουρκικό ορμητήριο μετατρέπεται η Τένεδος και πως η Άγκυρα αναβαθμίζει την στρατιωτική της παρουσία.

Χθες γράφαμε πως οι Τούρκοι όχι μόνο έχουν άδικο για την Συνθήκη της Λωζάνης και τα νησιά, αλλά την καταπατούν με το αρ. 14 για την Ίμβρο.

Οι Τούρκοι έχοντας επιδοθεί ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σε ένα απίστευτο κρεσέντο μαύρης προπαγάνδας, μας κατηγορούν δήθεν για τη στρατικοποίηση των νήσων του Ανατολικού Αιγαίου, σε μια προσπάθεια να πετύχουν “αναίμακτα”, την απόσυρση των ελληνικών όπλων από αυτά.

- Advertisement -

Την ίδια στιγμή όμως ξεδιάντροπα οι ίδιοι, έχουν μεταφέρει σε Ίμβρο και Τένεδο, πυραύλους εδάφους-εδάφους J-600T με εμβέλεια 150 χλμ,  σύμφωνα με τουρκικές πηγές,  συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών T-300 Kasirga, αλλά και συστήματα KORAL, για να διεξάγουν ηλεκτρονικό πόλεμο στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο Αιγαίο και τα κοντινά νησιά  σε συνδυασμό με παρόμοια συστήματα στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Επισημαίνουμε ότι ο πύραυλος G-600T είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος μεγάλου βεληνεκούς. Έχει επίσημη εμβέλεια: 1.50 km (1500 km σύμφωνα με άλλες πηγές, και μπορεί να φέρει ακόμα και πυρηνικές κεφαλές.

Ο πύραυλος αυτός αφορά μεταφορά τεχνολογίας από την Κίνα, ενώ ο φορέας του πυραύλου “j” είναι τουρκικής κατασκευής.

Σε ορισμένες πηγές αναφέρεται ως πύραυλος κρουζ. Υπάρχουν τουρκικές πληροφορίες (μη επιβεβαιωμένες) ότι από το 2010 έχει αναπτυχθεί ένας πύραυλος τύπου “J” από την Τουρκία, με βεληνεκές 10 χιλιάδων χιλιομέτρων που θα μπορεί να πλήξει ολόκληρη την Ευρώπη.

Αυτοί οι πύραυλοι βρίσκονται επί του παρόντος τοποθετημένοι σε Ίμβρο και Τένεδο (σύμφωνα με τουρκικές πηγές)  και μπορούν να πλήξουν με στρατιωτικά πλήγματα ελληνικά νησιά, αλλά και την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε ενδεχόμενο ελληνοτουρκικό πόλεμο.

Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τους πυραύλους BORA των Τούρκων στα παράλια, αποκαλύπτουμε ότι όποια απόσυρση ελληνικών οπλικών συστημάτων υλοποιηθεί τώρα ή στο μέλλον, θα σημάνει το τέλος της ελληνικής κυριαρχίας σε αυτά, αφού τα νησιά μας είναι που απειλούνται άμεσα από την Άγκυρα και όχι το αντίθετο βέβαια.

Υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία με την σειρά της διαθέτει πολλά συστήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για επιχειρήσεις εξουδετέρωσης των ελληνικών συστημάτων SAM.

Αυτά περιλαμβάνουν τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου KORAL και REDET-II, τους βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς J-600T Yıldırım και Bora (SRBM) και σύντομα τον την χερσαία έκδοση του πυραύλου Κρουζ KARA Atmaca (GLCM).

Μέσω της κατασκευής του KARA Atmaca GLCM, του Gezgin LACM και της περαιτέρω ανάπτυξης του Bora SRBM, η Τουρκία θα έχει σύντομα στην κατοχή της μια ποικιλία οπλικών συστημάτων που μπορεί να αλλάξουν την κατάσταση στην περιοχή του Αιγαίου και όχι μόνο.

Τονίζουμε τέλος, ότι στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, ποτέ δεν δόθηκε καθεστώς αυτονομίας όπως προέβλεπε η συνθήκη της Λωζάννης ενώ εκτοπίστηκε συστηματικά σχεδόν το μεγαλύτερο κομμάτι  του ντόπιου ελληνικού πληθυσμού.

Έτσι σύμφωνα με το σημερινό τουρκικό σκεπτικό, τα νησιά αυτά θα πρέπει να χάσουν την τουρκική κυριαρχία και να δοθούν στην Ελλάδα.

Γιατί λοιπόν το ελληνικό ΥΠΕΞ δεν θέτει τέτοιο ζήτημα;

pentapostagma.gr

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Πέμπτη, 18 Αυγούστου, 2022

Latest News

Η αμμονησίδα στον Έβρο… «περπάτησε» !!!

Και οι 38 Σύριοι Λαθρομετανάστες από την Τουρκία, πέρασαν τελικά στην Ελλάδα – Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για την...

More Articles Like This