Ακόμη και Κυριακές εργάζονται τα συνεργεία των οικοδόμων απέναντι από τα υπάρχοντα κτίρια ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ – Οι αντιδράσεις των κατοίκων

ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΑ συνεργεία και συνεχή χρηματοδότηση από την ελληνική κυβέρνηση συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς στο Φυλάκιο Ορεστιάδας οι εργασίες κατασκευής της νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών, απέναντι από τα υπάρχοντα ΚΥΤ και ΠΡΟΚΕΚΑ,
Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και πρωτίστως η κυβέρνηση προχωρούν κανονικά στη δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, αφού κατάφεραν με πολλούς και διάφορους τρόπους, και εκμεταλλευόμενες την ανοχή και την αδράνεια των ντόπιων θεσμικών, να απαξιώσουν και να εκφυλίσουν τις αρχικές αναδράσεις του απλού κόσμου.
Και χθες, Κυριακή, δούλευαν τα συνεργεία στον χώρο των 33,5 στρεμμάτων, τα οποία νοικιάστηκαν από ντόπιους για 5+5 χρόνια αντί ετήσιου τιμήματος 1.000 ευρώ το στρέμμα, όπου τα συνεργεία της εταιρίας ΤΕΡΝΑ έχουν πλέον μπει στην κατασκευή των κτιρίων. Το τσιμέντο… πάει σύννεφο για τη δημιουργία των μόνιμων εγκαταστάσεων (δεν πιστεύουμε να έχει κανείς την ψευδαίσθηση ότι θα είναι μόνο για 10 χρόνια όλα αυτά), που περιλαμβάνουν νέο ΠΡΟΚΕΚΑ αρχικής χωρητικότητας 250 ατόμων, με δυνατότητα όμως να πολλαπλασιαστεί, αφού δημιουργούνται οι κατασκευαστικές υποδομές για άλλους δύο ορόφους!
Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι εκεί θα φιλοξενούνται πάνω από 1.000 άτομα, ενώ, όταν ξεκίνησαν να χτίζουν μια ορθόδοξη εκκλησία στο
διπλανό χωριό, ιδιοκτησίας ενός κατοίκου, που δώρισε το χωράφι του για την κατασκευή του ναού, οι αστυνομικοί επενέβησαν, ζήτησαν άδεια κατασκευής και σταμάτησαν τις διαδικασίες.

Οι κάτοικοι κατέθεσαν αίτημα στην Πολεοδομία για να επιτρέψει την κατασκευή της εκκλησίας δίπλα στη δομή λαθρομεταναστών του Μηταράκη, αλλά ακόμη δεν έχουν πάρει απάντηση ύστερα από δύο μήνες, κάτι που θα οδηγήσει σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας των κατοίκων το προσεχές Σαββατοκύριακο!
-Δ-