Είναι απαράδεκτη η πολεμική της Αντιπολίτευσης, για το θέμα των 38 Λαθροπροσφύγων, που βρέθηκαν στην Αμμονησίδα των Λαβάρων – Ποια είναι η ιστορία του σχηματισμού της και πως έγινε ο διαχωρισμός το 1969 κατά το 1/3 στην Τουρκία και κατά τα 2/3 στην Ελλάδα

Για μία ακόμη φορά, επικίνδυνα μικροκομματικά παιχνίδια παίζονται το τελευταίο χρονικό διάστημα με επίκεντρο τους 38 Λαθροπρόσφυγες από την Συρία, που βρέθηκαν σε αμμονησίδα του Έβρου και τους οποίους, η «Φασιστική» Κυβέρνηση της Ν.Δ. (όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ) τους άφησε αβοήθητους !!!
Τα κόμματα της Αντιπολίτευσης δεν βλέπουν τα επικίνδυνα παιχνίδια της Τουρκίας στον Έβρο.
Στις Διεθνιστικές τους αντιλήψεις, προέχουν οι κάθε λογής Ξένοι, παρά οι Έλληνες.
Μην ξεχνούμε και το Μήνυμα που έστειλε ο άθεος, όπως δηλώνει, κ. Α. Τσίπρας τον 15αύγουστο, λέγοντας ότι «η Παναγία είναι για τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως χρώματος και Διαβατηρίου».
Την στιγμή που οι Ισλαμιστές εισβολείς δεν τρέφουν τον παραμικρό σεβασμό για την Παναγία μας.
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ
Η νησίδα όπου βρέθηκαν οι πρόσφυγες στον Έβρο φέρεται εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε σήμερα Τετάρτη στη Βουλή.
Οι τομεάρχες Εξωτερικών, Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γ. Κατρούγκαλος, Θ. Δρίτσας, Χ. Σπίρτζης και Γ. Ψυχογιός, οι πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας και Γ. Μουζάλας και η βουλευτής Έβρου Ν. Γκαρά κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Μετανάστευσης και Ασύλου, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζητώντας διευκρινίσεις για το καθεστώς κυριαρχίας της νησίδας όπου διαδραματίσθηκε το πρόσφατο δράμα με τους 39 πρόσφυγες. Δεδομένου ότι η νησίδα αυτή φέρεται εγγεγραμμένη στο Εθνικό Κτηματολόγιο, ως ιδιοκτησία του ελληνικού δημοσίου, ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να απαντήσουν στις παρακάτω κρίσιμες ερωτήσεις:

1- Η εγγραφή της νησίδας στο Ελληνικό Κτηματολόγιο είναι σε αντίθεση με τα στοιχεία της Γεωγραφικής Υπηρεσίας του Στρατού; Εφόσον υπάρχει έγγραφο της Γεωγραφικής Υπηρεσίας, στο οποίο βεβαιώνεται ότι οι σχετικές συντεταγμένες ανήκουν σε τουρκικό έδαφος, βάσει του Πρωτοκόλλου του 1926, να προσκομισθεί στη Βουλή.
2- Εν τέλει, θεωρεί η κυβέρνηση ότι είναι ελληνικό έδαφος, η εν λόγω νησίδα, στην έκταση που καταγράφεται στο Κτηματολόγιο και σκοπεύει να εξασφαλίσει την κυριαρχία μας σε αυτή, ή θα ζητήσει τροποποίηση του Κτηματολογίου; Στην πρώτη περίπτωση, ποιες είναι οι συνέπειες από τα αιτήματα που υπέβαλε προς τις τουρκικές αρχές, να επιχειρήσουν επί της νησίδας Τουρκικές υπηρεσίες, ως προς την κυριαρχία επ’ αυτής;
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΜΟΝΗΣΙΔΟΣ
Επειδή η καπηλεία, με αφορμή τους 38 Λαθροπρόσφυγες, συνεχίζεται, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το Ιστορικό της Αμμονησίδος του Έβρου που βρίσκεται στην περιοχή των Λαβάρων.
Ως γνωστόν, η όριος γραμμή των Συνόρων δύο κρατών, στις ποτάμιες περιοχές, ορίζεται στο κέντρον του πλάτους του ποταμού.
Το ίδιο ισχύει και για τον ποταμό Έβρο.
Η Αμμονησίδα λοιπόν, βρισκόταν ολόκληρη μέσα στην Ελληνική Επικράτεια.
Γύρω στο 1969 διαπιστώθηκε ότι το πλάτος της Αμμονησίδος είχε αυξηθεί από τις προσχύσεις του ποταμού, προς την πλευρά της Τουρκίας, οπότε έγινε και η συνάντηση Ελληνοτουρκικής Επιτροπής για τον ορισμό του Τουρκικού Τμήματος.
Σύμφωνα με Τοπογράφο Μηχανικό, συνταξιούχο σήμερα Δημόσιο Υπάλληλο, έχουμε περιγραφή της συνάντησης αυτής.
Στην Τουρκική Αντιπροσωπεία, επικεφαλής ήταν Ταγματάρχης, καταγωγής από την Κρήτη (Τουρκοκρητικός) που μιλούσε άπταιστα τα Ελληνικά.
Όλη η Τουρκική Αντιπροσωπεία περίμενε τις εντολές και τις αποφάσεις του.
Στην μέτρηση που έγινε από την Ελληνοτουρκική Επιτροπή, διαπιστώθηκε ότι, σύμφωνα με το κέντρο του ποταμού, το 1/3 ανήκε στην Τουρκία και τα 2/3 στην Ελλάδα.
Μετά την Συμφωνία, ο Τούρκος Ταγματάρχης, έδωσε εντολή σε δύο Στρατιώτες να ανοίξουν χαντάκι με τα φτυάρια τους, επί της οριογραμμής.
Το μικρό αυτό και ρηχό χαντάκι έγινε αφορμή, με την πάροδο του χρόνου, η Αμμονησίδα να χωρισθεί στα δύο και το τουρκικό τμήμα, λόγω των προσχύσεων, να αυξηθεί περισσότερο.
Σήμερα η απόσταση της μιας Αμμονησίδας, είναι απόσταση μιας …βουτιάς.
Αυτό είναι το ιστορικό της περίφημης Αμμονησίδας στον Έβρο, και εμείς οι παροικούντες της Ιερουσαλήμ, γνωρίζουμε πολύ καλά, πόσο εύκολα, από χρόνο σε χρόνο, οι συνθήκες στην κοίτη ενός ποταμού μεταβάλλονται.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΜΗΤΑΡΑΚΗ
H νησίδα του Έβρου στην οποία εντοπίστηκαν οι 38 μετανάστες δεν είναι ελληνικό έδαφος όπως ισχυρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης. Ο υπουργός δήλωσε πως τόσο η Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού, όσο και το Κτηματολόγιο, δήλωσαν ξεκάθαρα πως το στίγμα που είχαν δώσει οι μετανάστες ήταν εκτός της ελληνικής επικράτειας.
Ο κ. Μηταράκης υπογράμμισε πως η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, και η Τουρκία δεν είναι εμπόλεμη χώρα. Όπως ανέφερε, «ο ανθρωπισμός είναι πολύ σημαντικός, αλλά οι άνθρωποι που επιθυμούν να έρθουν στην ΕΕ λόγω των ανισοτήτων που υπάρχουν στον κόσμο είναι εκατοντάδες εκατομμύρια». «Δεν μιλάμε για μια κλειστή Ευρώπη, αλλά ούτε για μία Ευρώπη στην οποία θα αποφασίζουν ποιοι θα έρθουν οι λαθροδιακινητές» πρόσθεσε.
Σε ό,τι αφορά την άφιξη μεταναστών σε άλλα νησιά, όπως τα Κύθηρα, δήλωσε ότι οι συνεχείς περιπολίες στο Αιγαίο, άλλα και ο φράχτης στον Έβρο, έχουν αναγκάσει τους λαθροδιακινητές να αναζητήσουν άλλες διαδρομές σε άλλα νησιά και εργαλειοποιούν τις νησίδες του Έβρου.
Ο Νότης Μηταράκης ανακοίνωσε ακόμα ότι ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί κατά περίπου 80 χιλιόμετρα ακόμα.
Σ
.Κ.