9.4 C
Alexandroupoli
Friday, July 25, 2025

Η Σαμοθράκη γίνεται πάλι κέντρο διαλόγου για τη δημοσιογραφία

Το 17ο Δημοσιογραφικό Συνέδριο Σαμοθράκης, θα διεξαχθεί από 21 έως 23 Οκτωβρίου, με συμμετοχή και Πολιτικών – Στο επίκεντρο η Ελευθερία του Τύπου  

Περισσότεροι από 80 δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στην Ενημέρωση, ερευνητές, εκπρόσωποι ευρωπαϊκών οργανισμών για τη δημοσιογραφία και τα ΜΜΕ, εκπρόσωποι των ελληνικών ενώσεων συντακτών και πολιτικοί θα συμμετάσχουν στις εργασίες του 17ου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου Σαμοθράκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Οκτωβρίου στο νησί της Σαμοθράκης.

Το Συνέδριο, που για περισσότερα από 15 χρόνια αποτέλεσε θεσμό για την ελληνική δημοσιογραφία, αναβιώνει φέτος μετά από χρόνια, με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε συνεργασία με τις Ενώσεις Συντακτών και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. 

Αντικείμενο των εργασιών θα είναι η Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και η Ελευθερία του Τύπου, ζητήματα που απασχολούν σε κορυφαίο επίπεδο τον ευρωπαϊκό διάλογο για την Ενημέρωση. Η Ευρωπαϊκή Πράξη για την Ασφάλεια των Δημοσιογράφων, οι επιθέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι στην Ενημέρωση, τo φαινόμενο των SLAPPS, οι παράγοντες που περιορίζουν την ελευθερία του Τύπου στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, είναι μεταξύ των θεματικών πεδίων που θα συζητήσουν οι σύνεδροι.  

- Advertisement -

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, οι εισηγητές και άλλες πληροφορίες είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης: press-samothraki.gr

Στην ίδια σελίδα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στις εργασίες του Συνεδρίου διαδικτυακά. 

Friday, July 25, 2025

Latest News

Σε εξέλιξη οι εργασίες αποκατάστασης του Παλιού Κολυμβητηρίου

Όσα είχαν απομείνει από το παλιό κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης, δηλαδή κερκίδες και κάποιες αίθουσες, άρχισαν ήδη να κατεδαφίζονται. Τα στελέχη...

More Articles Like This