9.4 C
Alexandroupoli
Monday, August 18, 2025

Πλήθος κόσμου στην Γιορτή Μανιταριών

Το Δάσος Δαδιάς, απετέλεσε και φέτος πόλο έλξης 5.000 περίπου επισκεπτών, στο παραδοσιακό γλέντι

Παρουσία πλήθους κόσμου και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, η 12η Γιορτή Μανιταριού, στο Δάσος της Δαδιάς.

Μάλιστα, υπολογίζεται πως το Δάσος κατακλύστηκε αυτό το διήμερο, από περίπου 5.000 πολίτες, λάτρεις της φύση και των μανιταριών.

Η περιοχή της Δαδιάς αποτέλεσε πόλος έλξης για επισκέπτες από ολόκληρο τον νομό Έβρου, αλλά και από τους άλλους νομούς της Θράκης.

- Advertisement -

Διοργανωτής των πετυχημένων αυτών εκδηλώσεων είναι ο Αθλητικός Επιμορφωτικός Σύλλογος “Ακρίτας Δαδιάς”, με την στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του  Δήμου Σουφλίου.

Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, όλοι οι αντιδήμαρχοι Σουφλίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής & Κτηνιατρικής ΑΜ-Θ Βασίλης Δελησταμάτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Βενετίδης, η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλεξανδρούπολης Ελένη Ιντζεπελίδου και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Ορεστιάδας Αρχοντής Αρχοντίδης.

υρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν εδέσματα με μανιτάρια, που είχαν μαγειρευτεί από τον σεφ Φώτη Παρασκευαίδη και τους συνεργάτες του.

Επιπρόσθετα, οι γυναίκες της Δαδιάς έφτιαξαν και μοίρασαν εκπληκτικές μανιταρόπιτες.

Σημειώνεται πως στο πρόγραμμα της 12ης Γιορτής Μανιταριού, περιλαμβανόταν:

  • Σεμινάριο αναγνώρισης και ταυτοποίησης μανιταριών από τον Δημήτρη Βολοβότση και εξόρμηση στο δάσος Δαδιάς για συλλογή μανιταριών.
  • Εκδήλωση με τον Γιώργο Κωνσταντινίδη για την «Μανιταρογνωσία και η Μανιταροφιλία στην Ελλάδα».
  • Γνωριμία με τις τρούφες-Επίδειξη αναζήτησης τρούφας με τον Παύλο Αηδονόπουλο.
  • Συλλογή και αποθήκευση άγριων μανιταριών, με εισήγηση του σεφ Φώτη Παρασκευαίδη.
  • Έκθεση και ταυτοποίηση μανιταριών.
  • Παραμύθι μέσα στο δάσος και διαδραστική απασχόληση από την «ART ATTACK»
  • Ζωντανή μουσική από το συγκρότημα Ακριτικός Ήχος και παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά των συλλόγων: Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ, Πολιτικός και και Λαογραφικός Σύλλογος Άγιος Ιωάννης Πρόδρομος Τυχερού, Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Καβύλης ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ.

Ακολούθησε αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι για όλο τον κόσμο.

Κ.Α.

Monday, August 18, 2025

Latest News

«Μότσαρτ, ο μαγικός αυλός» στο Θέατρο Αλτιναλμάζη Αλεξ/πολης

Την ΔΕΥΤΕΡΑ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΜΑΓΕΨΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΟΛΟ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΙΒΩΤΟΣ, ΤΩΡΑ ΣΕ...

More Articles Like This