9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, June 21, 2025

Συγκρατημένη αισιοδοξία για παραμονή Κέντρων Νεοσυλλέκτων στον Έβρο

Εκφράζει ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΠΑΜΘ Βασίλης Μαυρίδης – Περιμένει ανάκληση της Απόφασης του Υπουργού Άμυνας – Λάθος μήνυμα στην Τοπική κοινωνία  

Την συγκρατημένη αισιοδοξία του για την παραμονή των Σημείων Υποδοχής Νεοσυλλέκτων στον Έβρο εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.

Ο ίδιος εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο σχεδιασμό του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προσθέτοντας ότι θα πρέπει να σκεφθεί  η πολιτική ηγεσία σε συνεννόηση με το αρχηγείο των Ενόπλων Δυνάμεων (αρχηγό ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ)  να αναστείλουν την απόφαση αυτή τον ερχόμενο Ιανουάριο».

- Advertisement -

Υπάρχει μια σειρά επαφών και κινήσεων τόσο από τον ίδιο όσο και από άλλους δημάρχους και βουλευτές της περιοχής που δεν είναι φρόνιμο να δημοσιοποιηθούν, αλλά όπως τόνισε  υπάρξει καλύτερη στελέχωση των συγκεκριμένων αυτών μονάδων υποδοχής των νεοσυλλέκτων θα μπορέσουν να λειτουργήσουν καλυτέρα.

«Η μέχρι τώρα πορεία μου έδειξε ότι σε θέματα ΕΔ δεν δημοσιοποιούμε τις επαφές μας και οι λόγοι είναι πολλοί», τόνισε και συνέχισε: «Είναι επικίνδυνοι καιροί να φανεί ότι υπάρχει διχόνοια της τοπικής κοινωνίας με τις ΕΔ. Θεωρώ ότι μέσα από τις πιέσεις και των βουλευτών μας θα μπορέσει να δημιουργηθεί μια θετικότερη εξέλιξη. Θα  πρέπει να πείσουμε αλλά και να κατανοήσουμε  ότι ιδίως αυτή τη χρονική στιγμή οποιαδήποτε κίνηση που δείχνει ότι αποδυναμωνόμαστε ως περιοχή με την στέρηση κάποιων κέντρων , δεν ωφελεί».

Ο δήμαρχος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ορεστιάδας παραδέχθηκε ότι οποιαδήποτε τέτοια απόφαση είναι εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας θεωρώντας ότι είναι προς την λάθος κατεύθυνση και ότι έτσι περνάμε ένα λάθος μήνυμα».

«Ίσως σε λίγες μέρες κατέληξε ανακληθεί η απόφαση αυτή».

 

Ρ. Χατζηγιάννογλου: «Συνεχίζω να θέλω οι νεοσύλλεκτοι να παραμείνουν εδώ»

 «Το γεγονός  είναι ότι ο στρατός έχει αποφασίσει να επαναφέρει τα Κέντρα Κατάταξης στο κέντρο της χώρας τόνισε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση  του πρώην δημάρχου Χρήστου Τοκαμάνη στην προ ημηρεσίας συζήτηση κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ Χατζηγιάννογλου ανέφερε ότι η απάντηση που έπαιρνε στο παρελθόν ήταν ότι οι λόγοι μεταφοράς τους είναι υπηρεσιακοί και ότι λειτουργικά δεν μπορούν να υποστηριχθούν από τα κέντρα.

«Κάναμε τις ενστάσεις μας, προσπαθήσαμε  να αλλάξουμε αυτήν την άποψη, όμως ο στρατός έχει τις δικές του ανάγκες» πρόσθεσε,  χωρίς να αποκλείει την σύνταξη και αποστολή διαβήματος στην στρατιωτική ηγεσία .

«Μπορεί να αποδέχομαι τις απόψεις τους αλλά δεν συμφωνώ και συνεχίζω να θέλω να παραμείνουν εδώ οι νεοσύλλεκτοι» κατέληξε.

Μαρία Μανάκα

ertnews.gr

Saturday, June 21, 2025

Latest News

Τι γίνεται τελικά με την επέκταση του σχεδίου πόλεως στη Χηλή Αλεξ/πολης;

Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας, που θα γίνει στις 23 Ιουνίου 2025 Τον περασμένο Αύγουστο ο Δήμος...

More Articles Like This