9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, June 21, 2025

1.500 χορευτές από 65 συλλόγους στο Πανθρακικό Αντάμωμα Διδυμοτείχου

Στο επίκεντρο το Δημοτικό Στάδιο που γέμισε ασφυκτικά από κόσμο – Όμορφες και συγκινητικές στιγμές από το αντάμωμα των Θρακιωτών

Περισσότεροι από 1.500 χορευτές από 65 συλλόγους της Θράκης, όλης της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, Θρακιώτες απανταχού της Γης, έσμιξαν στο Διδυμότειχο, στο 12ο Πανελλήνιο Πανθρακικό Αντάμωμα.

Επίκεντρο ήταν το δημοτικό στάδιο Διδυμοτείχου που γέμισε ασφυκτικά στις εξέδρες από τον κόσμο, που θέλησε να ζήσει τις όμορφες, συγκινητικές στιγμές του ανταμώματος των απανταχού Θρακιωτών, μετά από την διακοπή της συγκεκριμένης εκδήλωσης λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι χορευτές και οι άνθρωποι που υπηρετούν τους θρακιώτικους συλλόγους, ξεκίνησαν τρην παρέλαση μπροστά από την εκκλησία της Παναγίας Ελευθερώτριας μετά την Δοξολογία και χορεύοντας έφτασαν ως το δημοτικό στάδιο, όπου πραγματοποιήθηκε το αντάμωμα.

- Advertisement -

Με μπροστάρηδες τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Αριστείδη Χρυσόπουλο και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Δίδυμα Τείχη” Διδυμοτείχου, τον Απόστολο Πολυσάκη, τους συνδιοργανωτές του 12ου Πανθρακικού Ανταμώματος, τον δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και την Αντιδήμαρχο Στέλλα Θεοδοσίου, μπήκαν στο δημοτικό στάδιο όπου έγινε η παρέλαση και η ανακοίνωση της 65 συλλόγων που συμμετείχαν.

Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί για την διοργάνωση από όσους συνέβαλαν σε αυτήν οργανωτικά και οικονομικά. Ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜΘ Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Πολιτικής Βασίλης Δελησταμάτης, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια ΑΜΘ και ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος στηρίζουν τον πολιτισμό, την παράδοση της Θράκης και την διατήρηση, διάδοση τους.

Ο δήμαρχος Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στο ιστορικό Διδυμότειχο και εξέφρασε την χαρά του για την διοργάνωση στην πόλη του 12ου Πανθρακικού Ανταμώματος.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων Αριστείδης Χρυσόπουλος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην διοργάνωση και αναφέρθηκε πόσο σημαντικό είναι να ανταμώνουν οι απανταχού Θρακιώτες με αυτή την εκδήλωση.

Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Τα Δίδυμα Τείχη” Διδυμοτείχου Απόστολος Πολυσάκης, που μαζί με τα μέλη του συλλόγου σήκωσαν το μεγάλο “βάρος” του 12ου Πανθρακικού Ανταμώματος δουλεύοντας επί μήνες, καλωσόρισε όλους τους συμμετέχοντες από κάθε μέρος της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Στη συνέχεια ακολούθησε μια συγκινητική αφήγηση για την Θράκη, με το φωτισμένο δένδρο της δρυός, η οποία συμβολίζει τον φετινό εορτασμό παρουσίας των προσφυγικών χωριών της περιοχής που γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την ώρα που ρίζωσαν και σταθεροποιήθηκαν στην περιοχή, να δεσπόζει στο κέντρο του γηπέδου.

Ακολούθησαν πέντε χοροί από τους περισσότερους από 1.500 χορευτές κάθε ηλικίας των 65 συλλόγων, που καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο ο οποίος γέμισε τις εξέδρες του γηπέδου Διδυμοτείχου.

Οι άνδρες από δυο κατευθύνσεις ξεκινούσαν και ακολουθούσαν οι γυναίκες όλων των συλλόγων, αγκαλιασμένοι και ενωμένοι όλοι οι Θρακιώτες μαζί.

Η μουσική επένδυση και τα τραγούδια του 12ου Πανθρακικού Ανταμώματος ήταν από την “Εβρίτικη Ζυγιά”, με την γκάιντα να κυριαρχεί.

Το 12ο Πανθρακικό Αντάμωμα έκλεισε με τον μαντηλάτο χορό και στη συνέχεια ακολούθησε χορός για όλο τον κόσμο.

Οι περισσότεροι θεατές όμως, ίσως γιατί δεν ανακοινώθηκε ότι μπορούν όλοι πλέον να χορέψουν, αποχώρησαν.

Οι χορευτές και οι άνθρωποι των συλλόγων συνέχισαν το αντάμωμα στα τραπέζια που είχαν στηθεί, με φαγητό, ποτό και χορό για όσους είχαν την διάθεση, το κέφι και την αντοχή να συνεχίσουν.

Κι αυτό γιατί η κατάσταση του αγωνιστικού χώρου πάνω στον οποίο χόρεψαν ήταν εντελώς ακατάλληλη για αυτή την εκδήλωση…

evros-news.gr

Saturday, June 21, 2025

Latest News

Τι γίνεται τελικά με την επέκταση του σχεδίου πόλεως στη Χηλή Αλεξ/πολης;

Ερώτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας, που θα γίνει στις 23 Ιουνίου 2025 Τον περασμένο Αύγουστο ο Δήμος...

More Articles Like This