Σκληραίνουν τη στάση τους οι Αγρότες – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Σκληραίνουν την στάση τους, οι αγρότες του Έβρου, ενισχύοντας τα μπλόκα τόσο στο Τελωνείο των Κήπων, όσο και στην Γέφυρα των Καστανεών.
Όπως οι ίδιοι τονίζουν, αρκετοί συνάδελφοι τους -με κάθε μέσο- θα φτάσουν στην Αθήνα, στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.
Το Τελωνείο των Κήπων έκλεισε χτες από τις 7:00 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, ενώ αντίστοιχα το ίδιο συνέβη και στο μπλόκο των Καστανεών.
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να λάβουν ακόμη πιο δραστικά μέσα, καθώς -όπως οι ίδιοι επισημαίνουν- τα αιτήματα τους από την Κυβέρνηση δεν έχουν ακόμα ικανοποιηθεί.
Σημειώνεται πάντως πως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, βρέθηκε χτες στη Θεσσαλονίκη με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, εν όψει της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων των αγροτών.
Μάλιστα, ο κ. Χρυσοχοΐδης συναντήθηκε με αντιπροσωπεία αγροτών από τα μπλόκα, προκειμένου να συζητηθούν ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των τρακτέρ προς την πρωτεύουσα.
Ο υπουργός ΠΡΟΠΟ λοιπόν, τους είπε να μην το κάνουν. Αντίθετα, τους πρότεινε να κατεβούν με λεωφορεία και ΙΧ.
Πάντως, οι αγρότες διεμήνυσαν ότι την προσεχή Τρίτη 20/2, θα κατέβουν στην Αθήνα και με τα τρακτέρ, όπως έχει ήδη αποφασιστεί.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην προχθεσινή σύσκεψη της Νίκαιας συμμετείχαν αγρότες και από τον Έβρο.
Τ.Π.