Επίσημη Ανακοίνωση από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Γιάννη Ζαμπούκη, κατά την συνάντησή του με τον Πρέσβη της Κύπρου, κ. Σταύρο Αυγουστίδη

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Σταύρος Αυγουστίδης στον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Γιάννη Ζαμπούκη.
Έμφαση δόθηκε στην επικείμενη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, της νέας τεχνολογίας και του τουρισμού.
Επιπλέον, ανακοινώθηκε η έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης, με το αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο, το ερχόμενο Καλοκαίρι.
Ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αθήνα Σταύρος Αυγουστίδης, συνοδευόταν από τον Γενικό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνο Πολυκάρπου.
Για τη συγκεκριμένη επίσκεψη, ο κ. Ζαμπούκης δήλωσε στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ: «Στα πλαίσια της εξωστρέφειάς μας με την Κύπρο ως έναν προορισμό και ως έναν τόπο που μπορεί να μας δώσει ανταλλακτικά πολλά πράγματα πίσω. Μονοπώλησε το ενδιαφέρον η έναρξη τουριστικής γραμμής για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο μαζί με την Περιφέρεια η γραμμή αυτή με πτήσεις αυτούς τους δύο καλοκαιρινούς μήνες, και πως θα βρούμε τρόπους να επεκτείνουμε την συγκεκριμένη γραμμή και τουριστικά, αλλά κυρίως επιχειρηματικά και εκπαιδευτικά, εφόσον πολύς είναι ο κόσμος από την Θράκη που φοιτεί στα δυτικά πανεπιστήμια, όχι μόνο της Κύπρου, αντίστοιχα πολλοί φοιτητές Κύπριοι είναι που φοιτούν εδώ στα δικά μας πανεπιστήμια, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη. Επίσης, πάρα πολλοί επιχειρηματίες έχουν δραστηριότητα εδώ στην Αλεξανδρούπολη και όχι μόνο, αλλά και στο λιμάνι ειδικά, όπως μας πληροφόρησε ο κύριος Πρέσβης».
Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ανακοίνωσε και επίσημα την έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με το αεροδρόμιο της Λάρνακας στην Κύπρο, με την πτήση να ξεκινά τον Ιούλιο έως και τον Αύγουστο. Στόχος όμως είναι η διατήρησή της καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
«Είναι πάρα πολλοί Σύλλογοι και Κύπριοι, οι οποίοι μένουν εδώ στη χώρα μας και ειδικότερα στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όλους αυτούς λοιπόν σιγά-σιγά θα αρχίσουμε να τους οργανώνουμε, να δούμε τις δυνατότητες και να μετρήσουμε τις δυνάμεις, να επεκταθεί πέρα από τους τουριστικούς μήνες καθ’ όλη την διάρκεια του υπόλοιπου χρόνου για επιχειρηματικές και όχι μονάχα κινήσεις. Θα ανακοινώσουμε επισήμως στο άμεσο χρονικό διάστημα την έναρξη της γραμμής μαζί με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Βασικά, συμπίπτει η έναρξή της με τις Γιορτές Ναυτικής Εβδομάδας, οπότε άλλη μια πρόταση που συζητήθηκε είναι να έχουμε καλεσμένη πόλη στην Ναυτική Εβδομάδα, μια πόλη από την Κύπρο. Η πτήση είναι Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα και το αντίθετο, αλλά αυτές οι περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν και από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο άμεσο χρονικό διάστημα, μόλις είναι έτοιμη η οργάνωση, το άνοιγμα δηλαδή της πλατφόρμας για να γίνει το κλείσιμο τηην έκδοση των αεροπορικών εισιτηρίων. Από κοινού, θα ανακοινώσουμε την προσπάθεια», συμπλήρωσε ο κ. Ζαμπούκης.
Μ.Κ.