Η Διεθνής Κοινότητα οφείλει να αντιληφθεί ότι η ίδρυση των Σκοπίων είναι τεχνητή

Όπως στον καθημερινό βίο μία συμφωνία ατονεί όταν ο ωφελημένος απ’ αυτήν δεν την τηρεί, έτσι και στο διεθνές δίκαιο οι Συνθήκες ψυχορραγούν όταν αποδεικνύεται ότι παραβίασαν την ιστορική πραγματικότητα.
Από την Συνθήκη των Σεβρών, που δεν σεβάσθηκε η Ελλάδα εισβάλλοντας στην Ιωνία και τις συμφωνίες Ζυρίχης και Λονδίνου που ακύρωσε η Τουρκία ως εγγυήτρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, με την κατοχή της Μεγαλονήσου, έτσι και με την Συμφωνία των Πρεσπών που ουδέποτε τήρησαν τα Σκόπια, είναι ζήτημα χρόνου η καταγγελία της.
Όχι τόσο από την ελληνική κυβέρνηση, που θα είχε κάθε λόγο να το πράξει είτε από την βουλγαρική που ήδη το πράττει, αφού εγείρει ΒΕΤΟ για την ένταξη των Σκοπιών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά από την ιδία την Σκοπιανή του πλειοψηφούντος κόμματος VMRO-DPMNE που την αμφισβητεί εν τοις πράγμασι: Από της ονομασίας μέχρις των αλυτρωτικών συνθημάτων που χρησιμοποιούν η πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιονέφσκα και ο Πρωθυπουργός της Κριστιάν Μιτσόσκι.
Επέστη συνεπώς ο καιρός να το καταλάβει κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που με τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες του παραμελεί τα καθήκοντά του ως πρωθυπουργού της Ελλάδος.

Αμέσως, μετά τις πολυσυζητημένες Ευρωεκλογές, όπου η ακύρωση των κατάπτυστων συμφωνιών των Πρεσπών δεν αποτέλεσαν ζήτημα για τα κόμματα εξουσίας, παρά μόνον για ορισμένα «μικρά» που μεριμνούν για την βεβήλωση του ελληνικού ονόματος της Μακεδονίας, η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ουδέποτε την ενέκρινε όταν ο ΣΥΡΙΖΑ την έφερε στην Βουλή με αποτέλεσμα να πέσει, εμμένει λανθασμένα σήμερα στην τήρησή της.
Αλλά κι η διεθνής κοινότητα και, ιδιαιτέρως, η αμερικανική οφείλει ν’ αντιληφθεί ότι η ίδρυση των Σκοπιών είναι τεχνητή ασχέτως των σκοπιμοτήτων της στιγμής.
Το 25% του πληθυσμού των είναι αλβανικής καταγωγής, η γλώσσα είναι βουλγαρική και σημαντικό μέρος του κόσμου των είναι μεταμελημένοι Έλληνες του «εμφυλίου».
Πρόκειται για μία χώρα «χωρίς μέλλον», που θα έλεγε ο Ζαν Μαρί Ζουκοβισί. Στα Σκόπια ισχύει ο παγκόσμιος Νόμος του Μέρφυ: Όσο περισσότερο φοβούνται ότι κάτι θα τους συμβεί, τόσο πιθανότερο είναι να γίνει.
Κώστας Κόλμερ