Στη σύγχρονη εποχή, όπου το «πληκτρολόγιο» έχει επηρεάσει σημαντικά την προσοχή μας σε απλά, καθημερινά πράγματα, ελλοχεύει ο κίνδυνος τα πιο σημαντικά πράγματα να εξομοιωθούν με τα ασήμαντα.
Θα μου πείτε ποιος βαθμολογεί την σημαντικότητα; Μα, ο καθένας μας, με διαφορετικό μέτρο, σε διαφορετικό βαθμό και σε διαφορετικές στιγμές της καθημερινότητάς του.
Το ανησυχητικό είναι ότι διαιωνίζοντας την παραπάνω λογική, κινδυνεύουμε να απωλέσουμε ένα από τα πιο ευγενή συνθετικά της ζωής: την διάκριση.
Η διάκριση, όταν μάλιστα συνοδεύεται από ΕΠΑΙΝΟ, προάγει την κοινωνική ευαισθησία και δημιουργεί πρότυπα που ενεργοποιούν του πολίτες.
Μια τέτοια περίπτωση που αξίζει την προσοχή μας είναι και η επιτυχία του Τμήματος Ασφαλείας της Α.Δ. Αλεξανδρούπολης, τις προηγούμενες μέρες, όταν μετά από καταγγελία για κλοπή και δολιοφθορά στο πάρκο των κεραιών στην περιοχή της Πλάκας Μάκρης, τα στελέχη του κινήθηκαν γρήγορα, έξυπνα και διεξοδικά.
Έτσι, αξιοποίησαν πληροφορίες, ενδείξεις και στοιχεία που συνέλεξαν αθόρυβα και με απόλυτο επαγγελματισμό. Τελικά, κατάφεραν και εντόπισαν τον δράστη με τα κλοπιμαία, τον οποίο οδήγησαν στον δρόμο της δικαιοσύνης, όπως πρέπει.
Πόσο λίγο απέχει η υπεύθυνη και σοβαρή αυτή συμπεριφορά από τον «ωχαδελφισμό» και την αναβλητικότητα στην δράση…
Τα στελέχη της Αστυνομίας όμως, επέλεξαν να εστιάσουν το ενδιαφέρον τους στη λύση, να ακολουθήσουν τεχνικές και συμπεριφορές που «θέλουν κόπο», αλλά στο τέλος δικαιώθηκαν.
Όχι μόνο διάκριση λοιπόν, αλλά και ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ και ΕΠΑΙΝΟΣ στα στελέχη του τμήματος Αλεξανδρούπολης.
ΕΥΓΕ στον κάθε έναν και κάθε μία ξεχωριστά!!!!!!!
Κ.Α.