9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, June 28, 2025

Αποτροπιασμός για την σεξουαλική κακοποίηση του 5χρονου αγοριού

Η υπόθεση πήρε αναβολή για σήμερα – Συμπαράσταση των νηπιαγωγών από συναδέλφους τους, στα Δικαστήρια Αλεξανδρούπολης

Ανάστατη είναι η κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς ήρθε στο φως η υπόθεση κακοποίησης ενός 5χρονου, η οποία καταγγέλθηκε από τον πατέρα του παιδιού στην Αστυνομία.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, το αγοράκι κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τους συνομήλικους συμμαθητές του, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, στο νηπιαγωγείο.

Όταν γύρισε σπίτι του, παραπονέθηκε πως νιώθει έντονη αδιαθεσία, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το μεταφέρουν στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

- Advertisement -

Δυστυχώς, μετά την εξέταση, γιατροί και ιατροδικαστές είπαν πως βρήκαν ίχνη που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση.

Μετά την καταγγελία, συνελήφθησαν οι 4 γονείς των δύο παιδιών-θυτών και οι δύο νηπιαγωγοί. Όλοι στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και χτες παρουσιάστηκαν στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης.

  • Συμπαράσταση στις διωκόμενες νηπιαγωγούς από συναδέλφους τους

Στο μεταξύ, υπήρξε κινητοποίηση των εκπαιδευτικών του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Γεώργιος Βιζυηνός» Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι έδωσαν χτες το πρωί το «παρών» έξω από τα Δικαστήρια, προκειμένου να συμπαρασταθούν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στις διωκόμενες νηπιαγωγούς.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Ζωή Κάλτσου, τόνισε οτι η συμπαράσταση είναι δεδομένη στις συναδέλφους τους και γι’ αυτόν τον λόγο κήρυξαν και τρίωρη στάση εργασίας σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου να παραβρεθούν στη διαδικασία.

  • Η υπόθεση πήρε αναβολή

Η εκδίκαση της υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης του πεντάχρονου, πήρε εντέλει αναβολή για σήμερα 1η Οκτωβρίου στις 12:00, κι αυτό γιατί, το αίτημα αναβολής που υπέβαλαν χτες οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, αλλά και της οικογένειας του θύματος, με την αιτιολογία ότι δεν υπήρχε χρόνος να μελετήσουν τη δικογραφία, έγινε δεκτό από την έδρα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αλεξανδρούπολης.

Σημειώνεται πως κατηγορούμενοι είναι οι γονείς των δύο παιδιών που φέρεται να κακοποίησαν τον συμμαθητή τους, καθώς και οι δύο νηπιαγωγοί του σχολείου.

  • Στιγμές έντασης στα δικαστήρια

Πάντως, κάποια στιγμή όταν οι κατηγορούμενοι μπήκαν στο δικαστήριο, αλλά και όταν βγήκαν, σημειώθηκε ένταση με λεκτικές αντιπαραθέσεις από την πλευρά των συγγενών και φίλων της οικογένειας του 5χρονου προς τους συγκεντρωμένους εκπαιδευτικούς.

Σημειώνεται πως και η δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, Ανθούλα Ανάσογλου, μιλώντας στο iefimerida.gr, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί την υπόθεση.

«Έχουμε μία μεγάλη κινητοποίηση των εκπαιδευτικών, η οποία με στεναχωρεί, καθώς πρώτη μέριμνά τους θα έπρεπε να είναι η φροντίδα του νηπίου κι όχι η δική τους υπεράσπιση. Το ζητούμενο είναι ότι, αφού συνέβη σ’ ένα παιδάκι του σχολείου, που θεωρητικά η νηπιαγωγός υποκαθιστά την μάνα, τουλάχιστον για μερικές ώρες θα πρέπει να υπάρχει έγνοια από την μεριά των εκπαιδευτικών, γεγονός το οποίο δεν είδαμε», υπογράμμισε.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το παιδάκι δε θέλει να ξαναπάει στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο της Αλεξανδρούπολης.

  • Η συγκλονιστική καταγγελία του πατέρα του 5χρονου

Η περιγραφή του πατέρα για την σεξουαλική κακοποίηση του παιδιού του είναι συγκλονιστική.

«Μία η ώρα που σχολάνε τα παιδιά, πήγε η γυναίκα μου και πήρε το παιδί. Το παιδί ήρθε στο σπίτι, ήταν σαν άρρωστο. Λέει η γυναίκα μου “αγόρι μου, τι να φτιάξω να φας;”. “Τίποτα”, λέει. Κοιμήθηκε το παιδί και ξύπνησε 18:00 η ώρα. Λέει το παιδί “θέλω να πάω τουαλέτα”. Πήγε τουαλέτα το παιδί και έτρεξε μέσα πάλι», είπε ο πατέρας του παιδιού.

«Λέω “τι έγινε;”, “δεν μπορώ”, λέει. “Μπαμπά”, λέει, “τσούζει, πονάει. Σήμερα που βγήκαμε διάλειμμα δύο παιδιά με πήραν μέσα στην τάξη, με χτύπησαν πολύ, μετά με έσπρωξαν και έπεσα εγώ κάτω”. Μετά ο ένας έβγαλε από το παιδί το παντελόνι, ένας του έπιασε τα χέρια κι ένας πάει, βάζει το δ… και το βγάζει», συνέχισε να περιγράφει ο πατέρας του 5χρονου.

Και πρόσθεσε: «Μετά ο άλλος πάει και κρατάει το παιδί και άλλος πάει και βάζει το δ… του και το βγάζει. […] Πήγα στο νοσοκομείο, ήρθε παιδοχειρουργός και είδε το παιδί… Πού ήταν η δασκάλα; Πήγα και μίλησα και μου είπε η διευθύντρια “μην μιλήσετε στις κάμερες”. Το παιδί λέει ότι η δασκάλα το είδε με κατεβασμένα παντελόνια», συμπλήρωσε ο ίδιος.

το πιο συγκλονιστικό βέβαια, σύμφωνα με την δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου, είναι το σοκ που έχουν νιώσει όλοι με την υπόθεση κακοποίησης.

«Είναι μια ηλικία που δεν υπάρχουν δεδομένα, ερεθίσματα, είναι μια ηλικία στην οποία μαθαίνεις. Τι ακριβώς συνέβη και τα παιδιά γνώριζαν την πράξη και την αναπαρήγαγαν; Το έκανε το ένα παιδί και το άλλο μιμήθηκε την πράξη, αλλά αυτή την πράξη κάπου την έχουν δει. Δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η οικογένεια ζητάει δικαίωση και την Πολιτεία να σταθεί στο πλευρό της. Το παιδί πρέπει να αλλάξει άμεσα σχολείο. Θα συνεργαστώ με δικηγόρο στην Αλεξανδρούπολη για να υπάρχει κοινωνική μέριμνα και ψυχίατρος και ψυχολόγος σε κάθε βήμα του, για να μπορέσει να ξεχάσει», κατέληξε η κα. Ανάσογλου προς το iefimerida.

Aegean
Saturday, June 28, 2025

Latest News

Ο ΘΡΑΚΗ FM ακούγεται δυνατά έως την Φινλανδία!

Το σήμα του ραδιοφωνικού σταθμού έφτασε από τον Έβρο μέχρι το Πόρβο, δηλαδή 2.100 χιλιόμετρα μακριά! - Μήνυμα του...

More Articles Like This