9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, June 29, 2025

Εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων στην Μάκρη Αλεξανδρούπολης

Εντυπωσιακές εικόνες από τις Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων – Υψηλή η επιχειρησιακή ετοιμότητα

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024, πραγματοποιήθηκαν στην Περιοχή Ευθύνης της ΧΙΙης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (XII M/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΣ»), οι Τακτικές Ασκήσεις Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΟΠΛΑΡΧΗΓΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΚΟΥΛΗΣ-24» και «ΚΥΚΛΩΨ-24», με τη συμμετοχή Εθνοφυλάκων από τα Τάγματα Εθνοφυλακής ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΤΡΑΪΑΝΟΥΠΟΛΗΣ.

Οι ασκήσεις έλαβαν χώρα τόσο στο Λιμανάκι της Μάκρης Αλεξανδρούπολης, όσο και στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος».

Το «παρών» στην Μάκρη έδωσε ο ο Διοικητής της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού, Υποστράτηγος Ιωάννης Κορρές, καθώς και ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ζαμπούκης.

- Advertisement -

Στις ασκήσεις συμμετείχε επίσης προσωπικό και μέσα της Γ’ Επιλαρχίας Αναγνωρίσεως (Γ’ ΕΑΝ) και της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1η ΤΑΞΑΣ) «ΚΙΛΚΙΣ ΛΑΧΑΝΑ».

Κατά την διάρκεια των ΤΑΜΣ, εξετάστηκαν επιχειρησιακά αντικείμενα, με σκοπό την επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του Σχηματισμού.

Την εκπαίδευση των Εθνοφυλάκων παρακολούθησε ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού (Δ’ Σ.Σ.) «ΘΡΑΚΗ», Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος.

Aegean
Sunday, June 29, 2025

Latest News

Ο ΘΡΑΚΗ FM ακούγεται δυνατά έως την Φινλανδία!

Το σήμα του ραδιοφωνικού σταθμού έφτασε από τον Έβρο μέχρι το Πόρβο, δηλαδή 2.100 χιλιόμετρα μακριά! - Μήνυμα του...

More Articles Like This