Μέσα στο Νοέμβριο, στην Αλεξανδρούπολη – Προσεχώς οι λεπτομέρειες

Την προσεχή Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2024, συμπληρώνονται ακριβώς 20 χρόνια από την ενθρόνιση του κ.κ. Άνθιμου στην Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης, παρουσία του τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλου.
20 ολόκληρα χρόνια, κι όμως μοιάζει σα χτες…
Ο κατά κόσμον Χρήστος Κουκουρίδης ήταν προορισμένος να φτάσει ψηλά, για να υπηρετήσει με αγάπη και σθένος τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, της Τραϊανούπολης και της Σαμοθράκης.
Πάντα μπροστάρης στα καίρια ζητήματα που απασχολούσαν και απασχολούν κατά καιρούς τον τόπο μας, ο Σεβασμιώτατος είναι αυτός που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να χαρίζεται.
Γι’ αυτό άλλωστε, και έχει αναγνωριστεί πανελληνίως ως ένας από τους πιο χαρισματικούς και δυναμικούς Μητροπολίτες.
Με αφορμή λοιπόν, τα εικοστά γενέθλια στον Μητροπολιτικό θρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», θα διοργανωθεί εντός του Νοέμβρη μια σημαντική εκδήλωση με εκλεκτούς καλεσμένους.
Οι ακριβείς όμως λεπτομέρειες δεν είναι προς το παρόν ανακοινώσιμες.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα για την εκδήλωση που αφορά στα 20 λαμπρά έτη του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Άνθιμου.
Βιογραφικό
Ο Άνθιμος Κουκουρίδης του Στυλιανού, γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου 1962, στην Αλεξανδρούπολη, με γονείς θρακικής-προσφυγικής καταγωγής από το Μεγαρήσι Κεσσάνης της Ανατολικής Θράκης.
Το 1981 αποφοίτησε από την Εκκλησιαστική Σχολή της Ξάνθης, το 1983 έλαβε το πτυχίο της Ζαριφείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αλεξανδρουπόλεως και στη συνέχεια ενεγράφη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης απ’ όπου αποφοίτησε πτυχιούχος το 1987.
Στις 6 Οκτωβρίου 1985 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο (μετέπειτα Θεσσαλονίκης), οπότε μετονομάσθηκε Άνθιμος.
Το 1989 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος και τοποθετήθηκε Εφημέριος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.
Το 1990 διορίστηκε Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως και το 2000, Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού.
Από το 1993 υπήρξε ο πνευματικός των Κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως και από το 2000 μέλος του Ηγουμενοσυμβουλίου της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Έβρου.
Στις 6 Οκτωβρίου 2004 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρουπόλεως.
Η χειροτονία σε Επίσκοπο έγινε στις 9 Οκτωβρίου 2004 από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλοστον Καθεδρικό Ναό Αθηνών.
Μαρίνα Κονδύλη
(με στοιχεία από την Βικιπαίδεια)