9.4 C
Alexandroupoli
Friday, June 20, 2025

Περιπέτεια για τους επιβάτες του «ΙΟΝΙΣ»

Στο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη – Προκλήθηκε επακούμβηση του πλοίου στο τσιμέντο της προβλήτας στο λιμάνι Καμαριώτισσας

Αίσιο τέλος είχε η ταλαιπωρία για τους 103 επιβάτες του πλοίου «Ιονίς», που εκτελούσε το δρομολόγιο Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι παρέμειναν για περισσότερο από έξι ώρες εγκλωβισμένοι μέσα στο πλοίο, καθώς λόγω των ισχυρών ανέμων, προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού του νησιού, κατά την προσπάθεια πρόσδεσής του.

Έτσι προκλήθηκε ζημιά στην μπουκαπόρτα, για την αποκατάσταση της οποίας χρειάστηκαν πολλές ώρες.

Το πλοίο στην προσπάθειά του να δέσει στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, επακούμπησε στο τσιμέντο της προβλήτας με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ρήγμα κάτω από τον καταπέλτη.

- Advertisement -

Τελικά, με επτά ώρες καθυστέρηση, λίγο πριν τη 1 τα μεσάνυχτα, το «Ιονίς» απέπλευσε από το λιμάνι της Σαμοθράκης.

«Έγιναν οι διαδικασίες του νηογνώμονα, των αδειών, διαδικασίες που άργησαν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν οι επιβάτες», σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος του νησιού, Αθανάσιος Βίτσας, υπογραμμίζοντας πως «το πλοίο αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και η αγωνία μας είναι να γίνει η αποκατάστασή του, να πάρει και πάλι τα πρωτόκολλά του για την αξιοπιστία του και να ταξιδέψει εντός της ημέρας».

Το «Ιονίς» είχε αναχωρήσει στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης με προορισμό τη Σαμοθράκη, αφού εδώ και μια εβδομάδα περίπου εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, αντικαθιστώντας το «Αδαμάντιος Κοραής», το οποίο απουσιάζει για την ετήσια συντήρησή του.

ertnews.gr

Ακυρώθηκαν τα χτεσινά δρομολόγια

Όπως ανακοινώθηκε χτες από την εταιρεία, τα δρομολόγια της Τρίτης δε θα πραγματοποιούνταν.

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Σήμερα 03/12/24 τα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΙΟΝΙΣ Ν.Π. 8775 από τον λιμένα της Αλεξανδρούπολης στις 09.00 π.μ. και στις 04.00 μ.μ. από τον λιμένα της Σαμοθράκης δεν θα εκτελεστούν λόγω βλάβης του πλοίου. Θα σας ενημερώσουμε με νεότερο δελτίο τύπου για την εξέλιξη των δρομολογίων. Όσοι επιβάτες είχαν εκδώσει εισιτήρια έχουν ήδη ενημερωθεί».

Friday, June 20, 2025

Latest News

Δεν προγραμματίζουν διακοπές για φέτος πολλοί Έλληνες

Έρευνα του ΙΕΛΚΑ δείχνει στροφή σε πιο οικονομικές λύσεις, σπιτικό φαγητό και στήριξη της τοπικής αγοράς εξαιτίας του αυξημένου...

More Articles Like This