9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, June 29, 2025

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σαμοθράκης για τα δρομολόγια πλοίων

Συστράτευση των εμπλεκόμενων δήμων με σκοπό την εξομάλυνση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης

Σε ένα ομόφωνο ψήφισμα, που θα ζητά από το υπουργείο Ναυτιλίας την άμεση αποκατάσταση των τακτικών, καθημερινών δρομολογίων που συνδέουν τη Σαμοθράκη με την Αλεξανδρούπολη, και τις επτά ημέρες της εβδομάδας, κατέληξε η έκτακτη δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σαμοθράκης, το απόγευμα της Πέμπτης.

Το συμβούλιο αναγνώρισε μεν τις ανάγκες και των γειτονικών νησιών, ωστόσο θέτει ένα χρονικό όριο έως τα μέσα Μαρτίου για την επαναφορά και των 7 δρομολογίων/εβδομαδιαίως που συνδέουν το νησί με την Αλεξανδρούπολη, υπογραμμίζοντας πως οι ανάγκες της Σαμοθράκης δεν αφήνουν περιθώρια για μακρά παράταση της κατάστασης που δημιουργήθηκε, με την περικοπή δύο δρομολογίων την εβδομάδα, εξαιτίας της ανάληψης, από μέρους της «Fast Feries» και της γραμμής Λαύριο-Άγιος Ευστράτιος-Λήμνος-Σαμοθράκη. Επιπλέον, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Σαμοθράκης, Θανάσης Βίτσας, έχει δημιουργηθεί μια κοινή γραμμή μεταξύ των δήμων Σαμοθράκης, Λήμνου, Άη Στράτη, Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, που ετοιμάζονται, με κοινή επιστολή τους, να ζητήσουν την αποκατάσταση των ακτοπλοϊκών συνδέσεων που θα εξυπηρετούν ομαλά όλους.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως «οι συνέργειες μεταξύ των πέντε δήμων, με κοινή επιδίωξη την εξομάλυνση και επαναφορά των δρομολογίων, έχουν ενισχυθεί, δημιουργώντας ένα κοινό μέτωπο» και την ίδια ώρα, το θέμα έχει φτάσει και στη Βουλή, με ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί.

- Advertisement -

Σημειώνεται ότι το θέμα έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, τόσο από την πλευρά του δήμου Σαμοθράκης όσο και από την πλευρά των επαγγελματιών και συνολικά των κατοίκων του νησιού, που ζητούν άμεση αποκατάσταση των καθημερινών δρομολογίων, τονίζοντας πως, «δύο γραμμές με το ίδιο πλοίο, θυμίζουν “δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη”».

ΕΡΤ Ορεστιάδος

Aegean
Sunday, June 29, 2025

Latest News

Ο ΘΡΑΚΗ FM ακούγεται δυνατά έως την Φινλανδία!

Το σήμα του ραδιοφωνικού σταθμού έφτασε από τον Έβρο μέχρι το Πόρβο, δηλαδή 2.100 χιλιόμετρα μακριά! - Μήνυμα του...

More Articles Like This