
Την Τετάρτη 09-04-2025, το Διοικητικό Συμβούλιο της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης πραγματοποίησε συνάντηση με τη Διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, Α/Α’ κ. ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ Θεοπούλα.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θέσαμε επί τάπητος τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τους Συναδέλφους μας που υπηρετούν στην εν λόγω Υπηρεσία. Κοινή διαπίστωση αποτέλεσε η σοβαρή έλλειψη προσωπικού που παρουσιάζει η εν λόγω Υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην δίδονται στην ώρα τους τα οφειλόμενα ρεπό.
Επισημάνθηκε o ολοένα αυξανόμενος φόρτος εργασίας που επωμίζονται οι λιγοστοί εναπομείναντες συνάδελφοί μας, απόρροια είτε της έλλειψης προσωπικού ,είτε της μεγάλης κίνησης που παρουσιάζει η πόλη μας από αλλοδαπά οχήματα με τα ανάλογα προβλήματα που παρουσιάζονται.
Επιπλέον η ανάγκη για μεγαλύτερη και αποτελεσματικότερη αστυνόμευση τόσο σε όλο το οδικό δίκτυο του τομέα ευθύνης όσο και στην Εγνατία οδό, σε συνδυασμό με τη σχεδόν καθημερινή συνδρομή του Τ.Τ. Αλεξ/πολης και σε πολλά άλλα γεγονότα, δράσεις, μετακινήσεις και επισκέψεις που συμβαίνουν στην πόλη, δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο το έργο των συναδέλφων μας.
Η κα. Διοικητής άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες της Ένωσής μας, εξέφρασε τις δικές της απόψεις και προβληματισμούς και δεσμεύτηκε να αναζητήσει λύσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Από τη δική μας πλευρά τονίσαμε ότι τμήματα με τεράστιο έργο όπως το Τμήμα Τροχαίας θα πρέπει να ενισχυθούν, ώστε να υπάρχει επαρκής και έντονη τροχονομική αστυνόμευση προς όφελος της ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης μας. Ακόμη τονίσαμε την ανάγκη τήρησης των προεδρικών διαταγμάτων που αφορούν τη χορήγηση των ημερήσιων αναπαύσεων και την ανακοίνωση εβδομαδιαίας υπηρεσίας.
Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ανταπόκριση της κ. Διοικητού και τόνισε την πρόθεσή της να συνεχίσει τον εποικοδομητικό διάλογο για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν την υπηρεσία.