
Η αρτηριακή υπέρταση αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και εγκεφαλικά επεισόδια, παραμένοντας σιωπηλή για χρόνια αν δεν ανιχνευθεί έγκαιρα.
Με το μήνυμα «Κράτα την καρδιά σου σε φόρμα – έλεγξε την πίεση σου» ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υπενθυμίζει σε όλους ότι η υγεία ξεκινά από την πρόληψη και καλεί τους πολίτες να γνωρίσουν και να εκπαιδευτούν στη σωστή λήψη και καταγραφή της αρτηριακής τους πίεσης, στο σπίτι.
Το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Αλεξανδρούπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Υπέρτασης (17/5) θα πραγματοποιήσει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών την Πέμπτη, 22 Μαΐου 2025 και ώρα 11.00 π.μ.-12.00 μ.μ. στην οδό Παπαναστασίου, κατά την διάρκεια της Λαϊκής Αγοράς.