Τι δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Χρήστος Χατζηπαπάς, σε επιστημονική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Προλαμβάνεται ο Καρκίνος;», την Τετάρτη 21 Μαΐου, στις 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης.
Η εκδήλωση είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την πρόληψη και την ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου.
Αναφορικά με την πρόληψη κατά του καρκίνου και την πορεία των θεραπειών, ο Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, Χρήστος Χατζηπαπάς, εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Χατζηπαπάς ανέφερε ότι: «Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου πιστός στο θεσμικό του ρόλο παρουσιάζει τη σημερινή εκδήλωση με θέμα την πρόληψη κατά του καρκίνου. Προσπαθούμε να τον προλάβουμε, αν και πλέον έχουμε τα όπλα, τις καινούργιες θεραπείες και τα καινοτόμα φάρμακα, τα οποία μπορούν να τον μετατρέψουν από ένα θανατηφόρο σε κατάληξη νόσημα σε ένα πλέον χρόνιο νόσημα.
Η σημερινή εκδήλωση εστιάζει στην αντικαρκινική διατροφή και στον τρόπο ζωής που θα πρέπει να έχει κάποιος για να είναι υγιής. Φυσικά, την άσκηση και τον τρόπο που συμβάλλει στην υγεία και την απομάκρυνση από τέτοια νοσήματα. Και την ψυχολογία. Δυστυχώς, το στρες της σημερινής εποχής, μας κατευθύνει εκεί. Η τεχνολογία, η μοριακή βιολογία, η ιατρική και όλες οι επιστήμες της υγείας έχουν σε τέτοιο βαθμό προχωρήσει με την προσθήκη και της τεχνητής νοημοσύνης, ώστε οι θεραπείες πλέον είναι πολύ στοχευμένες εναντίον των καρκινικών κυττάρων. Είναι πλέον εξατομικευμένες. Μπορούμε να περιμένουμε σύντομα να εξαλειφθεί αυτή η δυσχερής κατάσταση και ο καρκίνος να είναι χρόνιο νόσημα σε λανθάνουσα μορφή».
Μ.Κ.