9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, June 21, 2025

«Στην πένα» το δίκτυο παρέβριων διαδρομών

Υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση για την συντήρηση του δικτύου από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ – Σκοπός η βελτίωση της βατότητας των διαδρομών που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Έβρου για την ταχεία και ασφαλή κίνηση στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, για την υλοποίηση του έργου «Συντήρηση Δικτύου Παρέβριων Διαδρομών», προϋπολογισμού 576.013,14 ευρώ, υπέγραψαν την Τρίτη 3 Ιουνίου 2025, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νίκος Δένδιας και ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Στην τελετή υπογραφής, που έλαβε χώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρέστησαν, επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Θανάσης Δαβάκης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Δημήτριος Χούπης και ο Διοικητής της Διοίκησης Κατασκευών και Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών (ΔΙΚΑΦΚΑ) του ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Κλούβας.

Η προγραμματική σύμβαση αφορά στην υλοποίηση ενός σημαντικού έργου, το οποίο αναμένεται να συμβάλει αφενός στην ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και αφετέρου να επαυξήσει τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή. Περιλαμβάνει την συντήρηση-αποκατάσταση υφιστάμενων παρέβριων δρομολογίων, συνολικού μήκους 15.091m, που είχαν υποστεί εκτεταμένες φθορές λόγω χρήσης και καιρικών συνθηκών, με σκοπό τη βελτίωση της βατότητας των διαδρομών που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Έβρου για την ταχεία και ασφαλή κίνηση στρατιωτικών και πολιτικών οχημάτων.

- Advertisement -

Ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες στον Υπουργό κ. Νίκο Δένδια και συνολικά στην ηγεσία και τα στελέχη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την συνεργασία στην εκτέλεση ενός μείζονος σημασίας έργου, επισημαίνοντας ότι «η συμβολή σας αποτελεί σημαντική ενίσχυση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Περιφέρειά μας, και δείχνει την αφοσίωσή σας στην προστασία των συνόρων και την ευημερία των κατοίκων».

Oplus_131072

Μάλιστα, πρόσθεσε τα εξής: «Ένα έργο ζωτικής σημασίας, τόσο για την ασφαλή και ταχεία κίνηση των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και για την στήριξη της τοπικής ανάπτυξης και της πρόσβασης στις παραποτάμιες περιοχές. Μιλάμε για πάνω από 15 χιλιόμετρα διαδρομών που αποκαθίστανται, ενισχύοντας έμπρακτα την ασφάλεια, τη βατότητα και την πολιτική προστασία στα ακριτικά μας εδάφη. Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνεχίζει να επενδύει στην ασφάλεια, τη συνοχή και την ευημερία των πολιτών της».

Οι κινήσεις από πλευράς Δήμου Αλεξανδρούπολης

Σημειώνεται πάντως, πως την προηγούμενη εβδομάδα, και ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προέβη σε διορθωτικές παρεμβάσεις σε σημεία πρόσβασης στο Δέλτα του Έβρου.

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών & Καθημερινότητας Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Ναϊτίδης, ανέφερε σχετικά:

«Ολοκληρώσαμε την Παρασκευή μια πολύ σημαντική παρέμβαση που στόχο έχει την βελτίωση της προσβασιμότητα των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται, των επισκεπτών και των Σωμάτων Ασφαλείας στο Δέλτα Έβρου. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν με προσωπικό και μηχανήματα του Δήμος Αλεξανδρούπολης και μην σημαντική υποστήριξη άλλων υπηρεσιών και με χρήση αδρανών υλικών. Οι παρεμβάσεις θα συνεχιστούν και σε άλλα σημεία πρόσβασης στο δέλτα, σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τις υπόλοιπες ανάγκες της Τεχνικής μας Υπηρεσίας. Με τις λίγες δυνάμεις μας, αλλά με πολλή όρεξη, σωστό σχεδιασμό και σκληρή δουλειά, προσπαθούμε να καταφέρουμε τα μέγιστα, ώστε να λύσουμε χρονίζοντα προβλήματα του δήμου μας».

Το θετικό είναι πως όλα τα παραπάνω έρχονται την κατάλληλη στιγμή, καθώς μόλις τον προηγούμενο μήνα, η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» (βλ. φύλλο 03/05/2025) έγραφε σε πρωτοσέλιδο άρθρο της, για την κακή κατάσταση στην οποία βρισκόταν το οδικό δίκτυο προς το Δέλτα του Έβρου, ύστερα και από παράπονα ξεναγών που δυσκολεύονταν με την μετακίνηση επισκεπτών εκεί.

Έστω και τώρα, έγινε το πρώτο βήμα για την βελτίωση της κατάστασης των δρόμων κοντά στον ποταμό Έβρο.

Μ.Κ.

Saturday, June 21, 2025

Latest News

Γεμάτα έρχονται και φεύγουν τα αεροπλάνα από Αλεξανδρούπολη για Κρήτη!

Την ίδια ώρα, αύξηση 12% καταγράφηκε στον μήνα Μάϊο στο «Δημόκριτος», ήτοι ταξίδεψαν 27.000 επιβάτες Μετά την επιτυχία που σημείωσε...

More Articles Like This