«Χαρτογράφηση» των ζητούμενων τιμών μίσθωσης – Πού κυμαίνονται τα ενοίκια στην Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή;

Η φετινή χρονιά, σύμφωνα με τους ειδικούς της αγοράς, χαρακτηρίζεται ως η δυσκολότερη της τελευταίας πενταετίας, ιδιαίτερα σε περιοχές με έντονη τουριστική δραστηριότητα και αυξημένες εγγραφές ακινήτων σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης.
Ο προϋπολογισμός των 300 ευρώ μηνιαίως για ενοίκιο περιορίζει σημαντικά τις διαθέσιμες επιλογές, καθώς αφορά κυρίως ανακαινισμένες κατοικίες έως 20 τ.μ. ή μη ανακαινισμένα διαμερίσματα έως 25 τ.μ.
Την ίδια στιγμή, στα ενοίκια π.χ. στην Πάτρα, που σημείωσαν αύξηση της τάξης του 55% την περίοδο 2017-2023, φέτος σημειώνεται επιπλέον άνοδος κατά 5%-6% σε σύγκριση με πέρυσι.
Κομοτηνή
Στην Κομοτηνή για το 2025, το κόστος μίσθωσης κατοικίας έως 25τμ κυμαίνεται από 220€/μήνα έως και 400€/μήνα, ενώ για κατοικία από 30τμ έως 45τμ κυμαίνεται από 220€/μήνα έως τα 550€/μήνα αν πρόκειται για διαμέρισμα πλήρως ανακαινισμένο ή νεόδμητο με το σύνολο των οικοσκευών. Το ζητούμενο μίσθωμα για διαμερίσματα από 50τμ έως 60τμ κυμαίνεται από 300€/μήνα έως 520€/μήνα.
Αλεξανδρούπολη
Στην Αλεξανδρούπολη, το κόστος μίσθωσης κατοικίας έως 25τμ κυμαίνεται από 350€/μήνα έως και 400€/μήνα, ενώ για κατοικία από 30τμ έως 45τμ κυμαίνεται από 330€/μήνα έως τα 600€/μήνα αν πρόκειται για διαμέρισμα πλήρως ανακαινισμένο ή νεόδμητο με το σύνολο των οικοσκευών. Το ζητούμενο μίσθωμα για διαμερίσματα από 50τμ έως 60τμ κυμαινόταν από 400€/μήνα έως 600€/μήνα.
* Οι παρακάτω πίνακες είναι χαρακτηριστικοί για το πόσο έχουν ανεβεί οι τιμές στο πέρασμα των ετών (2019-2025).

iefimerida.gr