Ο χώρος παράλληλα με την σιδηροδρομική γραμμή είναι διάσπαρτος από κάθε είδους απορρίμματα – Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της περιοχής

Αντιμέτωποι με ένα σοβαρό, χρόνιο πρόβλημα βρίσκονται οι κάτοικοι της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη, οι οποίοι αναγκάζονται να ζουν σε κοντινή απόσταση με σκουπίδια κάθε είδους, διάσπαρτα στην άκρη του δρόμου.
Έτσι στην τουριστική Αλεξανδρούπολη υπάρχει ένα νέο, πολλών χιλιομέτρων, “μονοπάτι” σκουπιδιών που οδηγεί στον πανέμορφο οικισμό του Άβαντα, ενώ η κατάσταση για τους κατοίκους της περιοχής είναι ανυπόφορη.
Κάτοικος της Οδού Άβαντος δήλωσε στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ: «Εγώ κάθομαι συνήθως στην αυλή μου, πλέον δεν μπορώ να κάτσω από τα κουνούπια και τις μύγες. Έχουμε παιδιά. Θα μολυνθούν τα παιδιά μας και θα τρέχουμε. Πρέπει να επέμβει ο Δήμος. Τα καζάνια δεν είναι η θέση τους εκεί στην αλάνα μέσα. Τα πήρανε και τα έβαλαν στην αυλή μου. Κατοικήσιμο μέρος είναι εδώ. Πρέπει να δώσουν κάδους στα σπίτια, το κάθε σπίτι να έχει τον δικό του. Αυτή η κατάσταση είναι πάρα πολύ καιρό, κοντά ένα χρόνο. Μέσα στα σκουπίδια και την βρωμιά ζούμε. Ο κύριος δήμαρχος ας βάλει μια τάξη».

Πολίτης της περιοχής του 9ου νηπιαγωγείου στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου πίσω από την οδό Άβαντος κατήγγειλε μάλιστα στο συνεργείο του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ πως κομμάτι ιδιοκτησίας του δήμου που είναι σχεδιασμένο για να γίνει πεζόδρομος είναι και ακαθάριστο, αλλά και γεμάτο σκουπίδια.

Ο Χαλίλ Ογλού Μουάμερ, κάτοικος της περιοχής Αγίου Νεκταρίου Άβαντος, ανέφερε στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ.
Δημοσιογράφος: «Αγοράσατε ένα οικόπεδο από το οποίο μπροστά θα περάσει ένας πεζόδρομος του δήμου, όπως είναι στα σχέδια. Μας λέτε ότι από τη μεριά που ανήκει στον δήμο όλα τα σκουπίδια τα μεταφέρανε στο χώρο της δικιάς σας ιδιοκτησίας και τα έχουν αφήσει εκεί. Και παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που κάνατε, ο δήμαρχος και η υπηρεσία του δήμου δεν έχει ανταποκριθεί να μαζέψει όλο αυτό τον όγκο τωνσκουπιδιών. Σωστά;».
Κάτοικος: «Υποσχέθηκαν ότι θα έρθουν άμεσα. Ήρθαν πριν ένα μήνα. Ξύσανε τον δρόμο που ανήκει σε αυτούς. Πάλι τα πετάξαν όμως εδώ. Αυτά τα σκουπίδια είναι εδώ πέρα
έξι χρόνια. Ο Δήμος έκανε μια διαλογή και στη συνέχεια τα άφησαν στο οικόπεδο που τους ανήκει. Ας δώσουν σε εμένα το οικόπεδο να το καθαρίσω και να φροντίσω, να έρθει κάποιος να τα μαζέψει. Όμως υπεύθυνος είναι ο Δήμος και πρέπει να πράξει τα δέοντα. Ιδίως τώρα το καλοκαίρι η κατάσταση είναι αφόρητη».
Κ.Α.